onsdag 5 november 2008

Eslöv pressat

Matchen slutade med vinst för skåningarna med oj vad mycket jämnare det var än de 5-2 slutresultatet visade.

Det var en hel del folk på läktaren men spänningen låg inte direkt i luften. Jag önskar mer av presentationerna av de olika lagen och vad som gäller. Små enkla medel som man kan uppnå rätt mycket.

Nåja.

Zöögling mot Gou Kai och när Zögge tog första så anade jag allt en liten skräll men kinesen visade prov på gott psyke och vann det andra setet stenhårt för att sedan krossa Zögge i tredje. Även det fjärde setet var jämnt men det kändes här hela tiden som om Gou Kai hade det hela under kontroll. Samtidigt hade Appelgren mer eller mindre lekstuga med fram till denna match obesegrade Kasper Sternberg. 3-1 i set och en mycket säker seger som fortfarande är obesegrad.

Axelqvist gjorde köttfärs av He Haijin och siffrorna i denna match var snälla för Hajens del. Axelqvist var helt överlägsen.


Samtidigt så klev Wall in mot Stenberg och Wall som aldrig slagit Stenberg spelade övertygande från start och kopplade med det greppet om matchen genom att ta det första setet med 11-9. I andra set så startade Stenberg mycket bra och bibeöll sin 5-0 ledning setet ut till 11-5. Wall hade dock inte på något sätt get upp utan jobbade på och vann till sist matchen komfortabelt med 3-1. Stenberg gjorde sitt bästa men var störd av den lilla hagen samt att mattan de spelade på lossnade lite grann. Tyvärr gjorde Stenber en ganska stor grej av det och det hela uppfattades mest som en dålig förlorare från oss på läktaren.

2-2 i paus och det efter att Eslövs förstabord dominerat lika mycket som Spårets andrabord gjort mot sina respektive motståndare.

Zögge mot Axel och här förlorade Zögge matchen redan i första set när han tappade 7-3 till 9-11. Efter det så fick Axel själjvförtroende och kunde spela avslappnat. 9 bollar till var det Zögge fick ihop under de två sista seten. Hajen lyckades på något märkligt sätt få till ett skilje mot Gou Kai och där till och med ta ledningen men då sprang Kai ifrån och vann med 11-6 efter underläge med 4-5.

4-2 och en måste-vinna-match för Wall mot Sternberg. Jag trodde på förhand att returspelet skulle bli avgörande mellan dessa två hårdslående herrar och där fick jag verkligen rätt. Om Wall spelade skruv på Sternberg i hans backhand så gav det varje gång bra forehand-läge som han nyttjade gång efter annan. Sternberg flippade mycket bra och det gav honom många fona poäng och lägen. Wall hade ledningen med 8-6 och 2-1 i set när han efter ett flertal turbollar med sig fick ett par tunga emot sig. Sternberg vände och vann med 11-8 och tvingade stockholmaren till ett skilje. I skilje så blev det återigen stenhårt där Wall var den starkare hela vägen fram till 8-6 då Sternberg återigen vände på steken till 8-10. Wall räddade två matchbollar och sedan en tredje innan han skaffade sig sin första egna. Där servade han dock långt och fick då smaka på Sternbergs fina forehand raka vägen. Sternberg slet sedan in två poäng till och vann matchen med 14-12.

Under tiden så hade Äpplet och Stenberg börjat slita mot varandra och där hade Stenberg precis vunnit tredje set och på så sätt tagit ledningen med 2-1 i set. Vem som hade vunnit kan man bara spekulera i men det finns ett par faktum och det är att Eslöv vann matchen med 5-2 och att Äpplet fortfarande är obesegrad.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stenberg och Ste(r)nberg. :-)

Anonym sa...

Från förbundets nyhetsbrev idag:

J-O njöt av att se en annan gubbe
Är det tillåtet att vara glad? Spårvägen-Eslöv på onsdagskvällen blev en munter elitserieföreställning. Full hall, 300 åskådare, och pingis på hög nivå med de mest varierande bollar. J-O var där och han, inte minst, sken med hela ansiktet och jublade:
- Kul, jättekul. Och han är seg, gubben.
Sa J-O och syftade på fyra år äldre polaren Mikael Appelgren, som till och med mäktade med att slå den allt vassare dansken Kasper Sternberg-Sjelle.
Visste ni att J-O tränar med ”Äpplet”, nu med 11-0 i elitseriekvot, och övriga A-lagsspårvägare?
J-O igen:
- Härlig stämning, men jag själv fick aldrig spela någon elitseriematch i Brännkyrkahallen. På min tid gick Spårets alla matcher i SL-hallen.
Är det lika livat i Fulda numera?
- Ja, vi har i snitt åtta hundra på matcherna, sa J-O.
Som också avslöjade att han är inställd på att spela SM i singel i mars. Han har redan slängt ett öga i sin almanacka: ingen inplanerad match i Tyskland den helgen.
Säga vad vi vill, men de äldre har fortfarande en given plats i svensk pingis. Se på Jörgen Persson, se på Mikael Appelgren, se på Jan-Ove Waldner. Tack för att ni finns.
ÖW