torsdag 30 april 2009

Första dagen klar på VM

Dag ett av singelspelet spelas just nu färdigt i Yokohama. Imorgon så är det alltså tredje omgången som startar och det är de första omgångarna på VM som jag tycker är roligast, det är då du får se de största skrällarna och möten mellan spelare som aldrig mötts förut. Längre fram i turneringen så är de oftast bara samma gamla vanliga namn och oftast är det kineser som möter kineser.

Om någon har koll på någon kanal som visar VM på nätet så länka gärna här. Från och med Lördag så sänds det på Eurosport men jag vill gärna se imorgon också.

OK nu ska jag försöka att sammanfatta dag 1 för er alla där ute. Uppifrån och ner rakt på sak utan konstigheter!

*

Wang Hao, världsettan är vidare utan setförlust. 8 bollar förlorade som mest på ett set. Cem Zeng och Legout är hans offer på vägen fram och det blir fler.

*

Thomas Keinath överraskar och avancerar till tredje omgången efter vinster mot Filimon och Korbel. Nu väntar dock Wang Hao och där tar det slut för slovaken.

*

Nästa spelare som imponerar är Christian Süss. 2x 4-0 och i sju av dessa set har han vunnit med två bollar. Tysken verkar vara riktigt bra i skallen och då är han farlig för många. Henzell och Hidetoshi Oya har fallit för tysken och i nästa omgång väntar Hongkongkinesen Jiang Tianyi. Ett verkligt test! Kan Süss vinna något utan Timo Boll?

*

Ryu Seung Min har inte lyckas hålla sin seedning på en enda tävling i år och han gör det inte denna gång heller. Bojan Tokic från Slovenien lyckades vinna över Ryu och det ganska lätt dessutom. 4-1 och klara siffror i några av seten. Tokic vann mycket tack vare sin fina backhand och lyckades med den hålla undan för Ryus forehandklubba.

*

Zhang Chao, årets stjärnskott, har vunnit sina två matcher med 4-1. Paykov och Blaszczyk stod för det skrala motståndet mot kinesen.

*

Det är många som påstår (jag bland annat) att Samsonov inte har det där extra att plocka fram och att han därför inte kommer att vinna en stor titel (VM eller OS). Snacka om att få vatten på sin kvarn när Samsonov idag föll mot koreanen Kim Jung Hon. Kim har mött Samsonov en gång tidigare och hade då 2-0 och 10-7 men föll då med 2-4. Nu var det aldrig någon fara för Kim utan han vann med klara 4-1.
*

Chuang från Taiwan sprang på en riktig mina i form av en grekisk deff vid namn Gionis. I andra omgången så möttes de och Gionis lyckades vända underläge 2-3 till vinst. Klara siffror i sjätte och sjunde set och en imponerande vinst av greken som i tredje omgången möter Achanta från Indien (spelandes för San Sebastian i spanien). Achanta besegrade först Wang Jianfeng med 4-2 och sedan Bastian Steger. Gionis eller Achanta till åttondelen det hade jag inte trott.

*

Gacina från Kroatien skrällde till och vann över Kan Yo från Japan i andra omgången vilket innebär att han möter dansken Michael Maze som besegrat Lundquist överman Chiang med 4-1. Stor chans att dansken går vidare och vinnaren där möter vinnaren mellan Gioni och Achanta, guldlottning!

*

Koki Niwa pojken med guldracketen är till sist utslagen, Dima Ovtcharov blev hans baneman men inte innan Niwa hade vunnit i första omgången mot Liu från Argentina. Dima går nu mot Ko Lai Chak i tredje omgången.

*

Veteranen Primorac mot den unge engelsmannen Drinkhall. Drinkhall började bäst och tog ledningen med 3-0 men efter det så sjönk kvaliteten i hans spel och kroaten kunde ta sig in i matchen och vända på steken till vinst med 4-3. Efter Drinkhall föll Jakab mot Zoki.

Zoki ställs i tredje omgången mot Ma Long som defilerat fram till tredje omgången. Här tror jag stenhårt på MA Long som jag för övrigt tror vinner hela kalaset.

*

Tre VM-titlar och nu i tredje omgången, jag pratar om Wang Liqin. Smask smask så var han framme där han ställs mot fransmannen Mattenet. Mattenet som besegrat Crisans överman Fegerl i första omgången.

*

Gudmundur Stephensen vann mot ex-rumänen Bobocica men räckte sedan inte till mot Hongkongs Li Ching.

*

Gao Ning har en hög världsranking men blev krossad av Xu Xin med 4-0 och var aldrig nära. Nu ställs Xu Xin mot sin landsman Chen Qi och från är om inte Xu Xin kan vinna den med? Vinnaren i den matchen möter vinnaren av Jörgen och Mizutani.

*

Joo Se Hyuk får i tredje möta för mig helt okända Erik Illas från Slovakien.

*

PGs överman vann även nästa omgång och det mot Chiang Peng-Lung, verkar vara en hyfsad junior den där Seo. Seo möter Cheung Yuk i tredje.

*

Ännu en skräll Oh Sang Eun föll mot Kenta Matsudiara med 4-3 och japanen tar skalp på skalp. I tredje möter han Gardos som forsat fram till tredje via Feyer-Konnerth och Yordanov. Kenta vidare?

*

Min favoritspelare Tiago "Semesterön" Apolonia vann först mot Österrikes Chen Weixing innan han besegrade en han spelares om trivs en bit från bordet, Roko Tosic. Apolonia mot Ma Lin och där tar det nog tyvärr slut.

4 kommentarer:

anders p sa...

Har hittat en länk som kanske visar spel hela morgondagen.
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=37359&part=sports

Anonym sa...

har hittat en länk som kanske funkar. får se imorgon bitti.
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=37359&part=sports

Anonym sa...

illas var i pojkkadettfinal 94 la mot molle....

Anonym sa...

går bra för svenskarna....