fredag 26 september 2008

Div 1 Södra

Ännu en jämn serie. Många lag som kan slå varandra och det visade sig den första helgen med tre oavgjorda matcher den första helgen.

Ajax
Har förstärkt laget och siktar på att bli ett topplag denna säsong. Vann komfortabelt över Frej men fick bara oavgjort mot Ätrastaden. Nu ska man veta att Ajax mot Ätrastaden visade moral då de vände 0-5 upp till 7-7. Ajax blir bra i år!

Lessebo
Spelade oavgjort mot Frej men vann mot Lund. Får det tuffare i år då laget är sämre utan Engelbertson. Roger Andersson är en av seriens bästa spelare och förlorar inte många matcher under en säsong. Nicklasson hade en tuff helg och om han vaknar till liv så blir det genast bättre för Lessebo.

Höganäs
Kommer att slåss om seriesegern i vår det är jag övertygad om. Har en bred trupp med flera riktigt bra spelare. En blandning mellan ungt och gammalt. Fick även de en överraskning när de klev in mot Ätrastaden och inför dubblarna låg under med 3-5 och tappat 0-4 på Ätrastadens unga stjärnskott Andersson och Franzén, till sist så fick Höganäs en poäng efter ha vunnit de två avgörande matcherna mot just de unga killarna i Ätrastaden. Mot Söderkulla inkassaredas säsongens första vinst efter att Hermansson tagit sina tre men framförallt för att alla spelare i laget tar matcher.

Söderkulla
Vann en match mot Råå som sedan blev 8-0 efter licens/registreringsmiss. I förlustmatchen mot Höganäs så spelade Söderkulla bra och förlorade 4 matcher tungt i skilje. Spelar fin dubbel och vann bägge matcherna i denna lagmatch.

Lund
Får förstärkning i helgen då Robert Eriksson dyker upp, Robert har visat fin form på sistone och om inte Permevik lurarRobert ut på massa dumheter under konserten på fredagen så kommer han att visa varför han hör hemma i elitserien. Roos var den som höll universitetsstadens flagga högt mot Lessebo men det räckte inte. Vann mot Råå och det blev som alla vet sedan 8-0 efter licensstrulet.

Ätrastaden
Seriens roligaste överraskning. Kan inte låta bli att tycka detta lag är så kul med Andersson och Franzén. De är unga och lovande och visar nu sydsverige att västskusten också kan lira pingis. Två oavgjorda och imponerande insatser. Ser framemot fortsättningen. Andersson i Ätrastaden gillade Höganäs laget men han trodde att deffen skulle vara lite bättre, hur skön är den kommentaren då?

Frej
Har spelare som har spelet men de måste få ihop det samtidigt. Simon Andersson har haft en fin höst och slagit bra spelare, nu senast Roger Andersson från Lessebo. Martin Svenssontog tre mot Lessebo och hans backhand talade säkert mer än en gång under helgen.

Råå
Sunesson vann allt men laget förlorade allt två gånger om. I helgen blir de mycket bättre då Anders Holm förstärker. Undrar om Kristian är frisk snart och kan testa sitt knä här?

Tabellen hittar ni här.

6 kommentarer:

Anonym sa...

KK står i Rekord och kan inte spela i Råå

Anonym sa...

många interna permevik grejor nu...

max sa...

så blir det ibland..

Anonym sa...

de e bara västkusten som kan spela pingis

Anonym sa...

Stonor Råå största fuskaren på länge. All heder till Anders Karlsson som erkände hans solklara dubbel vid 10-10 i skilje. Fler sånna ledare behövs, Skandal men ypperligt ledarskap.

Anonym sa...

Nu ska fan jag me boostra....