tisdag 16 september 2008

Så slutar grundserien

Jag kommentarer lagen först i turordning enligt nuvarande tabell och sedan så får ni se min tabell som med största sannolikhet blir den korrekta, eller hur?

Rekord:
Gao Wei kommer att gå plus men inte lika mycket som Chen Jian. Petersen gjorde en dålig säsong förra året i elitserien och är en av de sämre på förstabordet. Andrabordet har tappat två spelare från förra året men har fått in en gammal veteran i form av Moldovan och de bibehåller en av de bästa juniorerna vi fått fram på många år.

Warta:
Har gett sig tusan på att undvika kvalplatsen detta år. Kommer att spela med två olika asiater och börjar med den sämre. Månsson gick lite plus förra året och ligger nog på samma nivå i år. Stefan Nilsson kommer enbart att spela hemmamatcher och det gör Warta till ett mycket starkt hemmalag. Robert Nilsson är fjärdeman och kan vinna en hel del matcher. Tamm och Relfsson tampas om vem som spelar bortamatcherna när Stefan inte är med.

Eslöv:
Starkt rakt över och dessutom med två bröder Andersson att stoppa in om det behövs. Outstanding i år igen om inte Gou Kai spelar alltför mycket i Kina i år. Rykten säger att han kan vara borta stora delar av början på 2009. Stenberg platsar dock som utmärkt ersättare där uppe om det skulle behövas.

Falkenberg:
Peter Nilsson var bra på SM och kommer nog att leverera en mycket fin pluskvot. An Shu kommer förmodligen gynnas av de nya limreglerna. Asmussen och Rydén är en av de absolut starkaste andraborden.

Gröstorp:
Svårtippade då deras kines håller okänd standard. Rumgay har mycket att bevisa detta år. Andrauppställningen är avhängd på Hinderssons spelstandard, jag tror att han går lite plus. Fjärdemannen är svag oavsett om det är Ohlsson eller Nilsson.

Halmstad:
Wang är tillsammans med Gou Kai de två bästa kineserna även om lille Wang saknar en del fortfarande framförallt i returspelet. Förra året så överraskade Rönningborn många med sitt fina spel, i år så går han istället in som favorit i många matcher. Olsson är en rutinerad herre för sin ringa ålder på 27år och kommer att vinna en del han med. Kan slå Eslöv men förlora mot många av de andra också.

Mariedal:
Har inte värvat tillräckligt bra på förstabordet och har två ungdomar på andrabordet. Kommer att få en mycket tuff säsong men förhoppningsvis utvecklande för de unga där nere.

Spårvägen:
Har en bredare trupp i år och har dessutom en fin blandning av nytt och gammalt. Mycket rutin i detta lag men också med ett par ungdomar som knackar på dörren till a-laget. Zögge och Hajen går nog jämnt upp och sedan är det upp till andrabordet att plussa vilket de kommer att göra mot de flesta.

Söderhamn:
Jon Perssons stora år i Elitserien. I år ska han dominera om han ska ut i europa. Kinesen håller okänd standard och är han bara lika bra som Tokiyoshi var förra året så blir det en fin säsong för förstabordet. Ett ungt orutinerat andrabord som kommer att sättas på prov gång efter annan. Undrar hur mycket de kommer att sakna Piddes rutin.

Ärtemark:
Har tappat alla utom Wang Qing och inte ersatt lika bra. Rumänen håller inte speciellt hög klass alls. Pan var ofta strykpojke förra året. Rönneberg får svårt att gå jämnt upp. Ärtemark får vara glada för de få poäng de kommer att få.
  1. Eslöv
  2. Falkenberg
  3. Halmstad
  4. Spårvägen
  5. Söderhamn
  6. Warta
  7. Gröstorp
  8. Rekord
  9. Mariedal
  10. Ärtemark

10 kommentarer:

Anonym sa...

söderhamns kines kommer inte!Gröstorp blir nog lite bättre eftersom de får seriens absolut bästa kines!

Anonym sa...

Mitt tips!

1.Eslöv (vågat värre)
2.Söderhamn
3.Halmstad
4.Falkenberg
5.Spårvägen
6.Warta
7.Gröstorp
8.Rekord
9.Ärtemark
10.Mariedal

Anonym sa...

När Guo Kai kommer till den tredje omgången är han i Sverige för att stanna. Ryktet stämmer ej.

boss sa...

Det känns iaf på förhand som ganska klart i vilken del av serien lagen kommer att hamna. Min tippning skiljer sig föga från redaktörens:

1. Eslöv
2. Halmstad
3. Spårvägen
4. Falkenberg
5. Warta
6. Söderhamn
7. Mariedal
8. Gröstorp
9. Rekord
10.Ärtemark

Anonym sa...

Följ länken för att se hur Borås tidning tippar elitserien. På plats 4:a återfinns Ärtemark. Vet de något som ingen annan vet om laget från de dalsländska skogarna

http://www.bt.se/sport/elitserien-far-liao-att-bli-lycklig(856391).gm

max sa...

Gröstorps kines ska hålla hög klass men det har vi hört förr och dessutom ska den unge pojken anpassa sig till Sverige.

Hindersson spelar ojämnt och jag tror att han kan gå plus men med en olycklig start så vet man aldrig.

Ohlsson vinner inte jättemycket på andrabordet och det gör inte Rumgay på första heller.

Nilsson på förstabordet ikväll. Bra lagranking!

max sa...

Jag såg det. la upp ett inlägg om detta.

Anonym sa...

Vadå bra lagranking!!, hur såg kvoterna ut förra året. De e väl ganska jämna alla tre?? Mikkel skadad längre tid, Ohlsson / Nilsson spela hela slutspelet, de slog väl även landslagspelare Ryden under detta slutspel? så helt fel kan ju inte rankingen vara , eller hur? Vad du tycker är ju subjektivt, resultat (tex dataranking)ärju något annat.......

max sa...

Hindersson 5-8
Ohlsson 8-16 plus 2-3
Nilsson 3-12 plus 1-2

Lägger man till kvoterna från året innan då Gröstorp ännu en gång fick Nilsson före ohlsson så var det:

Ohlsson 11-11
Nilsson 1-7

Hindersson tävlar de gör inte de andra två. Hindersson är klart bäst av de tre.

Dessutom så är det smart av Gröstorp att sätta Nilsson däruppe som spelar bra mot bra spelare och sämre mot sämre medan Ohlsson är mer stabil på andrabordet.

Smart gjort av Gustafsson men absolut inte en korrekt lagranking efter spelstyrka.

Ja, detta är subjektivt från min sida men jag har ju faktiskt lite belägg som du kanske kan se ovan.

Anonym sa...

Känns som du tippat Falken för högt och Söderhamn för lågt om man ser på kvällens spel. Sjukt Starkt av SUIF att ta poäng borta mot Eslöv utan Kines!!!!