onsdag 12 november 2008

Game on


Första matchen mellan Äpplet och Hampus och Hampus är sjukt laddad. Ossningarna från unge Herr Söderlund är i Sondell klass och hans kämpaglöd är det inget fel på. Äpplet är dock för rutinerad och för säker och vinner matchen ganska lätt med 3-1. Samtidigt så förlorar Zöögling med 11-7 i skilje från att det stått 5-5 mellan honom och Mrkvicka. Zöögling hade svårt att få riktigt tryck på tjecken och det gynnande denne kraftigt. En helt öppen match som hade kunnat gå hursomhelst.

He Haijin mot Liao blev också stenhård och Hajen hade matchbollar i fjärde som han brände med sina galna och okontrollerade forehandsvingar, ibland borde han försöka placera bollen kan ma tycka.

Wall körde över Översjö i de två första seten men blev sedan lite fast i backhanddiagonalen där Översjö är mycket säker. Domarna vid detta bord gjorde fel efter fel och missade boll som tog fel och sa sedan att bollar som rullades in inte var korrekta. Alla poängen kom dock till rätt person men att internationella domare brister i pingiskunskap så grovt är inte bra. Wall hade matchboll vid 10-9 i tredje men förlorade till sist det setet. I fjärde så dominerade spårvägenspelaren bordet men ett par riktigt fina poäng och med lite hjälp av nätet på rätt bollar så vände Översjö på steken och vann setet. I skilje så var den unge boråsaren överlägsen och vann mycket enkelt och välförtjänt.

3-1 eller 4-0 till Spåret hade inte varit orättvist men nu var ställningen 1-3 och det var egentligen inte heller orättvist utan det visar bara hur små marginaler det kan handla om.

Efter pausen så klev Zöögling in mot Liao och där var jag dödssäker på att Zögge skulle vinna, men ack så fel jag hade. Liao vann med 3-1 i en match som saknade känsla och intensitet. Ett par fina forehanddueller var allt den bjöd på men annars var det mest skit.

Hajen pressade Mrkvicka till ett skilje men där var det lekstuga och 11-3 till den duktige tjecken.

Mariedal vann fyra av fyra skiljematcher och visade upp en fin lagmoral och kämpaglöd. Vinst med 5-1 var kanske inte helt visande för hur jämn matchen var men all heder till de av mig återigen underskattade Mariedalarna.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Heja hampus !!!

hoppas han vinner mot äpplet.
Det skulle sitta fint.

Anonym sa...

Så härligt att Zööling fick däng.

Olof

max sa...

Äpplet vann mot hampus och zögge förlorade mot radek

Anonym sa...

hur mycket förlorade hampus med mot äpplet ??

Anonym sa...

Jag håller på Hajen....om jag hade spelat så hade det varit på honom....hehe

perme

Anonym sa...

Har du filmat något under matchen??

Sir Väs

Anonym sa...

Hampus sjukt laddat, men sjukt att äpplet är på andra bord, det är han för bra för. Inte undra på att ha en nolla. Men dom är ju nollåttor hela bunten. Då blir det så...

Anonym sa...

törna slog bentsen 3-2 och la 2-3 mot tugwell i danska ligan/sjöberg

Anonym sa...

Anger-Max

Hur stor bedrift är vinsten mot Spårvägen av de unga Mariedalarna?

AA

max sa...

De unga i Mariedal spelade 1-1 idag så deras bedrift bestod i att Översjö slog Wall vilket är mycket bra gjort men ingen supersensation.

Anonym sa...

Fan va du hejar på spårvägen! :P

/sydligare breddgrader

max sa...

Tycker du?

Anonym sa...

äpplet hade inte vunnit 5 matcher under en säsong på förstabordet!Så stor är skillnaden!

Anonym sa...

Wall har för stor respekt för Gröstorp,sedan han imponerade där under sin tid som eslövsspelare!Heja John!Du vet vem!