torsdag 20 november 2008

24 timmar

För snart ett dygn sedan så stod Falkenbergarna och Spårvägarna (så kan det väl knappast heta?) och snackade om matchen på måndag. Snacket var mycket hjärtligt om än hårt och med glimten i ögat. Gårdagens match mellan de två lagen var nämligen väldigt jämn och välspelad och jag tror bägge lagen var lite besvikna samtidigt som de var lite nöjda med det oavgjorda resultatet.

Spårvägen var laget som fick den bästa starten med två skiljevinster som dock lika gärna hade kunnat vara förluster då An Shu hade 6-1 i skilje på He Haijin och Asmussen 9-7 i skilje på Wall. Nu blev det dock så att bägge matcherna gick till hemmalaget.

Sedan var det dags för den sista nollan att spräckas. Mikael Appelgren kom aldrig in i matchen mot Lukas Rydén som hade sällsynt lätt mot Äpplets servar och drog in dom som det var en klass 2 spelare han mötte. Äpplet gav inte tappt och knep det andra setet lätt efter ett par fina poäng men Rydéns fina forehand och backhand dominerade i hagen och Äpplets första förlust var inte ett dugg orättvis.

Samtidigt spelades det ännu en jämn match på förstabordet mellan Nilsson och Zöögling. Nilsson är väldigt snabb och kämpar in det mesta och Zögges taktik kändes stundtals något för safe. Väl i skilje så slet Nilsson in poäng efter poäng och till slut även matchen.

2-2 i lagmatchen och helt öppet.

Zöögling mot An Shu blev en trist historia efter det första setet som var jämnt. An Shu spelade vidare på en taktik som inte bar frukt och det tackade Zögge för och vann väldigt lätt de två nästkommande seten och matchen.

Eftersom den matchen så satte Äpplet igång att slakta Asmussen och det gjorde han innan matchen mellan Nilsson och He Haijins matc han spelas klart.

Eftersom Äpplet och Zögge redan vunnit sina matcher så hade spåret segern i sin hand när Hajen hade 2-1 i set och 8-4 på Nisse. Men som många av er vet så ger sig inte falkenbergsspelaren sig så lätt och vändning kom sakta men ack så säkert. 11-9 i det setet och efter en jämn start på skilje tog Nisse kommandot på matchen och spelade hem setet till Falkenberg och öppnade upp för en ensam match på ett bord helt avgörande för fördelningen av poängen.

In i hagen med två vinnare från den första omgången Wall och Rydén.

Wall visade stor vilja och spelade stabilt i första setet som han vann med 12-10. Rydén storspelade i det andra setet och satte det mesta och främst dominerade han med sin backhand. 1-1 i set och då kändes det inte som om Wall skulle ha en chans.

Wall servade dock mycket bra och satte sina forehands mycket säkert och med bra tryck som fick Rydén att tvingas kapitulera det tredje setet. Fjärde setet var han dock lika dominant som i det andra men Wall bytte serve och tog sig ikapp till 9-9 efter underläge med 8-4. I slutbollarna på detta sätt var dock Rydén den coolare och efter att ha bytt serveretursätt så vann han setet och skiljeset var ett faktum. I detta skilje så rivstartade rydén och tog ledningen men Wall smög sig närmare och närmare och känslan hos publiken var att det kanske skulle kunna bli en hemmaseger trots allt.

Nu ska man dock hylla den som hyllas bör och denna dag så är det Rydén. Först slår han Äpplet lätt men sen är han stensäker på slutbollarna trots tappat underläge och på Walls överskruvade serve mot hans backhans så sprang han runt med forehand och flippade stenhårt längs med vita linjen raka vägen och 11-8 till honom vilket innebar 4-4 i lagmatchen.

Falkenberg hade två spelare som tog sina medan Spårvägens alla fyra spelare bidrog till poängen, hur blir det på måndag?

Kolla matchresultet här.

Inga kommentarer: