torsdag 25 september 2008

Licens

En hel del klubbar som missat detta har jag hört..

DIVISION , för kännedom till lagledare och övriga föreningar i division X: I X matcher den 20/9 2008 spelade X för X utan licens. Enligt Seriebestämmelserna punkt 6 skall svensk spelare för att få representera förening i seriematch vara spelklar för föreningen och inneha giltig tävlingslicens. I detta fall uppfylls inte kravet på giltig tävlingslicens vid matchtillfällena.

BESLUT: Med hänvisning till punkt 8 i Seriebestämmelserna 'Ej spelklar spelare' förlorar X matcherna mot X och X med 0-8 i matcher, 0-24 i set och 0-264 i bollar.


Vänliga hälsningar BENGT ANDERSSON
Svenska Bordtennisförbundetwww.svenskbordtennis.com

21 kommentarer:

Anonym sa...

Den som gynnas mest är Alex,han har ju snart +kvot om det fortsätter så här!Perre

Anonym sa...

Riktigt jävla synd om stratos som gjorde sitt livs sammandrag , de vann alla matcher o leder serien? nu tappar de allt!

Anonym sa...

Max! Vilka är en del klubbar?

Anonym sa...

Tänker du på Stratos?

Anonym sa...

Ja, det gäller att vara observant på att man registrerat alla sina spelare på klubben online innan de spelar tävling eller seriematch.

Tidigare år har man kunnat spela på föregående års licens september ut och inför oktober har klubbarna haft som rutin att se över vilka spelare i klubben som ska teckna licens för det innevarande spelåret.

Man kan väl tycka att i och med årets förändring i licensgiltighet så borde SBTF ha en viss tolerans för småmissar av föreningarna men så verkar inte vara fallet.

Själv var jag ytterst nära att glömma att nyanmäla Sebastian Silver men jag kom på detta av en ren slump dagen innan seriematch... :-)

//JÖ

Anonym sa...

Sanslöst dum regel. Om den enda felaktigheten är att man glömt att betala licensen i tid så vore det bättre om laget med den felande spelaren i stället fick betala in licensen retroaktivt plus böter på en eller ett par tusenlappar. Nuvarande regel skapar olust och sportslig orättvisa. Vem som helst kan ju faktiskt glömma att betala en räkning i rätt tid. Straffet står inte i proportion till felaktigheten, och kan dessutom drabba andra lag orättvist.

Anonym sa...

De som drabbats är bla: råå, boo, stratos och djurgården.

Anonym sa...

Regeln har funnits i två år nu....

Skärpning

Anonym sa...

Man kan faktiskt ha fyllt i alla uppgifter on-line men missat att trycka på spara.Jag tycker att man borde ha på sig till första vardagen efter match att registrera ifall man missat.I damernas elitserie höll det på att hända då Söderhamn missat att trycka på spara med en spelare. Detta visade sig då jag satt och skulle lägga in spelarna för liverapportering. Söderhamn la då in spelaren över internet. I de lägre serierna upptäcks det inte förrän man lägger in resultaten/Fladder

Anonym sa...

Det är faktiskt inte det att klubben (Stratos mfl) inte har betalat, utan i det här fallet är att klubben har missat att registrera spelaren. Betalningen ska göras till förbundet i December (tror jag). Så det ända som klubben behövde göra var att registrera spelaren..Detta är ju ett krav som alla idrotter har så varför ska inte Pingisen har det? Så jag tycker inte att det är fel på regeln, det ligger i klubbarnas ansvar att se till att spelare är registrerad. Synd för spelaren och för laget som blir drabbad dock..

boss sa...

Det är väl självklart att alla spelare som spelar seriespel ska vara registrerade och licencierade för den klubb de ska spela. Innan matchen naturligtvis! Liksom i alla andra seriösa sporter.

Anonym sa...

Jag fattar inte: Boo och DIF hade ej löst licens på en spelare, då blev dom av med poängen, men dom möttes ju vilket innebär att dom får 1 poäng...bägge lagen har en poäng enligt tabellen.. måste vara fel eller hur? Vilken jä... circus....!!

Anonym sa...

måste säga att det är synd om stratos som är det yngsta och mest kämpande laget i norrettan, nu när dom verkar förlora alla sina poäng

Anonym sa...

Någon som vet ifall det var ett liknande fall förra året? Tror det var Bele/Barkaby i div2 som vann sina 4 matcher i 1:a sammandraget, men hade någon oregistrerad spelare i laget. Först blev de dömda till 0-8 i alla matcher, men sedan fick de tillbaka sina 8 poäng! Då gick tydligen SBTF runt sin egen regel.

Anonym sa...

Hålta i div 3 VSNV drabbades också. De förlorade dock sin match ändå, men 5-8 är ju trevligare än 0-8, 0.24, 0-264.

Fredrik Larsson sa...

Man lär sig av sina misstag...

Anonym sa...

Inget snack. Representationsbestämmelserna måste följas. Enda möjliga sanktionen är förlust med 8-0.

Lagledare och klubbledare skärpning.

Förra årets dispens tror jag berodde på inlånad damspelare...

Anonym sa...

Nä. Förra årets dispans för Bele handlade väl om att de missat registrera Calle Z. Då gjorde dom som Stratos nu, dvs registrera spelaren första vardagen efter sammandraget och det gick förbundet till sist med på. Får se utgången av det här...

Anonym sa...

Lite konstigt att lagen förlorar hela helgens poäng...som seriearrangör har du skyldighet att rapportera efter varje färdigspelad dag. Seriearrangören kan då inte heller ha fullföljt sina skyldigheter för du kan inte rapportera en match med en spelare som inte har licens...A.C

Anonym sa...

Hittade den här artikeln i Östersundsposten, dom säger att Riddaren leder serien med full pott, men det egna laget, Häggenås, vann ju för faaan mot Ridaren, hur kan man då få full pott...otroligt. Solna leder ju serien punkt slut..

Häggenås låg på tredje plats i tabellen innan bordtennisförbundets beslut.
Man ligger kvar på den placeringen även efter, då tidigare fyran Solna passerade med de poäng som man tilldömdes i mötet med Stratos.
Ny serieledare är Riddaren från Järfälla, som nu har full pott efter fyra omgångar.

Anonym sa...

Som lagledare i Bele hade vi som sagt strul förra året.

Problemet var att jag fick ett svar av en person på förbundet och ett annat från Bengt. Vi hade fått allt godkänt och inte gjort fel. Tyvärr är/var reglerna är lite luddigt skrivna huruvida man kan registrera spelar under spelhelgen alt. måndagen efter.

Hoppas det löser sig för de flesta lagen. Jag har dubbelkollat allt i år.....

D.Mattsson