söndag 14 september 2008

En oväntad kines

Jag varnade ju för Xu Xin att han skulle bli farlig i Panasonic open och det hade jag rätt i. 4-2 i åttondelen mot Wang Liqin och sedan 4-0 mot Shimoyama i kvartsfinalen som slagit ut Gao Ning i första omgången. I semifinalen pressade den unge Xu Xin världsettan Wang Hao till skilje efter att ha haft ledningen med 3-2. Xu xin är grym!
På den andra sidan så har det den senaste sidan varit självklart att Ma Lin eller Ma Long ska avancera till final. Det var någon som kommenterade och trodde att Joo Se Hyuk skulle kunna slå Ma Lin, det var inte riktigt nära, Ma Lin vann komfortabelt med 4-2, revansch för Ma Lin som förlorade deras senaste möte.

Ma Long hade det däremot tuffare i sin match mot Hao Shuai som slagit ut storebror Matsudiara i sin match innan kvartsfinalen. Ma Long hade vunnit deras senaste möte inbördes och är högre rankad men man ska inte glömma att Hao faktiskt för ett knappt år sedan var rankad som nummer 8 i världen och var i kvartsfinal på VM, ingen dålig spelare alls.

Matchen dom emellan blev stenhård men med Hao Shuai som den starkare från 2-2 i set. 4-2 till Hao och en semifinalplats för honom i sin bara andra Pro Tour för året. I nämda semifinal väntade ingen annan den olympiske mästaren Ma Lin som dessutom har klar pluskvot på Hao Shuai.

Men Shuai visade toppform och bra skalle när han vände 3-2 underläge till seger i skilje med 11-5 och en finalplats var klar mot Wang Hao som med två raka skiljematcher kvalificerat sig för finalen. Wang Hao hade vunnit deras enda tidigare möte innan dagens batalj. Det var fem år sedan i Pro Tour finalens final där Wang Hao var den bättre och vann med 4-3.

Men denna dag i Shanghai så var Hao Shuai den klart bättre. 4-1 i set och en massa fina ranking poäng efter att ha slagit ut Ma Long, Ma Lin och Wang Hao, ettan, tvåan och trean i världen.

8 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=2COFkNUrebY

äntligen får vi se bentsen bli ägd

Anonym sa...

Men du kan inte mena att Hyuk inte kan slå Ma Lin..Man har ju sett honom grenu ur ett X? antal gånger mot Hyuk!

Anonym sa...

Oj det måste vara stort...Bentsen.//Aktörn

max sa...

Jag har väl inte sagt att Hyuk inte kan slå Ma Lin?

Jag skrev ju att Hyuk vann deras senaste möte men att det inte var nära denna gång.

Anonym sa...

Var detta den första stora internationella tävlingen med de nya limreglerna?

max sa...

Jo det bör det vara.

boss sa...

Xu Xin är fortfarande junior... Alltså blivande världsstjärna!

max sa...

Xu xin överraskade ju redan tidigare under säsongen när han slog samsonov 3-0 i lag och sedan avancerade till final i vitrysslands pro tour.

Nu rankad som 150 i världen men inom kort top 20 om han får tävla.