lördag 9 augusti 2008

Genombrott!

Idag i elit i Ängbys sommardriveå fick en ung spelare ett litet genombrott skulle jag vilja påstå.

Det var ett ganska starkt startfält med spelare som Fredrik Andersson, Jamie Lindqvist, Mattias "Mandel" Karlsson, Mikael Ottosson, eskilstunagänget, Pierre Lönn, John Nilsson, Sebastian Loso och ett par bra fransmän och en duktig dansk.

Men spelaren som överraskade på mig och som visade upp ett spel som varit på gång ett tag var en helt annan.

Jag pratar om en spelare som just bytt klubb och som detta år kommer att konkurrera om en plats i superettan. Mattias Ekdahl från Ängby.

Han spelade en väldigt fin pingis och hans handled bjöd på en hel del oväntade lösningar för motståndarna och det genererade poäng, set och matchvinster.

Kvartsfinalerna bestod av följande spelare:
Sebastian Loso, Jamie Lindqvist, Micke Ottosson, dansk, fransman, Mandel Karlsson, Ekdahl och Fredrik Andersson.

Loso gick meot Jamie som han slagit i klass 1 finalen tidigare under dagen. Loso hade dessutom dess förinnan hunnit med att vinna mot David Gustafson också. Men i detta möte så jobbade Jamie bäst och mest och det ledde till en ganska säker vinst. Loso hade dessförinnan demolerat John Nilsson i tre raska set.

Ottosson gick mot dansken och det passade honom utmärkt och vinsten var supersäker. Tre raka set och blocken från Otto var så där säker som man är van att se den.

Mattias Karlsson som var storfavorit inför tävlingen enligt mig mötte i sin kvartsfinal en duktig fransman som enligt utsago en gång ska ha varit rankad som nummer 13 i Frankrike, vad det nu anger för spelstandard. Han var i alla fall en stabil och duktig spelare som trots underläge med 2-1 i set lyckades vända på matchen och vinna mot Mattias i skilje, en stor skräll!

Mattias Ekdahl fick då i den sista kvartsfinalen möta Fredrik Andersson och den matchen blev stenhård även om Fredrik hade en hel del problem med sitt offenisva spel med forehand., många ganska enkla missar. Mattias slet och kämpade och vann till sist i skilje mot Fredrik och en fin skalp för Mattias.

Semifinaler:
Ottosson ställdes mot Karlssons baneman från Frankrike som vi kan kalla Rafael eller varför inte Raffe? Otto höll upp spelet väl men spelade för dåligt i returspelet och gav på sås sätt Raffe alldeles för många och bra lägen och det hjälper det inte att du har ett bra försvar som Otto. Tre ett i set till Raffe och en finalplats säkrad.

I den andra semifinalen så möttes då Lindqvist och Ekdahl.

Jamie dominerade det första setet och gick upp till en 10-6 ledning men Mattias kämpade sig ikapp och förbi och knep på så sätt det första setet. Andra set blev även det stenhårt och även denna gång var Mattias den starkare av de två på slutbollarna och vann trots flera setbollar emot sig. Två noll i set och ena benet i finalen men Jamie hade inte gett upp.

De nästa två seten var Jamie överlägsen och sopade hagen ren med unge Herr Ekdahl, mest minns de som såg bollen en duell där Jamie efter haft övertaget i en loop mot loop duell tappat initiativet och släppt in Ekdahl i duellen och på dennes hårda tillbakadrag så dunkade Jamie in bollen uppstuds tillbaka och mötte hallens vrål med sträckta armar.

Skilje var en helt annan historia och Ekdahl tog kommandot och släppte det aldrig. En klar vinst till sist där Ekdahl visade vinnarskalle i de viktiga lägena.

Finaldags:
Ekdahl mot Raffe och hans massiva klackstöd, det var nämligen en hel del fransmän på plats efter ängbys sommarläger.

Ekdahl lurade fransmannen flera gånger med fina vinklar på flippen och en aldrig sinande loop som gav poäng efter poäng.

När Ekdahl dessutom fick en hel del poäng på serven och inte missade några egna returer så gick det snabbt och vinsten var klar och ganska enkel för Mattias Ekdahl som med denna vinst visade för mig och många andra att han är på väg uppåt.

Stort grattis Mattias!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Kul!Ekdahl o Loso dagens segerherrar. Månne klppkorten till Kina börjat ge resultat!

Anonym sa...

hur gick det för Martin Persson Ajax ?

Anonym sa...

konstigt dock att Mattias förlorade mot Jonas Wilén i poolen.

Anonym sa...

men mycket starkt, grattis!

max sa...

kvarten i klass åkte han i mot Jamie L.

max sa...

Det jag försökte skriva var att:
Han förlorade i kvarten av klass 1 mot JL.

Anonym sa...

Ekdahl, en riktig kämpe! Hoppas på fler fina resultat i framtiden som kan ta honom mot sverigetoppen! Det gäller att han fortsätter att visa bra resultat på fler "större" tävlingar. Vi håller tummarna.

Jompa sa...

Snyggt, Matte!!

boss sa...

Ska Ekdahl månne blanda sig i striden bland de bästa 91:orna i riket. Karlsson, Karlsson, Översjö, Harre och Kvist är inget dåligt gäng.

Anonym sa...

Ja, jag är inte överraskad att Ekdahl och Loso visar resultat efter deras kinavistelse, de har tränat hårt och det är den enda vägen med pingis. Skulle vilja säga 20% talang och 80% träning. Kanske därför man själv aldrig blev nåt... :-)

//JÖ

max sa...

Det ska bli kul att se hur hans säsong blir i år.

Personligen så tycker jag att man borde ge honom chansen i superettan. De han konkurrerar med där är Restrepo och Aguirre.