måndag 22 september 2008

Div 1 Östra

Min uppfattning är att div 1 är jämnare än någonsin i år. Det gäller inte minst den östra versionen av dessa under säsongen 2008/2009.

Två skikt med lag bildades redan under den första helgen. Bland de på den övre delen så finner vi fem lag medan det är tre lag som reda halkat efter. Nu är det kanske hårt att säga halkat efter så tidigt men det är så jag ser det. Jag börjar med den övre halvan.

Täby
Ludvig Hedlund visade att han är en av de bästa spelarna i serien. Toppar serien men får svårt att bibehålla den platsen säsongen ut. Visade klass när de utklassade Västers med 8-3.

Södertälje
ett jämnt lag med spelare som alla kan ta matcher. Patrik Zackrisson överraskade lite på mig och tog en hel del matcher. Vann mycket överraskande över Kalmar där Bennborn ännu en gång slog Stenberg. Mycket bra jobbat första helgen av Södertälje.

Linköping
Micke Rehn verkar ha tjuvtränat eller så får han extra mycket betalt med de nya reglerna, hans spelstil passar dem rätt bra. Om de yngre i laget tar en match mer per lagmatch i fortssättningen så är Linköping mycket svårslagna. Dahlström är en klasspelare som har minst en växel till att lägga i.

Kalmar
Har seriens bästa spelare och tillika Sveriges bästa deff, Henrik Rosvall. Mårten Stenberg dominerade inte som han borde göra och hans insats denna helg lämnar en del att önska, stora förväntningar på en spelare som spelade elitserien för ett halvår sedan. Saknar en fjärdeman och har där problem då Dahlström inte vill riskera sin hälsena än. Blir starkare under säsongen.

Enig
Dammade av Wranå och blandar upp laget med ungt i form av Cöster och gammalt med sig själv. Förlorade kalmarderbyt med klara 4-8, många jämna matcher dock förlorade bland annat två matcher med 10-12 i skilje. Svårslagna.

Nu till den nedre delen av serien.

Norcopensarna
Mikael Ottosson levererade inte som många trott. Otto har haft en tung säsongsstart och dras med en skada som hämmar hans spel. Har dessutom haft otur med att deras tilltänka engelska nyförvärv är skadad och inte kan vara med. Lindén tog en del matcher som jag inte trodde att han var kapabel till längre. Melin spelade ojämnt och hade det svårt mot en del lag men väldigt lätt mot andra.

Västers
Davidovich och Svanberg som var de tilltänka plusmaskinerna hackade betänkbart. eskilstuna sonen Svanberg åkte på storstryk mot just Eskilstuna och alla sina matcher mot sina forna lagkamrater. Undrar om det blir nyförvärv under säsongen för Västers för annars så får de slåss om en kvalplats.

Eskilstuna
Fick det som väntat ganska tufft. De saknar en riktigt bra etta men har ett jämnt lag så de spelar ofta jämnt mot de andra lagen men når inte riktigt fram. Med en kines i laget så kanske det blir bättre, frågan är bara när han kommer och om han kommer i tid?

Här hittar ni tabellen.

Eventuellt så räknar jag lite kvoter när alla resultat ligger ute. Men vi får se det tar nämligen en fruktansvärd tid att göra.

16 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.everysport.com/es-site/competition.html?id=31275&customer_id=37&round=4

Där finns den fullständiga tabellen. Förbundet har tydligen inte lyckats få in alla resultat än, bra jobbat!

Anonym sa...

Max, har inte med Östra o göra, men ser att DIF ställde upp med 3 man, o så ställer dom upp så att
1:a är vakant..det får man inte göra! står i reglerna... de ska ställa 1-3, vem fan var ÖD på erat smmandrag, kräv pengarna tillbaka.....PW

Anonym sa...

pw va snackar du om det lär ju var martin björkryd som ska stå där

max sa...

PW,
Om du kollar igen så kommer du att se att deras "vakant" vann matcher.

Svenskas uppdatering är lite dålig ibland bara.

"Vakant" kallas Martin P. allt som oftast.

Inget fel av överdomaren men långsam uppdatering av sbtf.

Anonym sa...

rykten går om att Otto började gråta efter matchen mot södertälje..

Anonym sa...

Att Martin P stod som vakant betyder att DIF missat att lösa licens för honom!
Otur för DIF om nu någon bestämmer sig för att överklaga matchresultaten för då står de på noll poäng! Eller?

max sa...

I och för sig så missar de bara en poäng då.

Men för sakens skull uppmanar jag Boo att anmäla den gamle hemmasonen. :)

Anonym sa...

otto gjorde inte en lopp på hela matchen mot bennborn för han var skadad. Alltså var deras bollar intressanta!

Anonym sa...

Du har mail.

//JÖ

Anonym sa...

han rörde sig bra så länge det gick bra.

Anonym sa...

konstigt om det var en skada som hindrade otto från att loopa i matchen mot bennborn när han i matchen mot svanberg jobbade forehand på det mesta..

Anonym sa...

Hört på stan, Otto lämnar Norco!

Anonym sa...

Ja men hans rygg höll bara ett tag.

Anonym sa...

Förstår inte all den diskussion om min skada. Jag har haft någon form av ryggskada som går ner i ljumske och höft. Jag åkte till kalmar för att försöka hjälpa klubben till någon poäng. Om vi haft en spelare till hade jag inte spelat. Det att jag rörde mig bättre i början stämmer mycket bra. Men dessto längre av helgen dessto sämre blir det. Det var därför jag helst hade velat spela en match om dagen eller inte alls.

Det att jag skulle ha börjat klaga när mina resultat blev sämre är så fel det kan bli.

Jag menar jag spelar pingis för det är kul och har för länge sedan förstått att jag inte blir mer än en medelmåttig elit spelare.

Hoppas ni låter mig spela för att kul utan att komma med en massa tråkiga beskyllningar.

Mikael Ottosson

Anonym sa...

Inte för det hör hemma under detta ämne men jag vill bara säga att Niklas Waldenströms inträde i Norrtull har inneburit ett oerhört lyft för hela klubben på alla plan!
Hoppas du kommer stanna kvar här länge!

//JÖ

Anonym sa...

hejsan PW

Det var jag som var ÖD på det samandraget och då hade Dif som bekant fyra spelare, alltid bra med lite fakta innan massa påhopp?

/ Jonas