måndag 27 april 2009

VM-lottningen

Vi börjar med svenskarnas och sedan tar vi de övriga sverigebekantingarna ikväll. Även dubbel kommer då.

Alla de svenska herrarna går rakt in i huvudturneringen och så här ser deras lottning ut:

Pär Gerell:
Möter i sin första match en kvalspelare vilket inte betyder garanaterad framgång och avancemang. Skulle PG vinna denna match så väntar Chiang Peng-Lung från Taiwan i andra omgången. Denne Chiang som Jon Persson slog på SOC och som var med och spelade i OS i somras. För en sju-åtta år sedan var en av de bästa i världen och konstant rankad topp-10 i världen. Numera håller han en 36:e plats men var nere så sent som i somras runt 20:e plats. En klasspelare som spelar högerhänt med pennfattning och kortnabb.

Känns i dagsläget mer som en dubbelspelare än som en duktig singelsspelare men han är fortfarande en riktigt bra spelare. Kanonbra om PG kan slå honom.

Jens Lundquist:
Möter även han en Taiwanes fast redan i första omgången och Chiang Huang-Chieh som är klart yngre än PGs blivande motståndare. Denne Chiang var nära att spela i elitserien denna säsong men så blev det inte till sist. Chiang är rankad som nummer 107 i världen men håller lite högre klass än så. Han är en ung högerhänt handskaksspelare som Jens borde vinna över.

Vinner Jens sin match så väntar förmodligen dansken Michael Maze i andra omgången. Jens kan om det stämmer bolla gris med Maze men vi har tyvärr sett det förr att Jens är grym i början för att sedan tappa humöret och matchen. Så nu håller vi tummarna att Jens behåller tempramentet på rätt sida av vad som är bra och att han blåser dansken ur hagen och upp på läktaren.

Vinnaren i den matchen möter den föredetta kinesen Kan Yo, sen ett par år spelandes för Japan och nu rankad som nummer 23 i världen. Mer om den matchen om vi kommer dit om vi kommer dit.

Jörgen Persson och Robert Svensson:
Möter slovaken Peter Sereda som inte borde bereda för stora problem för vår storstjärna Jörgen Persson. Sereda är rankad som nummer 117 och borde vara en munsbit.

Robert Svensson ställs mot Constantin Cioti från rumänien som jag har för mig är ganska svag mot vänsterhänta spelare. Robban som visat fin form i Bundesliga har därmed goda chanser att slå rumänen och avancera till andra omgången där just det.. Jörgen Persson väntar. Men först så ska han vinna över Cioti som bland annat slog Maze på German open som också är vänsterhänt dock med en helt annan spelstil än Robban.

Stor chans för ett svenskmöte på VM redan i den andra omgången. Trist men lite spännande också!

Matilda Ekholm:
Slipper också att spela kvalgrupp för att kvalificera sig till huvudturneringen. Matilda möter i första omgången en kvalspelare (vem vet man inte ännu) för att om hon vinner den ta sig vidare mot Daniela Dodean från Rumänien och rankad som nummer 32 i världen. En tuff motståndare men ändå en riktigt bra lottning för att vara ett VM dåd et knappt finns några lätta matcher. Skulle Matilda vinna denna så väntar toppseedade Zhang Yining och där tar det garanterat slut.

Malin Pettersson:
Den enda av svenskarna som måste kvala. Kvalmotståndarna heter Shahsavari från Iran och Janjeva från Kosovo. Förhoppningsvis så räcker det med att vinna gruppen och slippa en ytterliggare kvalomgång för att nå huvudturneringen. Men dessa två motståndare ska Malin bara besegra så är det bara.

5 kommentarer:

Anonym sa...

peng lung har inte kortnabb
maze kan torska i ia mot lee jin kwoo

max sa...

har inte peng lung soft? hade för mig det..

Coachen sa...

Han har defenitivt inget soft, däremot har han sjukt bra bh för att vara pennskaftare som inte använder baksida.
Jag tror också Maze lägger mot Lee Jin Kwon som spelar såååå skönt

Anonym sa...

sänds det någon pingis på tv de närmaste dagarna, i så fall när och på vilken kanal?

max sa...

kolla bloggen 18.00.. då kommer ett inlägg med tv-tider.