söndag 14 september 2008

Flanders Open

Flamländska mästerskapen i Brussel, Belgien avgörs just nu!

Svenskarna på plats har varit de yngre gardet. JP, Åkerström, Nordberg och Törnqvist.

Jon Persson åkte ut direkt och blev på så sätt förpassad till placeringsmatcher där han vann ett gäng matcher för att sedan förlora i skilje mot en Ivan Vitsek. Hampus Nordberg hade inte större lycka han och även han var snart utslagen. Baneman blev engelske sluggern Darius Knight.

Andreas Törnqvist lyckades bättre i huvudturneringen än e två ovannämnda men åkte sedan ut innan åttondelen för att få försöka spela sig till en fin placering via placeringstävlingen. Väl där så lyckades han bättre och vann ett par matcher innan han ställdes mot den danske landslagsmannen Kasper Sternberg spelandes för Eslöv i Elitserien. Törna visade att han inte skulle göra bort sig i elitserien och vann med 4-2.

I omgången efter väntade Fabian Åkerström så även han åkt ut i åttondelen motståndaren som blev för tuff för Fabian var tyske junioren Patrick Franziska född 1992. Nu ska man inte underskatta denne unge tysk då han avancerade enda fram till semifinal innan han blev utslagen med vinst även han mot Sternberg. Fabian slog sig sedan fram med vinster mot Bottroff och Stehle till en match mot även han en dansk, Jakob Asmussen, spelandes för Falkenberg i år. Fabian vann även denna match (4-2) och ställdes då mot Törnqvist.

Matchen dom emellan blev stenhård och väldigt välspelade enligt uppgift och det var denna gång Fabian som drog det längsta strået och segrade med 11-9 i skilje.

Fabian fortsatte segertåget och vann sedan även mot Christoph Schmidl enkelt för att kvalificera sig för "den lilla finalen", matchen om tredje pris. Motståndare, den enda som slagit honom under turneringen, Patrik Franziska. Fabian verkar kunna spela utan glasnabb, det känns positivt. Franziska var för stark även denna gång och vann med 4-1 i set. Fabian på en fjärdeplats!

Törna möter Martin Monrad, ständigt dessa danskar, om plats 7-8, en vinst där hade suttit fint. Tyvärr förlorade Törna med 4-2 i set.

Jon Persson spelar om platsen om 13-14 mot Merchez.

Hampus Nordberg hamnade på 38:e plats i turneringen.

Timo Tamminen 31:a

Mikkel Hindersson spelar om 19-20 plats.

Christan "Mr Bean" Larsen spelar om 17-18:e plats.

Jakob Asmussen 11:a

Kasper Sternberg spelar om 9-10:e plats.

Damer:
Matilda Ekholm har tagit sig hela vägen till final efter vinster mot Konsbruck, Winter och Creemers. I semifinal ställdes hon mot norska Ma Wenting spelandes för Köping i svenska elitserien i år. En tuff match för Matilda men hon visade framfötterna och vann med 4-3.

I finalen vänta Liu Na. Start 15.15 idag söndag!

I en rafflande final så vann till sist Ekholm med 4-3 i set. I det sjunde och avgörande setet så vann Matilda med 15-13. Starkt av Matilda att vinna efter ha legat under med 3-1 i set.

Alltid kul med svenska framgångar! Grattis Matilda till en fin prestation!

*

Sara Rask åkte ut i 16-delen efter endast en vinst.

Carina Jonsson avancerade till kvartsfinal men där så blev det stryk med 1-4 mot Tikhomirova.