söndag 28 september 2008

Nästa station, Eslöv.

Eftersom Cyppe valde Sartz att ta över stafettpinnen och han inte levererat ännu så kommer här en kort historia om honom själv som jag har hört. Kanske inte helt ordagrant men då blir jag gärna rättad av någon de som var på plats.

Det här hände för över 10 år sedan och Cyppe var inte så gammal då. Det var på den tiden då han spelade i Eslöv tillsammans med Jamie Lindqvist och Linus Mernsten var tränare.

Nåväl, de har spelat tävling i Örebor, Safir, och ska åka hem. Ingen av dem har ännu biljetter och de pratar lite om det här på hotellfukosten. Så Jamie och Linus börja driva med Cyppe lite grann. Det är nämligen så att det sitter en man i SJ-uniform i frukostlokalen och äter en smörgås och tar en kaffe medan han läser tidningen.

Så Linus och Jamie övertygar Cyppe om att man kan köpa biljetter direkt av honom och att det är bra om Cyppe gör det nu direkt så att han sparar tid inför avresan. Cyppe är inte helt övertygad men efter en stunds diskussion med vältaliga argument så går Cyppe bort till SJ-mannen som sitter och äter sin frukost som vilken annan gäst som helst.

Cyppe knackar honom på axeln och säger till mannen när han vänder sig mot honom.

"En enkel till Eslöv och jag har med mig jämna pengar om inte du har med dig din växelkassa"

Som ni förstår så bryter Linus och Jamie ihop av skratt efter att ha skojat overallen av Cyppe.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Historien stämmer till stora delar men även om jag önskar att jag var inblandad så var det Peter Sartz som utförde skämtet. Han var snabbare på den tiden....
Linus M

Anonym sa...

Max, din blogg är riktigt bra.