torsdag 11 september 2008

Norrettan

Nu dags se över norrettan. Söderettan har ju protesterat friskt och visat att det är den hetaste serien här på bloggen gällande antalet kommentarer. Det kan att ha och göra med att jag inte har tillräckligt bra koll på den serien, östra ettan skapade noll debatt.

Dags för vår nordligaste toppserie! Den ser tuffare och bättre ut än någonsin.

Häggenås:
Pontus Edman, Peter Blomqvist, Johan Olausson, Andreas Molin. Ett väldigt bra lag med blandning av rutin och ungdomlig framfusighet. Inte många som rår på detta lag, ett topplag.

Iron:
Två bröder som är riktigt svåra att slå. En tredjeman som går jämnt men de saknar en fyra att lita på. Med en fjärdespelare av rang så är de grymma men nu så håller Thorstenssonx2 Iron i sin famn och om de är omsorgsfulla så blir de att räkna med.

Kebnekaise:
Borovik och Krohin är inte de som ska göra det för Kebne. Ungdomarna Johansson och Lindmark är viktiga för Kebnes framtid i denna serie. Borovik kan ha utvecklats från en habil spelare till en duktig men det får vi se under säsongen.

Riddaren:
Seriens mest rutinerade lag. Millbert hade ingen bra säsong förra året men vi vet alla hur svår han är att slå. Delby kunde spela som en demon den ena dagen för att nästa inte sätta in bollen på bordet ens med sin backhandklocka. Engelmark spelade inte så mycket förra året men är bra när han är med. Erik Zetterström är precis som sina bröder oerhört bollsnål och svårslagen. Jonte Lindqvist gjorde en oväntat bra säsong förra säsongen och var Riddarens klart bästa spelare kvotmässigt. Svårslagna fortsatt.

Råcksta:
Gör en satsning på lite yngre spelare denna säsong men jag har svårt att se hur de ska kunna flytta på Råcksta tigers ikoner, Andreas Larsson och Jens Jacobsson. Berglund,Rosenberg, Safai, Linderoth, Krazniki, Ekdahl, Morin ger en bred och mycket bra trupp.

Sandåkern:
Boström var inte så het i Solna open och han måste rycka upp sig en del om han ska nå jämn kvot i år. Erik Rosendahl som tar längst tid på sig i Sverige att serva sen storebror Råsberg slutade är viktigast i laget. Får det riktigt tufft i år.

Solna:
Henke Drugge och Alex Drugge brukar tävla om vem som får bäst kvot inbördes. Alex är den som varit bäst under sommaren och starten på hösten men vem som är bäst i serien får vi se. Gripler kommer att vinna mycket, han hade en relativt svag start på säsongen förra året men i år är han bättre förberedd och dessutom gynnad av de nya reglerna. Sundell och Eriksson får slåss och fjärdeplatsen i laget och det är ingen dålig fyra kan jag lova. Slåss om seriesegern.

Stratos:
Anders Eriksson är ny i laget och kommer att vinna mycket. Tobias Persson är tillsammans med Anders de som ska hålla Stratos kvar i serien. Fyller på med yngre spelare efter dessa men det blir tufft för Stratos.


  1. Häggenås
  2. Råcksta
  3. Solna
  4. Iron
  5. Riddaren
  6. Stratos
  7. Kebnekaise
  8. Sandåkern

16 kommentarer:

Anonym sa...

Stratos har bättre lag än så, du får inte glömma bort Lundström och Josue Donado, tippar på stratos runt 3-4 nånting!

max sa...

Glömde Lundström..

Anonym sa...

tror solna vinner serien dom va ju bra mot oss:) gripler kan nästan rensa:) pierre

Anonym sa...

Stratos är svårtippade, har ett ungt lag. Tror nog att dom kan vara med och kriga ganska högt uppe. Ett jämnt lag med extra spets i Donado och Lundström

max sa...

Pierre,

Ska inte du hålla låg profil precis som vanligt?

Anonym sa...

max bestämmer mig efter första sammandraget:)
vinner vi första matchen kan det gå riktigt bra:)
solna o råcksta har det breddaste matrialet tycker ja!!
pierre

Anonym sa...

Nordin skall tydligen lira i första sammandraget! Perra o Nordin slåss om fjärdeplatsen, hyfsad vass 4a.....

Anonym sa...

Haha, du nämner lixom Eriksson och Persson? Ska verkligen de hålla laget kvar? Jag kan bara konstatera att både lundström och Donado är mycket bättre än anders och Tobbe..Förstår inte hur du tänker ibland..Rätt skall vara rätt...

Anonym sa...

Har inte Häggenås deffen Magnus Olofsson i sitt lag denna säsong?
Han brukar plocka matcher

Anonym sa...

Vem har Iron som fjärdeman? Lirar Marcus Englund fortfarande?

Anonym sa...

gripler är bästa spelaren i serien. men bästa laget är råcksta. eller vad säger ni?

Anonym sa...

Här är mitt tips:
1. Råcksta
2. Häggenås
3. Solna
4. Iron
5. Riddaren
6. Stratos
7. Sandåkern
8. Kebne

Division 1 norra har inte varit så här bra på flera år! Det finns inget lag som är klart bättre än dom andra, men serien är väldigt jämn. Jag tror att råcksta vinner en mycket spännande serie. Vilket lag tror ni andra på? /jr

Anonym sa...

markus kanske kommer att spela

Anonym sa...

Häggenås vinner nog serien, har riddaren fullt lag o tränad är dom klart med i toppen. Stratos o Råksta är mycket bra, vi i Solna får sikta in oss på plats 5-4. Som sagt vi spelade ju bra mot Södertälje....eller hur pierre..

PW

Anonym sa...

jag diggar pirre lönn!! han är så rolig när han skriver sin dynga

Anonym sa...

vem är pierre lönn??