tisdag 11 november 2008

Polska öppna

Följande herrar är uttagna att representera Sverige i denna tävling. Jag har sorterat nedanstående i åldersordning (enbart födelseår).

HERRAR
Jens Lundquist, Vaillante (Frankrike)
Robert Svensson, Fulda (Tyskland)
Jon Persson, Söderhamns UIF
Fabian Åkerström, Frickenhausen (Tyskland)
Andreas Törnkvist, Växjö Pingis
Viktor Brodd, Söderhamns UIF
Kristian Karlsson, BTK Rekord
Mattias Karlsson, Lyckeby BTK
Hampus Söderlund, Mariedals IK


Den som är lite uppmärksam noterar att Pär Gerell saknas och det gör han på grund av en skada. Vidare så kan man notera att det är en hel del juniorer med och det är för att de ska vara med på Junior-VM inom kort och nu får tuff sparring.

Vidare så är Andreas Törnqvist och Fabian Åkerström uttagna och det är väl kul att dessa fortfarande unga killar får chansen.

Är man lite mer uppmärksam än att man bara slänger ett getöga på de uttagna så ser man att Johan Axelqvist inte är uttagen. Har man följt denna diskussion något så när så vet man att Lindh inför EM inte tog fler spelare än Lundquist, Svensson, Gerell och Persson med motiveringen att de andra är för långt ifrån spelmässigt eller inställningsmässigt. Johan Axelqvist är spelmässigt kvalificerad enligt mig och då drar jag slutsatsen att det måste vara hans inställnig som Förbundskapten Lindh klagar på.

Nu har jag angående detta hört att inför EM så hade inte Lindh pratat med Axelqvist eller hans klubb och tränare på sex månader.

Snacka om att ligga inne bland fiskpinnarna i frysboxen.

20 kommentarer:

Anonym sa...

väl kul..... inte helt nöjd med att törna och fabbe är med? resultatmässigt har de väl varit rätt vassa?

max sa...

Förlåt om det framstod så.

Jag har förespråkat Fabian länge. Tycker att han har fått alldeles för få chanser och att han varit bra när han väl fått chansen.

Angående Törnqvist så ser jag gärna med honom på denna nivå.

Jag kan dock tycka att det är märkligt med Axelqvist.

Anonym sa...

Det är kul att Törnqvist får chansen.
Men jag tycker att nu måste väl Axelqvist sonat sitt tidigare uppträdande och att det är dags att ge honom en nu chans att visa om han ändrat sin inställning.


Bertram

Anonym sa...

Kul att några yngre får chansen, framförallt Fabian är helt rätt. Hade gärna sett Harald från Spåret med dock.

Anonym sa...

Herrsingel
1;Mats Källberg, Falu BTK
2;Fredrik Bergvall, Borlänge BTK
3;Peter Bergqvist, Idrottsklubben Juno & Juno BTK
3;Fredrik Larsson, Ovansiljans BTK
5;Erik Nordqvist, Borlänge BTK
5;Lars Bokström, Falu BTK
5;Marko Maric, Ovansiljans BTK
5;Ingemar Forsberg, Idrottsklubben Juno & Juno BTK

Anonym sa...

Fabian borde samla frimärken istället!Axel kommer aldrig att bli bättre med den spelstilen!

Anonym sa...

jag tycker att det är förjävligt sättet dom behandlar Axelqvist. Hur dålig inställning kan han ha? Killen har faktiskt gått bra i Elitserien iår.

Anonym sa...

tycker faktiskt inte heller att axel´s utveckling har varit tillräckligt bra för att bli utagen i landslaget, spelmässigt ja men man måste ju kolla vilka som har en kurva som pekar uppåt och som vill nåt och då är törnqvist och fabian klockrena, även jon såklart.

Anonym sa...

my god vilken klass i dalarna..klass 4 spelare i kvarten ! hur många var med ? 9-10 stycken ?? pinsamt ...

Anonym sa...

I landslaget skall de bästa spela. De skall ju representera sitt land. Med andra ord borde vi spela med följande lag: J-O, Jörgen, Peter K, Jens L och Appelgren. Med det laget skulle vi i tio år till kunna ta upp kampen igen med alla andra nationer, undantaget möjligen Kina. Låt oss försöka inspirera våra bästa spelare att hänga på i landslaget, i stället för att ständigt tala om för dem att de har blivit för gamla. Strunta i hur gammal någon råkar vara, det är så typiskt svenskt, och låt våra bästa spelare representera oss!

Anonym sa...

Säg aldrig mer att Äpplet platsat i Landslaget, han är inte ens nära! Visst är det bra av en 47 åring att vara obesegrad i i Elitserien, men 2a uppställningen är faktiskt ganska sunkig!

Anonym sa...

34 spelare med i dalarnas DM många va bra mycket division 2 spelare som fick se sig slagna av liiiiik som jag tex... dem är H4a spelare för att dem bara spelar serie....

Anonym sa...

Hampus Söderlunds första Pro Tour - men säkert inte sista. SOK lär utvärdera honom inför OS 2012. 5-1 i kvot på andrabordet gör honom till en av de allra bästa på andrabordet i elitserien, som 14-åring! Förstår att du har honom på gillarlistan ;-)

Fredrik Larsson sa...

Du anonym som tyckte det var pinsamt med klass 4 spelare i kvarten har pinsamt dålig analysförmåga. Det finns klass 4 spelare som bollar ut elitspelare. Dessutom så fanns det inga klass 4 spelare i kvarten Blind-Anders. Det var drygt 30 deltagare på dm i dalarna vilket är bra med tanke på att det bara är ett fåtal seniorer som tävlar över huvud taget. Kanske dags att du börjar träna och kan höja spelstandarden i ditt distrikt. Du är säkert en spelare som kan lyfta bordtennisen till en ny dimension.

Anonym sa...

påtal om ålder... vill se persson i london 2012. har han klarat sig såhär bra så här länge, klarar han nog fyra år till :)

Anonym sa...

En del bittra kommentarer i tråden, det är väl inget att gnälla om att det var dålig klass i Dalarna, det var det nog på andra ställen också.


Det är väl bara att träna hårdare och utvecklas.


Dalarna har ju inte så starka spelare just nu, men dom kommer igen. Vi alla som kämpat ett tag har ju varit klass 4:or en gång, även om det var länge sedan.

Anonym sa...

Lindh har ogillat axel sen först han blev förbundskapten. Axelqvist platsar helt klart, och hans spel kan gå långt, han utvecklas bit för bit och har överaskat många med små framsteg succesivt, helt klart ska han he fler chanser! lite gnäll skadar aldrig, och kolla på de som är med nu, Jens gnäller oerhört mycket, Jon Persson fick sjuuuukt mycket luft efter ett par bra vinster och spelade sedan uselt en period, men är hungrig igen...så attityd har de alla...

Anonym sa...

Anonym !
Du har så rätt att Erik L inte gillade Axel från allra första början. Men varför ? Axel har nog kritiserat Ekan några gånger för mycket - Ekan tål i n t e kritik vilket är allmänt kännt. Många är rädda att kritisera och komma med synpunkter, för då blir man bestraffad. Ekan söker syndabockar men är inte kapabel att söka sammarbete och ömsesidig respekt.
Nu har det ju varit "stormöte" i Eslöv (tisdag) så man får väl hoppas att saker o ting rätas ut.
Erik L verkar vara mycket kritisk om en landslagsspelarer gör fel saker, enl honom, på sin fritid.
-Har spelaren flickvän - inte bra.
-Har spelaren suttit och spelat poker på nätet - inte bra.
m.m.
Det är minst sagt uppror bland landslagsspelare mot Ekan. Han sköter inte sitt uppdrag enligt de riktlinjer och normer som gäller från SBTF.

Anonym sa...

Med Axelqvist, Jon, Robert S m fl i laget lär vi aldrig komma att kämpa om några ädlare medaljer i kommande mästerskap... In med de bästa vi har i stället. J-O, JP, Kalle, Jens och varför inte Äpplet, han kan nog inspirera J-O till nästan vad som helst! Släpp sedan in Hampus Söderlund i detta sällskap, så kan han bli en världsspelare om han fortsätter utvecklas!

Anonym sa...

sätt in gustavsson istället för ekan så kanske sverige iallafall kan ta sig tillbaka i europaeliten!ekan är ju helt off!