onsdag 10 september 2008

Söderettan

Söderettan ser ut att kunna bli extra spännande i år då flera av lagen har fått förstärkningar. Har säkert missat flera spelare men så blir det när man sitter i Stockholm och tippar den södra serien.

Ajax:
Förbundskaptenen för pojkkadetter Niklas Almström förstärker från Ale där han ensam var den som vann matcher förra säsongen. Martin Persson fortsätter att spela trots annonsering av att racketen skulle lämnas kvar i bagen denna säsong. Fredrik Malmgren hade klar pluskvot förra året och tillsammans med den unge dansken groth så har Ajax ett riktigt bra lag.

Frej:
Nykomling i serien. Kommer att fram till jul att spela med Magnus Wahlgren och han är ju som bekant helt OK på pingis om man säger så. Vidare så mönstrar dom ett lag med Simon Andersson och Martin Svensson som främsta spelare.

Höganäs:
Tappar Classe Wallgren men får Tomas Norberg. I övrigt så är det samma trupp. Dahlgren loopar fortfarande hårt. Staerk är en kämpe och slitvarg. Hermansson stimmar järnet just nu. Den nya limregeln missgynnar inte direkt väggen från Tibble, Jonas Permevik. En segerkandidat!

Lessebo:
Bröderna Andersson och Johan Nicklasson är de tre givna spelarna och vem som blir fyra bakom dem är mer oklart nu när deras näst bästa spelare Engelbertsen lämnat för Lyckeby. Roger Andersson kan slå de flesta och jag ser fram emot historier om hans framfart i hagarna även denna säsong.

Lund:
Robert Eriksson kommer att spela i Köpenhamn i danska elitserien och kan därför inte spela i den svenska motsvarigheten, han förstärker därmed nykomlingen Lund i denna serie. Fredrik Olsson och Samuel Roos levererade kraftiga pluskvoter förra året men nu är motståndet tuffare. Spelare som Grönvall och Hägglund gick också plus förra säsongen men i en lägre division.

Råå:
Anders Holm är i samma situation som Eriksson men väljer spela kvar i Rekords kläder men nu för farmarlaget Råå. Förrutom Holm som en av seriens bästa spelare så kommer även Arvid Sunesson och Kim Nylander att göra sitt bästa för att vinna serien åt Råå. Har även en kines av okänd standard i truppen och det tyder på att det är superettan de vill till.

Söderkulla:
Tvillingarna utan leder i handlederna, Engblom är bäst i laget men stöttas även av Thomas Közeki som kan jaga in pluskvot om han spelar bra. Tvillingarnas är avgörande för Söderkullas resultat.

Ätrastaden:
Ny från den västra serien. Vilka som kommer spela är lite oklart för mig men troligen blir det Josefsson, Johan Karlson, Magnus Pettersson. Ny för året från norge blir Eric Berner. Kommer kanske att matcha sina två vassa talanger Alaxander Franzén och Adam Andersson? Kim Nylander som förra året var obesegrad i serien lämnar tillsammans med Åhman.

  1. Råå
  2. Höganäs
  3. Ajax
  4. Lessebo
  5. Lund
  6. Frej
  7. Ätrastaden
  8. Söderkulla

En riktigt svårtippad serie och mycket avgör hur bra start Frej får för vilka som får vara kvar. Kom igen och klaga nu och skicka gärna in era egna tips.

31 kommentarer:

Anonym sa...

Fyfan va lol att ni tippa söderkulla sist, de var det sämsta jag har varit med om! sämsta tippningen någonsin!

max sa...

Fyfan va lol att du kallar mig för ni.

Så gammal är jag inte att du behöver "nia" mig.

Få se ditt tips nu.

max sa...

1-3 är de klart bästa lagen men sedan är det riktigt jämnt, varför jag tippat som jag gjort är att de andra lagen har en riktigt bra spelare i sitt lag som tar fullt på såväl ätrastaden som mot Söderkulla.

Förvisso slog en av engblommarna Roger Andersson på öland men det sker inte i serien. tror jag..

Anonym sa...

1. Höganäs
2. Ajax
3. Lessebo
4. Råå
5. Ätrastaden
6. Söderkulla
7. Frej
8. Lund

Svårtippat men Tror att Lund blir jätte sist och att det sedan kan vara jämt om platserna efter det beroende på vilket lag de olika lagen har. Frej känns fortfarande lite ungt trots Wahlgren.

max sa...

Råå fyra? Det var modigt tippat.

Lund har Robert Eriksson som inte lägger många, han är med hela säsongen också till skillnad från Wahlgren som ska till Linné i vinter.

Anonym sa...

Pingis på "hög nivå på kanal 5 nu =)

Anonym sa...

Nån mer än ja som såg vem kan slå filip och fredrik ??

Måste säga att ja inte hoppas på att få zöögling som dommare i helgen efter den dömmningen!
kanske tog på krafterna hos äpplet att stimma livs och sen missa avgörande bollen inte bra!

Ja inte vinner han då elit efter din missen !

max sa...

mycket hög nivå var det ja. :)

Känns som om att man själv hade haft en chans..

Anonym sa...

Tycker Kim Nylanders namn står med lite väl mycket angående denna serien...

Anonym sa...

Robert Eriksson kommer prioritera spelet i Danmark och eftersom matcherna kommer krocka flera gånger så kommer Lund förlora mer på det än Frej på att Wahlgren inte är med. Angående Råå ör det samma sak med Holm där, Kim kommer inte spela så många matcher om han får spela mycket i Elitserien. Därför kommer Råå ta mycket poäng när Holm är med men får det ganska tufft att plocka poäng annars.

Anonym sa...

Tänker inte ge mig på att tippa serien då den är oerhört jämn. Men att tippa att Söderkulla kommer sist är minst sagt märkligt. Jag ser det som mer troligt att laget kommer att befinna sig i toppskiktet av serien.//Kinski

max sa...

Tycker inte att söderkulla är dåliga alls men jag tror att de får svårt mot de bästa spelarna i de andra lagen.

Allt detta är ju beroende på hur mycket de bästa spelar.

max sa...

Wahlgren spelar ju också i danska liga så vad skiljer det från Holm och Eriksson?

max sa...

Kim Nylander, kim nylander, kim nylander..

Nu står det med sex gånger. Två gånger i inlägget, en gång i din kommentar och tre gånger här ovan.

Vad menar du?

Anonym sa...

Först och främst tack till dig Max som lägger ner tid på oss här nere i södern.

Jag tror att serien blir riktigt jämn i år...det känns som alla kan slå alla.

Mitt segertips går nog ändå till Råå som blir riktigt tuffa med Holm i spetsen under förutsättning att dom har fullt manskap under hela säsongen.

Det finns inget jumbolag och det säger jag inte för att jag inte vågar skaffa mig några ovänner....

Nu drar jag ner till Peking imorgon på ett 4 dagars träningsläger inför seriepremiären...det blir nog inte så mycket pingis men jag ska försöka få hem en riktigt fin pikekopia till dig Max.

Naturligtvis tror jag på mitt Höganäs i år vi har en fin mix med ungtupparna Jakob PJ Dahlgren och Stoffe Hermansson. Staerken och Rogga Öberg ser också bra ut på träning, men skönast av allt är att jag inte längre är äldst i laget utan att "åldersmannen" Tomas Nobbe Norberg gör comeback i Höganäströjan.....han blir livsfarlig. Nämnas bör även våran stabile lagledare och coach Steffo Eriksson som har en fin blick för spelet och kan ge samtliga goda råd förutom möjligtvis Nobbe som är för gammal för att ta till sig information :)

Ser fram mot en trevlig säsong!

Hälsningar Jonas Permevik

max sa...

Jonas Permevik=Sveriges trevligaste pingisspelare.

Ingen omröstning behövs för att konstatera detta.

Anonym sa...

Det blir tufft mellan Jonas Permevik och Johan Käll. När de möttes var det minst 10 st förlåt och de båda är nog lika trevliga
Mvh Staerk

Anonym sa...

va menar du med trevlig Max? Du ska få en sunkig kräkgrön lacostekopia där krokodilen mer liknar en skräcködla....hehe

Permen

max sa...

Till och med när du försöker vara elak så ler man för att du är så trevlig. :)

Anonym sa...

frej kommer högre ! tveklöst ! söderkulla likaså

max sa...

Tippa din rad då?

Anonym sa...

Hej Max jag som Nia dig innan?...Jag tycker faktiskt det var lite dåligt av dig o tippa söderkulla SIST! Menmen..Man får ju se i slutet då jag tror att grabbarna kommer placera sig top 5..Om inte högre! Jag orkar inte förklara men du kommer få se i slutet!

Anonym sa...

Nej Max, nu börjar det bli dax för Norra, nu kan vi Söderettan, kör....

PW

max sa...

Jag tror att Söderkulla kan komma fyra till och med, så jämnt är det.

Mitt tips blev som såhär för att de lagen jag rankat före har en stark första man som tar tre singlar mot Söderkulla. Då är det tufft att vinna för dom och då blir det jämna lagmatcher som de till sist förlorar.

Men som sagt.. de kan lika gärna komma fyra eller femma.

max sa...

PW,

Du vill bara ha den texten så att du ska få veta något om era motståndare..
:)

Anonym sa...

Jag förstår ditt resonemang Max angående tippningen av Söderkulla, dock gör jag en annan bedömning angående Söderkullas etta gentemot övriga lags ettor. Även om det skulle visa sig att så inte är fallet, tror jag att deras jämnhet kompenserar deras eventuella brist på en stark förstaman.//Kinski

Anonym sa...

jag håller med pw. nu vill vi se ett inlägg om den norra serien.
Här är mitt tips:
1.Råcksta
2.Häggenås
3.Solna
4.Iron
5.Riddaren
6.Stratos
7.Sandåkern
8.Kebne
Max nu vill jag se ditt tips!/jr

max sa...

det kommer sinom tid.. lugn.

Anonym sa...

Nu är du ute o cyklar lite grann..Alla lagens 1:or tar absoulut inte 3 matcher mot Söderkulla, sluta salta? Det är inte många lag som gör det..Söderkulla till kval uppåt, skulle faktiskt inte förvåna mig det minsta..Pontersial i laget!

Anonym sa...

Söderkulla kan slå alla lagen i serien men även tappa givna matcher.Laget har tre förstaspelare och en vid namn Asplund som spelar fyra.Aspen kan slå alla så egentligen så är det fyra ettor.Jämnheten gör att Söderkulla kommer bland de tre bästa,med flyt så kan dom vinna.

Anonym sa...

solna 3a??? haha torskade ju mot 7an i östra nyligen