måndag 3 november 2008

Österrikes Pro Tour

Att Timo Boll skulle vinna denna tävling var ingen jätteskräll men att han bara skulle tappa ett set på sina sex matcher är brutalt bra gjort!
Gruppspelet bjöd på en del skrällar och en av dom bjöd en svensk elitseriespelare på, Gavin Rumgay. Han slog överraskande Pistej som helt OK spelare och rankad som nummer 122 i världen.

Jon Persson lyckades tyvärr inget vidare i sitt gruppspel och när han efter ha slagit Madrid förlorat mot Presslmayer och Obeslo så var turneringen över för söderhamnsspelaren.

I huvudturneringen var redan Svensson och Lundquist och lottningen hade fallit så lustigt att de fick mötas i andra omgången efter att de hade vunnit över Lebesson och Lakeev. Alltså ett svenskmöte om vem som skulle få kvalificera sig till en åttondelsfinal mot Ovtcharov.

I den matchen så visade Jens att han är den starkare av de två och vann med 4-2 i sett, varsitt set vanns enkelt medan resten avgjordes med endast två bollar. Lundquist till åttondelen alltså.
I åttondelen återfanns även Paul Drinkhall som överraskande slog ut rutinerade Smirnov i en tät sjusetare. Starkt av junisen att komma så långt. Tyvärr tog det där slut för honom då en anna ung spelare var numret för stort, nämligen tysklands Baum. Denne Baum visade sedan toppform och slog sedan ut självaste Schlager med 13-11 i skilje. Semifinal för Baum alltså!

I semifinal stötte Baum på sin landsman Boll och där blev det som väntat stryk då Timo just nu är alldeles för bra för resten av de europeiska spelarna när det väl gäller.

På den andra halvan så stormade ännu fler tyskar framåt som om det vore september 1939 igen. Den här gången så var dock Polen (Wang Zeng Yi) starkare och besegrade Tyskland (Ovtcharov) men Belgien (Saive) fick en andra våg av atack på sig där tysken (Steger) i en jämn uppgörelse visade att deras trupper hade mest ordning på grejorna.

Mitt i allt detta dravel från min sida så vann Chuang från Taiwan match på match och hade inga problem förrän Wang pressade honom till skilje.

Final mellan Boll och Chuang och inför detta möte så hade de vunnit en gång vardera. Denna gång var dock Boll den klart säkrare och vann enkelt. Avslutningssetet av de fyra slutade med hela 11-2 och Boll var som jag började med att skriva, helt överlägsen.

Inga kommentarer: