torsdag 18 september 2008

Lite om första omgången

Missade en hel del i mina tips denna omgång.

Jag trodde att Eslöv skulle vinna enkelt mot Söderhamn men starka psyken hos det unga laget från Hälsingland gav tre skiljevinster och till sist en pinne. Kul för Brodd att vinna i sin första elitseriematch! JP slog Axelqvist i prestigemötet och vann sedan enkelt över Stenberg.

Gröstorp tog för första gången någonsin poäng på Halmstad och det mycket tack vare en spelare jag inte alls trodde på. Martin Nilsson klev in på förstabordet och vann mot Rönningborn, Nilsson har varje år en ganska taskig kvot men slår varje år ett par bra spelare. Bra jobbat Nilsson! Hindersson visade klass och tog sina två, väntad seger mot Johansson och meriterande seger mot Olsson. Rumgay kommer få det tufft och det blottlades redan igår med två klara förluster.

Mariedal slog Falken och det är väldigt bra gjort. Bägge lagen hade ordinarie lag och vinsten enormt imponerande. Ojakangas och Översjö slog bägge två Asmussen och var bägge två nära att slå Rydén. Mrkvicka vann sin gruspingismatch mot Peter Nilsson i skilje. An Shu blev skadad och spelade inte klart den första matchen för att sedan lämna wo i den andra. Bra gjort av Mariedal!

Spårvägen kom undan med andan i halsen. Warta kom utan Stefan Nilsson och det kan ha kostat dom bägge poängen. Kalle Relfson gjorde debut mot Appelgren och borde ha vunnit då veteranen från Spåret inte alls var bra i den första matchen. 2-0 i set och vid 2-1 i set och 5-1 så kändes det som om Relfson skulle vinna, men en timeout och så vände matchen. Månsson vann sina två men den andra matchen mot Zöögling var mer turbetonad än den första då han pulveriserade He Haijin. Robert Nilsson stretade emot Wall bra och vann matchen efter ha haft matchbollar och setbollar mot sig hela vägen fram till skilje. I avgörande matchen mot Appelgren så var Nilsson däremot chanslös. Alla spelare i Spåret bidrog med en vinst var och Äpplet med två.

Ärtemark fick i denna match spela med sin rumän på förstabordet mot Rekord och det får man hoppas att han slipper göra fler gånger, 33 bollar på två matcher imponerar föga. Wang Qing slog Petersen och Rönneberg slog Moldovan. Hade Johansson slagit Nylander så hade det kanske kunnat bli lite nerv men då han föll med 10-12 i skilje så blev det förlust med 2-5 för Ärtemark. Hade Nylander pallat att avgöra för två poäng mot Rönneberg? Det får vi kanske veta en annan gång.

Av fem tippade matcher så satte jag 2 och ingen med rätt resultat i själva matchen. Det kan bara bli bättre.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Lite oväntade resultat, kan det ha att göra med att vissa kört med otillåtet lim?? o andra kört ärligt?

Anonym sa...

Svårt så här i början på serien, hur många lag spela igår inte med det bästa laget:
Ärtekula, Gröstorp, Eslöv, Söderhamn, Halmstad, Warta, mao 6 lag av tio så det kan bli lite konstigt i början så här, eller vad tror ni?

max sa...

Jag tror att alla fuskar mer eller mindre.

max sa...

Det är mer svårtippat i början av säsongen som sagt.

Jag ska försöka vara vassare i fortsättningen.

Anonym sa...

Espen hade tagit Nylander.

Anonym sa...

Axel fuskade sig till poäng vid 9-8 ledning till hampus i skilje. Vad jag har hört så servade axel på sin egen arm så tydligt att hampus släppte bollen och då vägrade axel ge bort poängen då domarna inte heller såg vad som hände.

H: -tror du verkligen jag skulle fuska?

A: -ja det tror jag faktiskt!

Ja vad ska man säga? snyggt gjort mot sin gammla klubb axel jävligt snyggt! Du kommer få smaka när du kommer upp hit!