tisdag 25 november 2008

Heta och Iskalla

De hetaste och de kallaste spelarna/ledarna/lagen i Elitserien och superettan just nu!

HETA!

1. Huang Dawei
Är han bäst i Elitserien? Ja kanske just nu. Har 17-3 i kvot och har spöat Gou Kai två gånger denna säsong. Var med i en lång intervju för inte så länge sedan där han hyllar laget på ett mycket ödmjukt sätt. Han kan vara hotet mot Eslövs guld!

2. Lukas Rydén
Sex raka vinster varav två stycken mot Mikael Appelgren och därmed den enda som slagit honom denna säsong och dessutom två gånger, dessa vinster har starkt bidragit till Falkenbergs tre senaste matcher utan förlust.

3. Johan Sondell
Har växt som spelare under sin fjärde säsong i elitserien. Efter inledande 3-3 på andrabordet så har sen dess tagit sex raka matcher på andrabordet. Från 2-9 till 9-3! Alla som sett eller hört Sondell spela vet att han alltid är het, kan dock vara ha lite för hett temprament ibland.
4. Hong Jiang Chang
Kommer att spela Warta till slutspel om göteborgarna kunde komma till sina sinnens fulla bruk och få Stefan Nilsson att spela mer. Oerhört svårslagen och utan hans magsjukdom så hade han säkert fortfarande varit obesegrad. Bäst i serien enligt Dawei är en fin komplimang.

5. Eslöv
40 raka matcher utan förlust mot svenska lag. Svårslagna är dagens underdrift. Heta är dagens nästa underdrift.
Nästan med på listan: Äpplet för hans fina comeback i elitserien, Kasper Sternberg för hans fina andra säsong i elitserien. Henrik Olsson för hans fina start på säsongen.

Iskalla!
1. Ärtemark
Tillbaka i elitserien efter tidernas strul och det med hjälp av en spelares insats att dra in sponsorer. Sedan dess har inte den spelaren knappt fått spela. Är det för att han har matchpremier eller för att de engelska juniorerna är bättre, vad vet jag men trist med Ärtemark är det.

2. Jian Hong Zhi
Förra året dominant och nu är han långt ifrån den formen. Skadad eller inte spelar ingen roll han är kallare än min backhandloop.

3. Lin Lao Xiao
1-7 på förstabordet i Superettan ger honom en plats här då han är kall som en vinternatt i Bollnäs och vi som har varit där mitt i natten vet att det är så pass kallt att man får mäta kylan i centimeter.

4. Norrtulls BTK
Slogs med näbbar och klor för att komma upp i superettan. Man utnyttjade till och med en regel maximalt för att få med sin tränare som spelare. Nu lider man dock för det och om inte Lundqvist rycker upp sitt spel och att Lundholm kan skrivas över snabbt så är det tillbaka i div 1 norra inom ett par månader.
5. Cioran
Undrar om han kan vinna en match på andrabordet? Han vann ju faktiskt ett par matcher i Ängbys.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, ibland undrar man. Norrtulls BTK:s agerande förra säsongen var ju minst sagt utmanande ....

Men som du skriver så är man tillbaks där man hör hemma om ett par månader.

Anonym sa...

att Andreas Johansson inte spelar verkar vara en uppgörelse. Att de båda engelskmännen , eller iaf David är betydligt sämre är tydligt. Kan engelska förbundet ha ställt krav ? Kostar AJ mindre om han bara sitter på bänken och coachar bägge borden samtidigt ?

Anonym sa...

Nu när kalmar och växjö ska utnyttja denna övergångsregel MAXIMALT!!!! med Rosvall så blir det intressant! Ska ni såga honom anonymnt också?? Peter B

max sa...

Härligt Peter!

Jag sågar inte regeln anonymt iaf. Jag förstår varför ni gjorde som ni gjord och varför Växjö gör som de gör.

Regeln är däremot vansinnig.

Anonym sa...

känns som att det inte kalmar utan bara växjö som utnyttjar regeln, inte direkt så att kalmar tjänar nåt på den, men håller med regler är regler även om de är rätt skumma.

Anonym sa...

Dax för Silly Season snart Max? Vilka byter klubb under juluppehållet. Vilka förstärker?

Anonym sa...

Underbart att Växjö förstärker med Rosvall. Hoppas Växjö vinner Superettan. Spela med honom efter jul också om ni vill vara på den säkra sidan.

Anonym sa...

Heta är väl även Norrtulls SK som väldigt snart offentliggör sin nya hemsida!?

Anonym sa...

Axel är väl iskall om någon...

Anonym sa...

Iskall är väl ändå Ekan om man jämför med en ljummen Sven-Göran Ericsson.

Hoppas att han stöttat Pro-Tour- spelarna med uppmuntran och analyser, som bara han kan...

Anonym sa...

Ekan är stekhet på att såga.

Anonym sa...

Ekan en duktig en...