torsdag 23 april 2009

Omröstning

Tyck till om förbudet av friktionsfria nabbgummin, rösta till höger.

Detta är en ganska het potatis och högst aktuell då det är en motion inskickad om att tillåta dessa i Sverige medan de är förbjudna i resten av världen.

35 kommentarer:

Anonym sa...

Motionen är inlämnad för att ändra ITTFs regel att friktionsfria nabb är förbjudna. För att frågan skall komma upp hos ITTF måste ett nationellt förbund lämna in en motion om detta. Regeln skall gälla både i sverige och internationellt.

max sa...

Som jag tyder motionen så ska den först tillämpas i Sverige och sedan ska SBTF försöka få igenom den internationellt, eller?

Fredrik Larsson sa...

Den skall tillämpas i Sverige endast om motionen röstas igenom av nationella förbund som röstar på ITTFs möte.

Fredrik Larsson sa...

Max: Hur mycket effekt blir det i ett glasnabb när det är oskruv eller svag under- eller överskruv. Mycket överskruv ger mycket underskruv tillbaka. Vill man ha svag underskruv sätter man lite svag överskruv t ex. Enkel matematik.

max sa...

I din klubbs motion Fredrik så är det tre punkter:

Punkt två säger:
Att DBTF på SBTF-årsmöte framför att förbudet mot friktionslösa nabbelag upphävs.

Punkt tre säger:
Att DBTF yrkar på SBTF-årsmöte ställer sig bakom motionen och skickar den till ITTF.

Jag kanske missförstår men för mig är det en trestegsraket där det nu på årsmötet ska fattas beslut om punkt två och tre och där redan DBTF fattat sitt beslut om punkt ett.

Jag finner inget endast i motionen.

max sa...

Fredrik,
Jag missade att jag hade ställt en fråga om detta.

max sa...

Fortsätt kommentera.. jag är tillbaka om ett par timmar men jag ska försöka att godkänna kommentarer allt efter att de kommer in.

Anonym sa...

Upphäv förbudet internationellt, om detta misslyckas så ska förbudet även gälla här, gillar inte ide'en med olika regler beroende på om det är en nationell eller internationell tävling.

Fredrik Larsson sa...

Olyckligt formulerat i motionen. Det är ett försök att ändra en regel som tillkommit på märkliga och som jag ser felaktiga grunder.

Jag syftade på frågeställningen på omröstningen där det står "det är ett fuskgummi som ger extrem effekt utan så mycket träning."

max sa...

Olyckligt formulerat kanske är fallet och då är det viktigt att de som argumenterar för den vet vad de pratar om.

Angående omröstningen så skrev jag två skäl, ett för och ett emot. Båda argumenten vanligt förekommande i denna diskussion.

Anonym sa...

Ta bort skiten. Inte skall Sverige göra undantag för detta. Helt vansinnigt.

Anonym sa...

Går det inte bara att förbjuda alla nabbgummin i bordtennis så slipper vi se alla spelförstörande gnetare. Vi kan ge dom en egen klass där de kan stå och stöta bollen mot varandra och frusta lite.

Anonym sa...

http://hallandsposten.se/sport/bordtennis/1.447198

http://hallandsposten.se/sport/bordtennis/1.447199

Anonym sa...

Nyheten kring fusket sprider sig, 2 artiklar om Magoo. Finns länkade på Svenskas hemsida, under Pingis i media...

http://hallandsposten.se/sport/bordtennis/1.447198

http://hallandsposten.se/sport/bordtennis/1.447199

mm sa...

Ingen ide att ta upp det här...


Snart kmr de inte va nån pingis i världen för ja har skrivit till odd att ja inte kan spela mot spelare som gör skruv med sina gummin det blir för mkt tänkande för mig !

Och eftersom jag klagar så kommer de tas bort ! HAHA ! -.-

Anonym sa...

TA bort anti GUMMI OCH KORT NABB SÅ BLIR JAG NÖJD.

"Knyten näve i fickan" sa...

Friktionsfria konflikter kanske vore något för världsfreden?

Anonym sa...

Lite lustigt att läsa kommentarer av alla som spelar med så kallade vanliga gummin, hur tror ni att sporten skulle sett ut om de första utövarna varit lika kritiska? Då hande ni varken haft era släta gummin eller ens någon svamp att jobba med. Tänk på det innan ni gnäller på nabbspelare.

Ni spelar med utrustning som rent tekniskt är överlägsen nabben, då det faktiskt går att göra så mycket mer med vanliga gummin, ändå gnäller ni och känner er orätvist behandlade och det är så synd om er att ni ska behöva nöta mot dessa nabbspelare. Nej, lär er hur det fungerar iställer och inse att nabb är en begränsning, annars hade väl världstoppen sett något annorlunda ut??? Inte så att det kryllar av nabbspelare i toppen precis.

Anonym sa...

Nu har inte jag varit med så länge i sporten men en sak är då säker för mig.
Att se nabb spelare mötas är som att se färg torka (Tråkigt)

Anonym sa...

Personligen hoppas jag att kunna få spela med glasnabb igen då jag gynnas av det, men jag har förståelse om andra är emot det då det inte borgar för nåt skönlir direkt....

//JÖ

Fredrik Larsson sa...

Det enda som borgar för skönlir är när två tekniskt duktiga spelare möts med långa dueller och mycket variation i spelet.

Anonym sa...

Om jag inte minns fel så vann Magoo över Huang Dawei så sent som förra säsongen. Slutsats, glasnabb bör även i fortsättningen vara förbjudna.

Anonym sa...

Du minns rätt men har en svag analysförmåga.

Anonym sa...

Lär man sig spela mot dessa sk glasnabbar..som vissa av er tydligt behöver göra för att kunna läsa skruv så kommer ni att märka att ...det till slut är lika enkelt som att ta godis från små barn....

Anonym sa...

Alla typer av spelstilar och gummin behövs för att utveckla sporten!!

Anonym sa...

Det finns inget skönare än när en offensiv spelare skåpar ut en deff,
kommer ihåg när Hajen tog Bennborn
i tre raka 11-2,11-4, 11-3 typ.
Deffare måste finnas kvar!

Bosse S. sa...

Att förbjuda "glasnabbsgummin" är ett oerhört märkligt beslut av ITTF:s materielkommitté, vars ordförande inte ens har spelat pingis! Det finns massor av argument för att inte förbjuda friktionsfria nabbgummin, men det mest bärande är väl ändå att ingen bland topp 100 på världsrangen spelade med sådant!
Och snacka om fuskgummi förresten, när flera elitspelare i Sverige vägrar att acceptera reglerna kring nylimningsförbud och så kallad boostring. Det enda raka för rent spel tycks vara att förbjuda gummibelag överhuvudtaget! Rent trä är tydligen det som gäller för att undvika fusk. Offensiva spelare får då spela med racketar av hårt ekträ, medan deffar får spela med racketar av mjukt aspträ. DÅ kan vi äntligen slippa fusk i alla former!

mm sa...

Bosse S föddes tydligen igår allt du har skrivit har andra skrivit 100 gngr :P

Anonym sa...

mm, din kritik känns inte heller helt färsk, den är också framförd förrut.

När ska alla "duktiga" spelare inse, glasnabb ger inga fördelar!!!

Visst, det må vara lättare att lära sig spela med, spelare som Classe och Magoo kanske inte håller mer än division fyra klass med vanliga gummin, men förse elitspelarna med glasnabb och se vilken klass de håller då.

Japp, självklart sjunker deras förmåga, glasnabb är ingen genväg till framgång, de är helt enkelt en alternativ väg till framgång.

Släpp glasnabben fria igen, bordtennisen behöver dessa gummin!

Anonym sa...

ja precis, att säga att en som maggo är dålig utan gflasnabb är som att säga att t.ex axelqvist är dålig utan "vanliga" backsidegummin.

Anonym sa...

Förbjud alla gummin låt alla spela planka !

Anonym sa...

Sydsport är ute och cyklar. Det går inte att få ett friktionsfrittnabb genom att nöta ner det med mycket spel. Uppseendeväckande uttalande. Tur vi har TTEX att handla av.

Anonym sa...

Glasnabb gör en dålig spelare bättre men en bra spelare sämre. Folk som har någorlunda talang och känsla förlorar i längden på att spela med glasnabb eftersom det för det mesta inte tillåter en spelstil som fungerar högt upp i seriesystemen.

Anonym sa...

Problemet är väl troligen att småbarnen börjar gråta och lägger av med pingisen när de mött (och torskat) mot några nabbspelare.

Anonym sa...

Tycker att rörelser som spelarna gör ska motsvara den skruv som ges i bollen. Detta bl a för att spelare och även publik enkelt ska förstå spelet.
Om man vill komplicera till spelet bör detta ske i en speciell hobbyklass, där man även kunde gå längre och exvis tillåta att man "klipper" ihop olika typer av gummin på olika delar av rackytan, som bara spelaren själv kan ha koll på. Man skulle där även kunna ha nya framtida typer av elektroniska rack där man med olika knappar kan styra beteendet.
Vad sägs om det?