måndag 8 september 2008

Östra ettan

Den ska jag skriva om ikväll när jag är tillbaka från middagen här på Marina Plaza i Helsingborg.

Nu är jag på plats.. kommenterar först alla lag och gör sedan min serietippning.

Enig:
Har tappat Aaron Andersson till Växjö, Allan Bentsen till Roskilde och Mikael Ottosson till Norco. Kvar är Rasmussen, Wranå, Comstedt, Svensson och Cöster. Rasmussen är riktigt bra och lägger inte många, det samma gäller Comstedt och Wranå om de spelar. Svensson och Cöster får det tuffare kan jag lova.

Kan bli fågel eller fisk allt beroende på vilka som spelar.

Eskilstuna:
Wilén, Berg, Lindh, Collin, Kjellström är alla rätt så jämna med varandra men ingen av dom kommer att vinna så mycket. De är inte dåliga men de har åkt ut denna divisionen förr. Nu har de dock en förstärkning i form av en kinesisk spelare från pingisgymnasiet i Köping vid namn Xiong eller Cheng (jag vet inte vem som ska spela i b-laget av dom två).

Får svårt att hålla sig kvar om inte kinesen är grym.

Norcopensarna:
Jocke Melin, John Nilsson, Mikael Ottosson, John Lindén är just nu startfyran då Michael Marsden från England är skadad. Melin har inte tävlat så mycket som han brukar och hans form mot bättre motstånd är jag osäker på. John Nilsson tävlar lika mycket som vanligt och han är som vanligt i bra form. Ottossons form har varit sviktande under sommaren med förluster som han i vanliga fall kanske borde ha tagit. Lindén är klurig men håller inte på denna nivå.

Om Marsden kommer och är riktigt bra så har Norco en chans att hänga kvar annars ligger de löst till.

Täby:
Har tappat John Wall och Mattias Ekdahl men fått nykomlingar från två föredetta spårvägenspelare Ludvig Hedlund och Elias Efvergren. Två bra spelare som måste gå riktigt bra tillsammans med Ostad då de saknar en fjärde/femteman som kan vinna mycket matcher. Follin eller Krajewski spelar nog ingen större roll, de får det tufft bägge två.

Kalmar:
Storfavorit. Har tappat Möller till Lyckeby men fått Stenberg. Även fast Stenberg inte var så bra i helgen mot Växjö i en träningsmatch så vinner han mycket när serien är igång. Rosvall kommer återigen att dominera serien då han är Sveriges kanske bästa defensivspelare, spöade Törnqvist lätt i helgen. Thorngren, Pettersson och Dahlström följer upp bakom toppspelarna och vinner serien till Kalmar.

Linköping:
Dahlström är en plusmaskin och Rehn vill nog ha bättre kvot än förra året då han började ganska svagt. Ungdomarna Boodh och Hedlund kan kanske få jämn kvot i år. Svaga på femtemannen som förmodligen blir Vanja Arsenovic, han är duktig men räcker inte riktigt till här ännu.

Södertälje:
Dominerade div 2 förra året och hade då seriens suverän i Thomas Bennborn. Har dessuto förstärkt laget med två köpingkillar, Abrahamsson och Harrysson. Fjärde och femtespelare blir Zackrisson och Lönn. Förra året baissade de sig själva och Lönn fortsätter på samma spår. Starten är viktig för laget så att de inte viker ner sig.

Västers:
Svanberg ersätter Larsen och han tar det mesta i denna serie men inte allt. Davidovich äter mer kebab än vad han tar matcher men det blir många matcher på hans pluskonto i alla fall. Bergqvist och danske Lökkegard spelar som trea och fyra. Ser tunnare ut än förra året.

***

En jämn serie där ett lag står ut och sedan kan de flesta lagen slå varandra, mycket svårtippat. Så innan ni klagar skicka in ert tips med namn om ni vågar, I dare you, I double dare you motherfucker..


  1. Kalmar
  2. Enig
  3. Linköping
  4. Västers
  5. Täby
  6. Norcopensarna
  7. Södertälje
  8. Eskilstuna

30 kommentarer:

Anonym sa...

okej här kommer mitt serie tips max!!!


1 kalmar
2 västers
3 södertälje
4 enig
5 linköping
6 eskilstuna
7 täby
8 norcopensarna

Anonym sa...

När kommer det om superettan?

Anonym sa...

oki doki här kommer cola mannens tips !!!
1 Eskilstuna
2 Eskilstuna
3 Eskilstuna
4 Eskilstuna
5 Eskilstuna
6 Eskilstuna
7 Eskilstuna
8 Eskilstuna

lindh full pott , collin full pott , wilén full pott , kjelle full pott , berg full pott. kines full pott. ESKISLTUNA RULES !!! ;)

Anonym sa...

Det skulle vara kul med ett inlägg om division 1 norra. Det kan bli en riktigt jämn serie eller vad tror ni?

Anonym sa...

aaa håller med, kommer du att skriva något om norrettan max?

Anonym sa...

Anonym tipsar alltså att Eskilstuna kommer sist trots att alla tar full pott?

Anonym sa...

Södertälje 3:a?? ehh vadå, har dom fått förstärkning i dagarna??

Så här kommer det o sluta:
1 Kalmar
2 Västers
3 Enig
4 Täby
5 Linköping
6 Södertälje
7 Norco
8 Eskilstuna

så det så..

max sa...

Det kommer om norr och söderettan också.. och superettan och elitserien och div två nordöstra och div två östraöstra och div 4 sthlm..

något mer..????

Anonym sa...

man måste ha tydliga mål max i sin verksamhet:) vi satsar på o komma top 5 o tror lagmoralen kommer göra det:) pierre

Anonym sa...

Du kan väl börja med det Max, så får vi se sedan.

Allt måste naturligtvis skrivas innan seriestart, tur att du börjat i tid :)

Anonym sa...

jag förstår inte?? hur kan ni tippa norcopensarna så lågt, Ottosson , Nilsson och engelsmannen (enligt rykten) är ju alla duktiga div 1 spelare. Melin är ju knappast sämsta 4.an i serien. Jag tror att Norco garanterat är top 5.

Anonym sa...

lägg in om div 2 västra norra ;)

Anonym sa...

Något om div 3 kring sthlm kanske? ösnö där vireberg, täby b, vällingby, ängby pk mfl spelar. Om det nu är någom som har koll? Vireberg ser ut att has ett bra lag, mer vet jag ej.

Anonym sa...

Kan du inte skriva om div 4, 5 och 6 också???? Ner till ettan räcker.

max sa...

Norcopensarna är jag orättvis mot det håller jag med om.

Jag reviderar mitt tips lite grann.

max sa...

Vi får se vad som kommer.. mina tankar om olika serie kanske är intressanta men era egna måsta vara såååååå mycket mer intressanta angående era egna serier.

Anonym sa...

1. Kalmar
2. Västers
3. Norcopensarna
4. Enig
5. Södertälje
6. Linköping
7. Eskilstuna
8. Täby

Nu är jag lite snäll mot Södertälje eftersom Bennborn snackade upp sitt lag igår.

Som Max skrev är alla i Eskilstuna bra men utan en riktig etta så hamnar man tyvärr i botten. Hoppas att kinesen är bra och att han höjer laget.

Tyvärr Täby, inte ens Riddaren är säkra med en fjärdeman som inte tar några matcher.

/Alex

Anonym sa...

Hmm tänk på att otto är skadad..

Anonym sa...

Otto långtid skadad toligtvis inget sammandrag för honom!! Blir väl björkan som får damma av sitt rack, lär bli tufft för en pensionär i div 1 östra....:-)

Anonym sa...

haha aldrig vi kommer 7a som vanligt södertälje mot resten pierre:) ska vi inte ha ett vad om detta max:) kommer vi bättre än 7a så spelar du i södertälje 1 år haha:)

max sa...

Om vi ska slå vad så ska du ju också utsättas för något hemskt vid förlust då jag skulle tvingas spela för sbtk.. vad skulle det vara?

Anonym sa...

nu har en spelare blivit bortplockad från klass 1 i pro viva efter att ja skrev här igår haha:) men det e mig ni ska ta bort i så fall inte tomas zackrisson!! han e anmäld o vill spela fantastiskt skumt!! pierre

Anonym sa...

har du nån koll på söder ettan?

max sa...

Lite koll på den har jag.. kommer att skriva om den ikväll eller imorgon.

För den som vill ha med något i detta inlägg så är det bara att maila.

Anonym sa...

Maxen när blir det något om norrettan?

max sa...

Efter att jag har skrivit om den södra..

Anonym sa...

Halloj!

Tycker det är bra att vi är tippade lågt! Då har vi allt att vinna!

Men Max du måste ha ett grymt förtroende för mig när du säger att jag gått dåligt i sommar och förlorat mot spelare jag normalt slår. Jag har förlorat mot John Wall, Alex Drugge, Tobias Bergmn och två fransmän. Tycker alla dessa är kompetenta.

Tips: kalmar, väster och enig top 3
övriga 4-8.

För vår del tror jag vi hade varit top 4 om alla kunnat lira. Nu siktar vi på att komma 5-6.

Ha det

Ottosson

Anonym sa...

Håller oxå me, tycker du borde skriva om 3:an, 4:an och 5:an i skåne

max sa...

Håller dig högt Otto!

Du har haft tuffa lottningar men jag vet vad du kan.

Anonym sa...

Du anonym! Jocke (Stommen) Melin lär tillhöra en av dom sämsta 4 orna i serien! Kan knappast bli bra om man byter stomme efter varje spelad match! Sen så måste mycket annat stämma för den karln för att något skall stämma något så där...

//OL