torsdag 9 april 2009

Magoo svarar

Här kommer Magoos svar på det inlägg Classe gjorde för en tid sedan. Återigen helt oredigerat från min sida. Kommentera gärna.

*

Statement: Ang nabb

Jag läser med nöjsamhet Classes gästblogg inlägg och de som skrivits här på bloggen. Intressant diskussion. Verkligen.

Vi får hålla oss till fakta i debatten:

1. Söndrigt gummi.
Gummit var sprucket som jag sedan limmat ihop. De felet har jag tagit på mig. Classe insinuerade att det var ett godkänt märke men att spelytan skulle vara Hallmark original eller superblock. Detta är helt felaktigt, det är ett svart Phoenix.
Att döma ut mig som tränare eller nedlåta sig till personangrepp på grund av det är bara dumt.

2. Ingen friktion.
Här är de viktigt att framhäva att gränsen för ett friktionslöst nabb är i högsta grad diffus då det är en naturlig process att gummits friktion ändras för såväl backside som för nabb.

Det finns inte i dagsläge en mätare framtagen för att mäta gummits friktion. Jag är intresserad av att få veta hur kan de tillskriva speciella regler för en viss typ av gummi - skall det inte vara samma regler för alla gummin? Ett backside t ex har ju inte samma friktion så fort det har använts några gånger. Hur förhåller man sig till de?

ITTF borde kanske här jämte belysa att om ett gummi utsatts för solljus får det inte används i tävlingssammanhang. Och då skall det gälla alla gummin. Inget racketgummi får vistas utomhus.

3. Håller Classes nabb måttet?
Jag kan emellertid ifrågasätter Classes nabbgummi också om den har tillräckligt med friktion, vilket inte alls är säkert. Det finns ingen säker maskin som kan mäta gummits friktion. ITTF förfogar inte ens över en sådan. Tillverkare har inte ens möjlighet att själva testa friktionen på sina gummin. Företaget TT-master har begärt av ITTF att få reda på hur man skall mäta men det kan de inte lämna ut.

4. Antiplatta kontra nabb
Det finns inget logiskt skäl till varför ett gummi inte skulle vara friktionslöst.
Min gode vän och tränaren Fredrik Larsson, Ovansiljan, har haft mailkonversation med Odd varför anti fick vara friktionslösa.
Odd svarade: För att inga spelare har klagat i dagsläget.

Detta är inte seriöst.

Odd har oxå skrivit att det är en inbyggd Cheating effect i glasnabb. Fredrik bad honom förklara för honom vad the cheating effect innebar men det kunde han inte såklart.

Jag vill påstå att nybörjare vet hur nabb fungerar när man lär ut de till han/hon och de förstår alldeles utmärkt.

Är det någonting som J-O är bra på så är det just cheating effect genom att variera fart, skruv och placering.

5. Låt spelstilen avgöra
När jag först började med nabb blev jag i hög grad klandrad att de räckte med att sätta på ett nabb så blev man bra. De som dock har sett mig spela vid ett flertal gånger så spelar jag ca 90 % forehand. Alltså ytterst lite nabb, jämfört med Classe där de omvända gäller – där han använder nabbet som ett vapen. Ett effektivt sådant.

Att träna mot olika spelstilar gör att man utvecklas som pingisspelare. I Kina uppmuntrar de till nya spelstilar samt experimentera med olika material. Men i Sverige vill jag påstå att den generella åsikten är att stöpa alla i samma förutsägbara form.

Det pågår just nu en rättegång mot ITTF i samband med att TT-master stämt ITTF.
Jag uppfattar ITTFs förhållningssätt att de egentligen vill förbjuda en spelstil att försvara sig mot fart och skruv nära bordet men det kan de inte skriva, därför ändrar de reglerna hela tiden – och kommer säkert göra tills spelstilen är borta.

Jag har i motion till Svenska BTF yrkat för att släppa glasnabben fri. Låt matcherna avgöras på idrottsliga grunder där olika stilar gör upp. Det är som kampsport man kan vinna matcher med många olika stilar. Annars kan vi snart införa att alla spelare skall spela med exakt lika racketar men då blir bordtennisen inte lika mångfacetterad.

Ni fattar. Diskussionerna kan drivas till absurdum, det borde vara bättre att släppa marknaden fri så får vi se vilka spelstilar som blir vinnande i längden.


Tack till alla som givit stöd och support!

// Magoo


By the way det stod 1-1 och 8-6 till mig när matchen bröts. Jag spelade med ett av mina nybörjares hobbyrack;)

48 kommentarer:

Anonym sa...

Släpp glasnabben fria/Perre

Anonym sa...

löjligt att skylla ifrån sig, ta ditt ansvar Magoo.. en tränare ska vara en förebild och följa de regler som finns!

Jens Karlsson sa...

Jag håller med Magoo om att ITTF:s regel är helt huvudlös precis som dom nya limregelerna, med det sagt ska man inte fuska bara för det.
För mig är det jättekonstigt att Magoo överhuvudtaget fick spela med en platta som var trasig oavsett vilken platta det var, står klart och tydligt i reglerna att det inte är tillåtet, än en gång bevisas det vilken låg nivå det är på domarna i Sverige generellt.
Jag vill dock påpeka att det finns väldigt bra domare också men dom är på tok för få.
Magoo, är det inte så att Antiplattor också måste ha friktion nu?
För mig är det självklart att soltorkat är förbjudet, det har det alltid varit så länge jag spelat.
Nu vet jag att det är långt fler än Magoo som spelat med otillåtet material limmat etc, jag är bara lite nyfiken hur fan du tänkte Magoo, du måste väl fattat att det skulle bli ett jävla liv när du gick in med en såååå tveksam platta mot Classe som har järnkoll inom området, jag menar att gå in i hagen mot Classe med den racketen är ju som att klä ut sig till Antiloop och hoppa in i Lejonburen på Kolmården dvs mindre bra.

Classe sa...

Ja, det är inte jag som skall i slutändan avgöra huruvida ditt racket är lagligt eller inte,men om du fortsätter envisas med att så är fallet kan jag meddela att SVTF idag har tittat på ditt racket om kommit fram till följande. Inte mina ord alltså utan SBTF`ord :

1: Nederdelen hör inte ihop med överdelen.
2: Det är ingen friktion ö.h på överdelen.

Således kommer som jag förstått det dina matcher räknas som w.o förluster och matchen slutar 5-8 till Råda Hindås. Vad ditt personliga straff blir avgörs av disciplinkommiteen inom ett par veckor. Lycka till i fortsättningen Magoo .

Anonym sa...

Hej! Om det visar sig att racket var vad det skulle vara så är det en sak men om det visar sig att han gjort en Marjasin så tycker jag att det är samma som doping.
Hälsningar Dragan

Anonym sa...

uppfinnarjocke säger mellan raderna att han hade soltorkat nabben och därför var den friktionslös.är inte heller ok och det vet du!

Kinski sa...

Hoho. Någon måtta med de dialektiska duperiet måste det väl ändå finnas.

Man får givetvis debattera och tycka vad man vill om regelverket i allmänhet, men regelverket stipulerar inte att egna preferenser skall gälla i tillämpningen av densamma.

Backside kontra nabbgummin diskussionen är således irrelevant i detta fallet.

Anonym sa...

HaHa Jens. Humor på hög nivå! Om Classes info om att Förbundet underkänt raketet stämmer så har Mr. Johansson ett å annat att förklara. Vill han börja på en gång måntro ?

Anonym sa...

perre för fan du har bättre backhand med vanliga gummin men du vet inte om det änns :) pierre

Anonym sa...

jag håller på magoo i detta avseende

Anonym sa...

Fy fan va dåligt av Magoo o inte stå för va han har gjort. Men han e la rädd om sitt jobb.

Anonym sa...

Magoo ska vara sportchef och ungdomsansvarig i HBTK? Moralen borde vara bättre i den positionen. Jörgen P ny sportchef?

Anonym sa...

För mig kommer du vara en fuskare Magoo. Du vet så jävla väl att ditt klipp och klistrande är fel även om det är samma gummi från början, även om jag tror att det är två olika. Hoppas jag slipper att se dig i fortsättning på andra sidan bordet. Har du klipp och klistra kursen med dina elever också?

Anonym sa...

classe kan vara tyst! vem tror han att han är?!

lämna in ditt eget rack å se om det är hundraprocentigt!!

kör på magoo!!

classe wallgren kommer inte kunna visa sig å en tävling mer efter det här!!

Anonym sa...

Palla lägga ner så mycket energi på detta, det är ju exakt samma sak som att boostra. Hur många är de inte som boostrar eller tar babyolja på sina gummin!

Förra årets ledare sa...

Är tveksam till att nybörjares hobbyracket är godkänt ;)

Neubuaerdödare sa...

Magoo är ett skämt. Gör en pudel NU! Att ITTF:s regler är konstiga är inget försvar för dig. Uppsåt för att få en långvarig fördel.
Bra om SBTF markerar med matchförlust och minst varning på Magoo. Om inte? Ändra tillbala reglerna!

Anonym sa...

Det är ingen som har tänkt på att träna för att bli bättre? Att bygga upp sin fysik & teknik genom TRÄNING! Inte undra på att pingis har ett dåligt rykte bland andra idrottare. F.d: Fotbollsspelare.

Anonym sa...

Tycker att alla som fusklimmar och boostrar skall tänka till att de är nära samma fuskare som Magoo och andra tycker illa om fuskare.

Anonym sa...

jag fattar inte varför CLASSE ska få skit för detta. vad faan ska vissa skriva ont om honom för!?vakna upp ur dvalan eller,är det så samhället funkar idag.tydligen verkar magoo bli dömd för fusk men classe ska få skit för att han uppmärksammat det,hur tänker ni småglin där.är magoo en sån jälte för er att ni inte bryr er om han gör ett sånt regelfel?!

Anonym sa...

jag tycker att magoo ska stå på sig. Det uppstår sånt här tjafs bara för att man vill få bort en speltil som gör spelet betydligt mer intressant, och det finns många framgångsrika spelare som liar med det! svenska bordtennisförbundet borde stå på sig i kampen mot att behålla kvar långnabben!!

Anonym sa...

Regler är regler, thats it. Snorungarna från Halmstad kan skriva sina kommentarer på tjocklimbloggen eller liknande. Magoo is a cheat och kan lägga ner sin mentalcoach grej redan nu. Var kan man läsa om den sk "rättegången mot ITTF"?

Anonym sa...

Den där classe verkar vara en rktig översittare.. dumt att använda bloggen till att skapa en opinion mot en annan spelare. Inget du vinner på Classe är jag säker på. Tar absolut inte magoos parti heller, inte snyggt att skylla från sig sådär, erkänn istället. /Robin

Anonym sa...

ut me classe

in me magoo

Anonym sa...

Magoo försöker försvara sig med att håna Classe.Moget mannen.... Erkänn ditt fusk och be om nåd från din arbetsgivare HBTK.Undrar om de verkligen kommer se genom fingrarna med detta när Svenskas dom kommer.För det gör den....

Anonym sa...

The covering material should be used as it has been
authorised by the ITTF without any physical, chemical or other
treatment, changing or modifying playing properties, friction,
outlook, colour, structure, surface etc.
1.4.4. Friction for pimples - out
The minimum friction level is 25 μN.

Anonym sa...

http://www.ittf.com/ittf_equipment/pdf/TECHNICAL_LEAFLET_T9.pdf

Anonym sa...

Du kan försöka skylla på vad som helst Maggoo men du är körd.

Anonym sa...

Klipp och klistra mannen, ditt försvar är ganska tamt och dessutom felaktigt på flera punkter.

ITTF har en maskin för att mäta friktion, det är dock ingen liten lätt sak att ta med och använda vid tävling. Där ska istället en referensplatta användes, detta är lite löjligt, men det bästa ITTF har kommit på hitills.

Vad gäller Antibelagens friktion och friktionens vara eller icke vara är irrelevant i sammanhanget. Regler är till för att följas, även om man inte gillar reglerna.

Rättegången mella ITTF och TTMaster handlar om att TTMaster vill ha tillgång till ITTF's testmedtoder, ngt ITTF hävdar att de redan fått. ITTF hävdar att TTMaster's gummi håller en för ojämn kvalite, kanske har ITTF haft oturen att testa något av dina soltorkade gummin?

Reglerna är ganska tydliga på den punkten och det gäller samtliga gummin,bara att läsa i regelboken.

Anonym sa...

Att skylla ifrån sig i det här läget är kanske inte det allra smartaste......

Anonym sa...

Tycker det är tråkigt att magoo skyller ifrån sig allting. Tycker att det verkar framgå ganska tydligt att det är ett rejält fusk han har gjort. Varför kan han då inte stå för det?

Lycka till magoo^^

Anonym sa...

Till er som INTE är läskunniga:
Läs kapitel 1, mening nr 2 så har jag tagit på mig det som var fel, dvs tagit ansvar. //Magoo

Anonym sa...

Tycker det är tråkigt att behöva läsa om olika påhopp som ni läsare gör på dessa två spelare. Ska det göras ett påhopp så stä för vad ni säger och skriv vem ni är. Är föredett a klubbkompis med Classe och det är en gonomsnäll kille. Magoo känner jag inte men är det så att han vet att han har gjort fel så får han nog ett straff men framgför allt så känner han sig nog ganska liten. / Steffo Höganäs

Anonym sa...

"Det felet har jag tagit..."
Eh,,,,nej du har FUSKAT!

Profeten sa...

Dags att lägga ned stridsyzan.
Magoo lovar att aldrig mer manipulera racket. Alla andra lovar att sluta fusklimma och boostra. Alla domare kollar racken före matcherna. ITTF och SBTF stiftar regler som lätt går att kontrollera.
Alla konstiga regler som gör det möjligt att tokförstärka i kval eller att spela med halva A-laget i farmarlaget tas bort.
I framtiden avgörs serier inte av spelordningen eller matchdagar i andra ligor. Spel i två länder tas bort helt. Alla lär sig serva lagligt. Domarna tar regelvidriga servar som servaren fördel.

Anonym sa...

Magoo du är fruktansvärt omogen som inte går in och ber om förlåtelse utan ifrågasätter istället classe. Som tränare och spelare bör du öppen be om ursäkt iställetr för att försöka lägga över skulden på classe. Att reglerna är som dom är, det är illa. Men bara för det ska du INTE fuska! Visa nu att du är en mogen person och erkänn det du har gjort och be om förlåtelse.

Anonym sa...

Jag kommer ihåg en tävling i Uppsala för länge sedan när en kille bara körde över allihopa, till slut var det någon som tittade på hans rack, som hade ett otillåtet gummi. Nabbarna var rundade och han diskades från tävlingen.

Annars så hör man inte så mycket om fusk på själva pingisgummit.

Det är bedrövligt att föredömen (tex tränare, elitspelare)för ungdomar inte klarar att följa reglerna.

När man väl blir påkommen så går man istället till attack mot andra spelare och regelverket, det känns oerhört omoget.

Neubauerdödare sa...

När man väl blir påkommen så går man istället till attack mot andra spelare och regelverket, det känns oerhört omoget.
Dålig retorik Magoo.
Gör en Pudel!

Anonym sa...

Max!! Du måste ta ansvar för vad som skrivs nu...

Det är ju påhopp hit och dit nu, du måste ha lite fingertoppkänsla för saker o ting nu

Anonym sa...

Anonym 08;41
Kristallklar analys

Anonym sa...

Vem vet vem som har rätt? Tycker alla som gnäller på magoo och classe bör tänka om. Faktum är att Phoenix blir som ett Super block efter XX antal träningar. Spelar själv med Phoenix!
MEN OM vi som spelar med ex. Phoenix ska behöva byta gummi ofta bara för att få friktionen så inte motståndarna gnäller så hur ser det då ut i div 3 och neråt? Där bytar man gummi 2ggr/år. Känns lite fel.
NI SOM PÅSTÅR magoo fuskat kan ha rätt. Tror dock han soltorkat det lite för mycket plus att gummit är gammalt som gatan. Fabian kör också soltorkat! Såg det på JSM.
NI SOM PÅSTÅR magoo inte fuskat kan ha rätt. För testa flytta gummit till annan stomme så förstår ni att gummit kan gå sönder både här och där.

Ni som inte begriper er på långnabb ska inte skriva här utan ni kan gå till ert booster forum. Visste ni att alla nya gummin som släppts förra året och i år kommer vara underkända med nya maskinen? Sug på den så får vi se vem som fuskar på Värendsspelen när vi drar igång igen. Nya normerna är att gummina inte får ha över 1 pkn. (tror de sa så). Tex Boost TC har idag 5pkn och Tenerghy 64 har 6pkn.

Anonym sa...

Bla, Bla Bla, Bla..............

Anonym sa...

Du som såg att Fabian spelade med soltorkat på SM, vad hade han för gummi? Respektive svamp?

Anonym sa...

anonym den 13 april 2009 11:18 vilken hjälte fabian spelade jsm år 2006 sist tror jag och då var faktiskt firktionsfria nabb tillåtna

Anonym sa...

Magoo har blivit ertappad med byxorna nere och har gett det utbredda fusket ett ansikte.

Det är aldrig bra att ledare gör på detta viset bara för att fusket i sig är utbrett. Om han erkänt och bett om ursäkt från början så tror jag förståelsen varit större än nu. /förälder till barn som inte tillåts fuska

Anonym sa...

när kommer d info från svenska om kvibilles och magoos straff ? givetvis ska han ha ett kännbart straff om åtminstone hälften stämmer . nån som vet va halmstad tänker ta för konsekvenser ?

Anonym sa...

När man pratar om straff, hur gick det förresten med rasistbråket för ett tag sedan?

Anonym sa...

För att något skall hända måste en officiell protest lämnas in. Har någon gjort det?