söndag 19 april 2009

Ungdoms-SM

P12
De semifinal och finalseedade har alla hållt sina seedningar och är nu framme i semifinaler.

Marcus Olovsson möter Alfred Lindblad och den andra semifnalen möts Carl Ahlander-Johansson och Benny Feng.

På vägen fram har det varit få skrällar och av de kvartsfinalseedade var det bara en spelare som inte klarade att hålla sin seedning. Feng hade en tuff åttondel där han vann med 12-10 i skilje mot Eriksson från Råda-Hindås.

Fortsätter det skrällfritt så möts Feng och Olovsson men det är långt ifrån säkert att det blir så, nu när medaljerna ska fördelas är det mycket som står på spel för dessa små lirare och då kan allt hända.

F12
Samma sak här. De semifinalseedade har alla klarat sig så långt och är även de framme i semi. I denna klass var det ännu färre skrällar för de seedade och i kvartsfinal var alla de högst åtta seedade kvar.

Erica Åkerlind möter Jenny Luo i sin semi och i den andra möts Emma Johansson och Emilie Fitzgerald.

P15
Hampus Söderlund är framme i semifinal utan setförlust. I kvartsfinal slog han Johan Hagberg som var åttondelsseedad, precis som jag tippat. Jag hade varnat för att Åkerlind inte skulle ha kommit tillbaka riktigt och kunde förlora tidigt, nu blev det så när Wille Kindblad vann med 4-2. Hagberg slog sedan Kindblad med 4-0.

Cederlöf har även han avancerat utan större problem, endast en setförlust och det i kvartsfinal mot Andreas Holmberg. Denne Holmberg slog utan semiseedade Hellman med 4-3 efter underläge 3-2 och efter det slog han även Henrik Ahlman från Eslöv över fyra set.

Viktor Fredriksson håller sin seedning och är i semifinal efter vinst mot Georgsson i kvartsfinal. Mariedalaren Georgsson vann en stenhård match mot Arsenovic med 13-11 i skilje. Fredriksson vann innan kvartsfinalen mot Areskoug med 4-2 och ställs nu på större prov då det väntar en toppseedad spelare i semifinal.

Den toppseedade spelare en givetvis Anthony Tran som efter 4 jämna set med Wemmert totalt dominerade i set fem och sex och vann där med 11-3 och 11-1. I kvartsfinalen hade Tran inga problem med Franzén som slagit utan överraskningen Adrian Törn. Denne Törn hade mycket oväntat besegrat falkenbergs Adam Andersson med 4-2, den största överraskningen hittills.

Söderlund-Cederlöf
Fredriksson-Tran

Jag tror att de toppseedade enkelt går till final och mitt sluttips känns fortfarande stabilt med att Söderlund vinner.

F15
En seedad spelare lyckades inte ta sig till kvartsfinal. Det var Orava som förlorade i sin åttondel mot Linnea Holm.

För övrigt så har alla de seedade hålllt sin seedning och i semifinal hittar vi nu:
Moskovits-Zetterström och Jonsson mot Väyrynen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kul med lite reportage från USM. Tran eller Söderlund, det skall bli spännande!!

Anonym sa...

Fulda med J-O och Svensson är i semifinal ;)

Anonym sa...

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/bordtennis/article4939828.ab Jörgen säger: "sedan var jag och J-O med bra - när vi ville"

Anonym sa...

Kolla in lite häftig pingis:
http://www.youtube.com/watch?v=SLA8-8dID80

Anonym sa...

MArcus vann p 12 och hampus vann p 15 mot tran med 4-0 men väldigt jämna sätt