tisdag 28 april 2009

Dubbel och annat

Persson/Svensson möter i sin första omgång ett kvalpar för att i andra omgången ställas mot Gacina/Tan från Kroatien. Här borde svenskarna vinna och med det avancera till åttondelsfinal. I åtoondelsfinal ställs de mot ett tufft par, Cheung Yuk och Li Ching från Hongkong. Ingen lätt match och där tar det nog slut för svenskarna.

Lundquist/Gerell ställs mot Sanguansin/Sanguansin från Thailand och jag hoppas verkligen inte att de förlorar där, det vore för mycket. I andra omgången så ställs svenskarna mot Kuzmin/Rubtsov från Ryssland som inte alls är dåliga. Förhoppningsvis och troligtvis så kan svenskarna vinna den och hålla sin seedning till åttondelen. I åttondelen lär de få möta singapores Gao Ning/Yang Zi, svårt men inte omöjligt.

Pettersson/Ekholm möter i första omgången det italienska paret Stefanova/Tan-Monfardini. Stefanova är vänsterhänt handskaksspelare och Tan högerhänt med handskak precis som svenskorna alltså, en högerhänt och en vänsterhänt, bägge italienskorna är rankade precis under 50-strecket och alltså klart högre rankade än det svenska paret, en vinst mot detta par vore fantastiskt bra gjort och då väntar i så fall ett tyskt par men först ska italienskorna besegras.

Malin Pettersson vann sin första match enkelt med 4-0 mot Janjeva och i nästa match ställs hon i en drekt avgörande match mot Shasavari. Vinn den Malin, bara vinn den! Förra gången Malin var med i VM så vann hon först gruppen men föll sedan i nästa kvalomgång. Denna gång så hoppas och tror vi på bättre resultat. Rätt lottning coh bra spel så har vi två damer i huvudturneringen.

*

William Henzell möter Christian Süss och där blir det nog tufft för Willie. Süss kan spela sällsynt dåligt ibland och om Willie kan låsa honom så kan det kanske finnas en chans men tysken är storfavorit.

*

Wang Jianfeng möter indiern Achanta som spelar i spanska ligan och CL. Vore kul om Wang kunde vinna men jag tror att det blir tufft. Skulle Wang vinna så väntar Steger i andra omgången.

*

Maze har vi nämnt tidigare men inte att han ska möta Lee Jin Kwo från Korea, högerhänt handskaksspelare som varit nere runt 70-strecket på världsrankingen men nu parkerat kring hundringen. Maze borde vinna och då få möta Jens eller Chiang.

*

Saive som jag egentligen aldrig gillat ställs mot en av mina favoritspelare bland de sämre rankade Ahmed Ali Saleh från Egypten och där hoppas jag att min favorit kan skrälla lite grann och vinna mot Saive.

*

Zoran primorac möter med all sin rutin europas nästa storspelare Paul Drinkhall. Jag tror inte att engelsmannen räcker till riktigt ännu men jag tycker att det vore kul om han gjorde det, å andra sidan så är Zoki en mycket sympatisk och trevlig kille som jag önskar allt gott. kul och trist oavsett resultat.

*

Crisan går mot en ännu inte klar kvalspelare. Men borde avancera och få möta Mattennet från Frankrike. Även där bör rumänen vinna.

*

Xu Xin mot Gao Ning i andra omgången. Vilken mardröm för Singapore-kinesen Gao Ning. Xu Xin ställs direkt på prov och om han vinner här så är det bara ett tecken på hur överlägsna den "nya" generationen kineser är och kommer att bli.

*

Kenta Matsudiara mot Aleksandar "Tommy Tigern" Karakasevic och där hoppas jag verkligen på japanen även om Karakasevic gnällande och skällande är ganska kul. När de möttes i bundesliga så vann Matsudiara med 3-2 efter underläge 1-2.

*

Apolonia mot Chen Weixing är en match jag gärna hade sett. Vet inte riktigt hur bra Apolonia är mot deff men han är i en fruktansvärd form och han kan nog skaka Chen även om jag tror att det blir stenhårt.

*

Alfredo Carneros mot Ma Lin och där får kämpen från Spanien nog göra sina livs bollar om och om igen för att ens skaka den makalösa Ma Lin. Allt annat än 4-0 till Ma Lin är en bra insats av Carneros.

11 kommentarer:

Coachen sa...

Är tämligen säker på att semesterön är ganska kass mot deff, så är den spelbar så är det all in på chen som gäller.

Anonym sa...

hahaha, gå in på http://www.ittf.com/_front_page/itTV.asp?category=ittv_New

och titta på matchen mellan Alvaro Robles (ESP) vs Shukhratulla Teshaev, vad gör gubben ?

Anonym sa...

Shukhratulla Teshaev??????

Undrar hur långt han går i spånga poolen?


Robni spånga

max sa...

Han hade åkt i poolen.. fy fan att behöva se sådant. Någon form av kvalificering kan man kanske kräva efter detta, eller ska mångfalden gå före?

max sa...

När jag menar poolen så menar jag poolen i klass 3

Anonym sa...

Tror inte han klarar sig vidare från en H4 pool. Lite humor o se han faktiskt.

Anonym sa...

Semeströn slog Wang Xi som är deff. Wang är en toppspelare i bundesliga. 50/50 tror jag.

Anonym sa...

Kanske lite fel att skriva här men jag undrar hur det gick med datarankningen gick motionen igenom? Och i så fall kan du förklara exakt hur det fungerar för en mindre insatt. :)

max sa...

Återkommer om dataranking.

Anonym sa...

han hade säkert kommit tre i H1 poolen efter dig som klar 2:a samt Diös som 1:A : )

Anonym sa...

http://www.butterfly-world.com/index.php?id=359&L=1

Intressant intervju