torsdag 9 april 2009

SM-GULD!

Jag hade som ni vet förmånen att vara på plats i Eslöv igår när hemmaklubben tog sitt femte raka SM-guld. Jag har inte sett så många SM-finaler och aldrig utanför Stockholm före denna vecka nu blev det först i Söderhamn och sedan i Eslöv, vilken vecka!

Var på plats i Eslöv i god tid innan då sändningen skulle förberedas och fick då chansen att "duka" hallen då det var lite ont om tid då Polis-SM i Handboll just hade avgjorts i hallen. Den röda mattan i Eslöv är klart tjockare och kraftigare än den Spåret har men så ligger den på plats också. Sändningen kan vi prata om mer senare men nu till matcherna.

Eslöv ställde upp med sina starkaste kort direkt. Gou Kai och Mattias Stenberg. De fick också de motståndare jag trodde att de skulle ha enklast för Jon Persson och Hampus Nordberg.

Nu blev det ganska lätt för den evigt kämpande Mattias Stenberg som efter vinst i det jämna första setet kunde släppa loss och spela ut mot Nordberg och vinsten var mycket klar. Guo Kai såg ut att vinna i tre raka mot Jon men ett missat upplägg nära nät vid ställningen 2-0 och 10-8 bjöd inne Persson som tog fingret och nästan slukade hela handen som bjöds av Eslövs kines. Nu slutade matchen till sist med en eslövsvinst men först efter 13-11 i skiljesetet.

2-0 till Eslöv.

Axelqvist gick sedan ut och spelade strålande mot Sun Jian i första set och har andra set med sig men tappar det, vinst där och matchen hade nog varit avgjord. Nu vann Sun Jian det setet med 15-13. I tredje set var återigen Axel den bättre av dom två men det hjälpte föga då Sun Jian final- och slutspelets bästa spelare släppte loss sin berömda forehand och vevade hem fjärde och femte enkelt. Femte set låg Sun Jian under med 5-4 för att vinna med 11-6.

Kasper Sternberg besegrade Johan Sondell i en match där Sondell inte kom upp i lika hög klass som han haft tidgare under finalspelet, en del enkla missar och lite ivrigt stundtals gav Sternberg vinsten med klara 3-0, om första set hade gåt till Sondell så hade det kanske gått annorlunda men det vet vi ju inte.

3-1 i paus och jag trodde nu på två raka för Eslöv och att guldet skulle vinnas direkt av förstabordsspelarna. 2-0 i matcher och 3-1 är ett berg som heter duga. Söderhamn tog sig dock samman och stärkta av 8 ditresta supportrar (som förvisso höll låda som en hel jävla fotbollsklack) så kom unga Söderhamn in och började vändningen.

Sun Jian och Jon Persson vann bägge två sina matcher mot Guo Kai och Johan Axelqvist. Sun Jian utklassade en tam Guo Kai och Persson var den bättre i skilje mot Axelqvist. Skulle en vändning ske? Sun Jian imponerade kraftigt och han har verkligen växt fram till en personlig favorit. Han sätter sådana skal ibland att man inte vet vad man ska säga eller göra, så sjukt bra! 3-3 i lagmatchen och in med andrabordsspelarna. Dramatiken skulle fortsätta kan jag lova.

Kasper Sternberg vann första och andra set och jobbade sig fram till matchboll mot Hampus Nordberg 11-10. Ungefär samtidigt så slet Mattias Stenberg allt han kunde mot en lika envis och kämpande Sondell. Nordberg räddar matchbollen efter att ha tagit en hård forehandattack av Kasper som i en sidoförflyttning belastade benet för mycket och föll handlöst till marken. Krampen hade tagit tag i hans vad och fått honom att falla ihop och det krävdes en kort paus för honom med massage för att komma igång igen.

Stenberg jobbade på som aldrig för och kopplade ett tydligt grepp om matchen mot Sondell. Och hoppet ställdes nu till att Nordberg skulle vända på matchen då Sternberg var klart hämmad av sin vad och att inte kunna röra på fötterna är fatalt för spelare på denna nivå. 11-11 blev 13-11 till Nordberg och dessutom så sprang han fram till 6-3 i fjärde. Då gör Nordberg ett misstag.

Sternberg är en bit från bordet och fiskar, då fintar Nordberg stoppboll för att lura Sternberg men på den efterföljande smashen som kommer så missar Nordberg och bjuder på så sätt in dansken som efter detta dessutom spelar upp sig. 3-6 blir 10-8 som blir 10-9 och en timeout för dansken. Matchbollen slås in efter ett par forehandsläggor och dansken sliter av sin tröja i glädje och skickar upp den på läktaren. 4-3 för Eslöv och Söderhamnsskeppet sönderskjutet och med håll under vattenytan, snabbt sjunkande.

Sondell har under dramatiken på det andra bordet lyckas ta et set och tvingat fram ett fjärde set där dock Stenberg ser ut som den hetare och vassare. Det är ingen illusion. 16säsonger i Elitserien. 2 Lag-sm guld. 1 individuellt SM-guld i singel och ett ton med tutin och kämpaglöd på den numera friska ryggen så vinner Mattias Stenberg detta fjärde set och med det matchen och det innebär att Eslöv för femte gången i rad är SVENSKA MÄSTARE!
Efter att matchbollen blivit inslagen så blev det segerjubel inne i hagen och ett firande som skulle fortsätta in på småtimmarna och starta om ikväll på annan lokal.
Champagne och guldhattar hade vi på vår fest i lördags också men vi i Norrtull firade två division 1 platser. Eslöv som varit årets dominanter vann för femte året i rad SM-guld och har nu alltså 63 matcher i följd utan förlust.
En stor eloge till Söderhamn som med Elitseriens yngsta lag satt sådan färg på slutspelet och har av alla elitseriematcher jag har sett det bästa trycket på hemmaplan och dessutom den enda klubb som har en bortaklack och på hemmaplan femtio personer som verkligen hejar på sitt lag. Mer sånt i pingissverige. Söderhamn gå med rak rygg ut från detta och sträck på er, ni har mycket att vara stolta över allihopa från spelare, klubb och förening. Kudos!
Men nu ska vi hylla Eslöv.
Kan inte tillräckligt uttrycka hur imponerande detta är att det växt upp en storklubb i en liten stad som Eslöv och som inte bara vinner utan dominerar pingissverige år efter år. Familjen Andersson gör mycket för klubben men de har givetvis extra stöd av andra ledare men jag vill just nu lyfta på hatten för Anderssons i Eslöv, ni gör detta möjligt och det är er förtjänst att guldet stannar i Eslöv år efter år inte bara spelarnas.
Mer om hur Guo Kai hade problem med Sebastian Silvers servar på guldfesten vid ett annat tillfälle och mer därtill.
Bilderna är från Eslövs hemsida förresten...

7 kommentarer:

PPO sa...

7 SUIFare är fler än 500 Eslövare.

Den matchen vann vi, tack vare Söderhamns stolthet Matts Qviding!

Anonym sa...

Kan man hitta matchen någonstans?
Hade varit kul att se!

Anonym sa...

Erik Hajas e en Pajas. Erik Hajas ingen pajas!

Anonym sa...

när kommer det avslöjanden?

Anonym sa...

lr hur ppo ;)

hemmaplan varje match, rätt komiskt xD

Anonym sa...

Kul med Silver ;)

En som vet sa...

Alla måste ha problem med Silvers servar... dom är så djävla bra...