fredag 19 september 2008

Superettan, serietips

Förra året så tippade ett par gånger fram och tillbaka innan jag var nöjd. Nu blir det bara ett tips från min sida. Håll till godo!

Norrtulls BTK
Har ett ungt lag med flera utvecklingsbara spelare. Behöver dock ett ankare och det kan kanske Fredrik Lundqvist och deras kinesiska tränare vara. Behövde förra året hjälp för att kvala sig uppåt och jag undrar om de inte kan få lite problem i år. Brodd missar första helgen och kinesens spelstandard är jag osäker på.

Växjö
Storsatsande med en riktigt bra kines samt Fredrik Nilsson i laget, kryddat med Törna, Bachstätter och Åkesson så har de ett riktigt bra lag. Undrar om Törna tar det där steget han behöver ta för att etablera sig som en toppspelare på seniornivå. andrauppställningen lämnar en del frågetecken då jag inte har koll på hur bra Fredrik Nilsson är längre. Glömde Aaron Andersson som förstärker laget ännu mer.

Askim
Som vanligt ett topplag. Undrar om de vill vinna serien i år för de kan det. De har seriens bästa spelare i Huang och dessutom Wang som vinner nästan allt han med. Kvist och Sulan är inte att leka med på andrabordet och de har dessutom en habil ersättare i Sundström. Glöm heller inte bort Nisse Dahlberg som var så nära att flytta till Stockholm och Norrtulls SK.

Hägersten
Cazacu kommer att börja här och han vet vi är en riktigt bra spelare. Mats Sandell och Jamie Lindqvist kommer att spela förstabordet när han fastnat i a-laget. Andrabordet är ungt och lovande i form av Harald Andersson och lille Tran.

Carlstad
Har fått en fin förstärkning i form av Anders Sjöstedt. Tao Feng kommer spela på andrabordet och där blir han en toppspelare. Arvid spelar förstabordet och det är många han kan slå även om jag inte tror att han når jämn kvot. Bergman och Lundeteg slåss om en plats i laget och de är bägge två spelare som går cirka jämnt upp. Ett jämnt och bra lag med bra dubbelpar dessutom.

Ängby
Tappade förstabordet inför säsong men har värvat Rasmussen från Spåret och han är en kompetent förstabordsspelare. Ericson får slita på förstabordet om han ska få jämn kvot. Singh blir viktig på andrabordet men hans form lämnar en del att önska så ett litet frågetecken på honom också. Restrepo, Aguirre, Linderoth och Ekdahl slåss om en plats på andrabordet.

Lyckeby
Tunn trupp. Endast fyra man just nu om ens det, ryktet säger att Perira kanske inte ens kommer. Förstabordet är bra men andrabordet är svårare att förutspå då Möller har nytt material och Engelbertsen inte riktigt visat att han kommer dominera på denna nivå.

Kävlinge
Sveriges sydligaste superettanlag. Har en trupp som imponerar men de kommer troligen inte att spela med bästa lag hela tiden. I helgen så saknas Andersson och Fynsk vilket ger ett förstabord med Mattiasson och Ramstrand, andrabordet blir då Oddsheden och Bringert. Tror inte att Mattiasson vinner så många matcher på förstabordet, en märklig lagranking.

  1. Askim
  2. Växjö
  3. Carlstad
  4. Hägersten
  5. Kävlinge
  6. Lyckeby
  7. Norrtull
  8. Ängby

5 kommentarer:

Anonym sa...

Växjös kines ska vara riktigt bra enligt ryktet

Anonym sa...

han har vunnit kinesiska mästerskapen i dubbel tillsammans med wang liqin

Anonym sa...

Kävlinge bara 5:a?? De vinner!

Anonym sa...

Kävlinge skrällde och fick en poäng
ledning 5-3 inför dubbelmatcherna

Anonym sa...

Kävlinge har nu tre poäng,bra början med tanke på att dom är tippade bland de nedre lagen i serien