söndag 16 november 2008

Nära förlust

Hoppas att det var många som såg pingistv.se sända Eslöv mot Halmstad i lördags. Vi var många på plats i köping och kollade in detta toppmöte.

Matchen började med ett kinesmöte där jag trodde att Wang skulle kunna vinna då Gou Kai trots sina 9-1 inte känts så stabil i spelet (i alla fall inte mot Spårvägen). Nu blev det en svängig match där de två turades om att föra spelet och att leda spelet och matchen men inför skilje trodde jag att nu blir det åka av för Kai. Wang kändes hetare och klart bättre.

Tvärtemot.

Kai satte det han skulle och Wang missade motsvarande och ledningen för Kai var upper i 7-1. Då hände något. Wang började dra in boll efter boll och Kai blev passiv och började missa mer och mer. Ledningen försvann i ett nafs och vinsten för Lille-Wang skrevs till 11-8.

Samtidigt på bord två hade Stenberg enkelt vunnit över Olsson. Olsson hamnade alldeles för ofta på försvar och trots att Stenberg inte har någon jätteklubba så vinner han dessa dueller hela tiden då han är så säker.

1-1

Axelqvist mot Dawei var på förhand en klar match enligt mig. Dawei hade inför detta möte vunnit 10/12 möten och dessutom visat en enormt fin form denna höst. Daweis spelstil med penna och soft passar Axelqvist spelstil ganska illa och Axel har svårt att slå igenom säkra spelare med denna spelstil. Efter första set så trodde jag inget annat. 11-2 och total utklassning.

Axelqvist lyckades i andra set bita sig fast lite mer i matchen och Dawei spelade lite sämre och missade en del givna lägen men kinesen hade ändå ledningen. I slutet av detta set så kom dock matchvändningen. Dawei hade tidigare blivit varnad för sitt låga uppkast i serven och nu vid ledning 8-7 så tog domaren poängen för honom och då tappade han skallen. 8-8 slutade i setförlust 10-12 och allt han kunde prata om i setpausen var detta (jag satt så att jag hörde coachningen). 5-11 och 2-11 slutade de två nästkommande seten. Axel spelade lugnt och metodiskt med bra flippar och bättre längd och större tryck i backhand-diagonalen, detta och Daweis dåliga humör var segerreceptet.

2-1

Sternberg mot Rönningborn bölev i tre set en härlig tillställning med mycket fina poäng från bägge håll. Rönningborn hade lägena till såväl 2-0 som till 2-1 men när han förlorade det tredje setet och var i underläge så sänkte han sig själv lite grann samtidigt som dansken satte några riktiga skal. Fan vad den grabben kan veva på när han vill.

3-1

Paus och trots överläge Eslöv så var det inte kört. Jag växlade några snabba ord med Rönningborn i pausen och de trodde på sig själv i alla de nästkommande matcherna. Härlig inställning!

Gou Kai mot Huang Dawei och ännu ett topppmöte mellan två av seriens bästa spelare. Jag höll nog Kai som favorit i denna efter Daweis insats mot Axelqvist. Men lika okoncentrerad och dålig Dawei var i den matchen var han mot Kai fokuserad och klinisk. Första set till Dawei och endast en stålblick. Efter setförlust i det andra setet så var det samma min. KONCENTRATION!

Tredje och fjärde såg likadana ut och Dawei mosade in forhandsmashar gång efter annan och vann matchen med 3-1. Dawei tillbaka i den formen han visat hela hösten.

3-2

Wang mot Axel och Wang som klar favorit då han spöat Axel varje gång de har möts tidigare. Detta möte blev dock stenhårt vilket inte alltid varit fallet dem emellan tidigare då Wang några gånger vunnit komfortabelt över Axelqvist. Wang visade en härlig inställning och näven var ofta uppe i luften och han sprang runt i hagen, det märktes att han ville vinna.

Wang vann först set ganska enkelt men Axelqvist spelade upp sig och kvitterade ledningen till 1-1 men Wang var den bättre och tog de nästkommande seten och vann på så sätt matchen. Jätteossen och två händer mot taket.

3-3

Olsson-Sternberg och Rönningborn-Stenberg.

Olsson spelade säker och fin pingis och Sternberg öste på så gott han kunde men han hamnade ofta i problem då han fick skruvöppning på sig i backhand och det passiviserade honom stundtals. Han hade dessutom problem med Olssons felskruvsserve som han då som han ofta gör började klaga. Olssons serve är inte speciellt felaktig, uppkastet kan vara något snett men det är ytterst lite och det är absolut inget att klga på. Sternberg måste nog lära sig att klaga mindre då han ofta fastnar i sådana negativa tankebanor, verkar det som.

Sternberg hade dock greppet om matchen men i skilje vid ledning med 8-6 så körde han två raka luftsvingar och ställningen var dåp 8-8, läge för timout tyckte jag vid 8-9 men inte det och då snabbt 8-10 och matchbollar Olsson. I samband med att Sternberg förlorade bollen till 8-10 så slickade han på kantbandet och fick för det en varning, detta medförde då en timeout.

Olsson avgjorde dock efter en längre duell matchen direkt och gav Halmstad ledningen med 4-3 samtidigt spm Niklas Rönningborn hade Stenberg på gaffeln. 5-3 i skilje och en vinst där för Rönningborn mellan de två föredetta gröstorpspelarna så skulle det innebära Eslövs första förlust på två år mot ett svenskt lag.

Nu blev det dock så att Stenberg behöll lugnet och vände på underläget till vinst och en poäng till Eslöv som allt jämnt är obesegrade.

4-4

Ett rättvist resultat i en mycket spännande och välspelad lagmatch där Halmstad visade att de är med och krigar om guldet i år även om det är tufft om det. Det är inte varje gång som Kai kommer att förlora två matcher tror jag.

Publiken var nöjd och bägge lagen var säkert nöjda med varsinn halva av lagmatchen. Eslöv innan paus och Halmstad efter paus.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Varför tror du att Sternberg fick varning för slickandet på kantbandet? Moralpanik eller hälsoskyddssyfte?

Nu när ingen VOC:ar längre torde det inte vara särskilt hälsovådligt att förtära smaken av kantbandet och eventuellt lite av stommen och gummina, eller? =))

AA

Anonym sa...

Är det någon som sett Sternberg skratta?

Anonym sa...

Enligt huvuddomaren Rebecca så var anledningen till varningen att Sternberg spottat på golvet. (Jag frågade - eftersom jag inte uppfattat situationen). Det var bisittande domaren som uppmärksammade Rebecca på händelsen.

Sternberg är en mycket glad o trevlig person - ja, jag har sett honom skratta vid upprepade tillfällen :)

Anonym sa...

stilren bh har han iaf...