tisdag 23 september 2008

Så blev det.

Ärtemark-Spåret 3-5
Det blev jämnare än väntat. Mycket jämnare!

Något överraskande förluster för såväl Hajen som Zögge mot Wang Qing. Trodde att de bägge skulle få det tufft men att en av dom i alla fall skulle ta honom. Rönneberg vände underläge 0-2 mot Wall och vann med 3-2.

Ärtemark har dock en för dålig tvåa och fyra som bägge två får svårt att vinna matcher. Kinesen i antågande måste vara bra för annars så går Ärtemark en mörk säsong till mötes.

Spåret vinner återigen efter att alla spelare tar varsinn match utom Äpplet som tar två. Gammal ÄR äldst. Bra lag men för att att bli ett riktigt topplag behövs bättre insatser på de andra tre.

Rekord-Mariedal 1-5
Jag är den förste att erkänna att jag underskattat Mariedal. Mrkvicka är en riktigt tät förstabordsspelare. rekord lider av att inte Kristian Karlsson kan lira men det hade inte räckt ändå denna dag. Ojakangas och unge Hampus Söderlund visade framfötterna och tog en var. Imponerande av Mariedal!

Falkenberg-Gröstorp 5-0
Kross. Inte bara i lagmatchen utan även i singelmatcherna. Ingen av matcherna ens till skilje. Rumgay får svårt som jag tidigare påtalat och det är inte säkert att det räcker med en kines i Hong-klass. Falkenberg var oerhört stabila och var säkert extra taggade efter premiärförlusten mot Mariedal.

Söderhamn-Halmstad 2-5
Jag hade tippat oavgjort men med lite fördel för Halmstad och min varning var korrekt även fast mitt tips var fel.

Nordberg stod över och jag vet inte om det var för att Sondell ansågs ha bättre chans där uppe och för att slippa ha Sondell där nere mot Magoo. Nu lyckades taktiken om det nu var en taktik inte fullt ut men man fick i alla en vinst via Lundholm mot Magoo (Grattis Henrik till en första segern i elitserien).

Dawei går mot en superfin säsong och har hittills inte förlorat en match. Vinst idag mot Jon Persson är väldigt starkt och det blir svårt att slå Halmstad när lille Wang kommer.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Om publiksiffrorna som stod på svenskbordtennis stämmer så är det ju tragiskt. Är elitserien verkligen så oattraktiv?

Anonym sa...

Slutade inte matchen Halmstad-Söderhamn 2-5 ? Vad har jag missat ? Lundholm tog en, liksom Jon P.

max sa...

jag skrev fel.. ändrat nu.

Anonym sa...

varför spelar inte Kristian Karlsson ? Han hade jualdrig lagt mot hampus söderlund i alla fall :O

max sa...

Kristians knä spökar.

Anonym sa...

Otränad jävel ! :D