onsdag 10 september 2008

Lagrankingarna i elitserien

Dags att skärskåda lagrankingarna för i år. Det är alltid en eller ett par klubbar som försöker på sig fulingar här och ibland lyckas dom.

Hittar inte så stora konstigheter i lagrankingarna i år som förra året men en del är i alla fall värda att kommentera.

Ärtemarks etta är en helt okänd kines som kan vara precis vad som helst. Tvåa i laget så får de in Wang Qing vilket är lurigt då både Cioran kan lira på andrabordet vilket är väldigt viktigt för dom då han inte kommer ta mycket på förstabordet. Nu är inte det någon fara att han kommer få spela där även om kinesen ifråga inte kommer eller inte håller måttet då även Pan är rankad före honom.

Söderhamns uppställning känns bra på förhand.

Rekords uppställning har det gått rykten om. Petersen spelade förra året på förstabordet utan större framgång och i år vill de ha honom på andrabordet för att få Kristian "Kalven" Karlsson på förstabordet. Nu blev det inte så och Lindh har nog gjort en korrekt lagranking enligt mig.

Warta har Månsson som etta och kommer sedan att spela med en utländsk spelare som tvåa före Stefan och Robert Nilsson. Känns helt korrekt det med.

Falkenberg spelade i början av förra säsongen med Rydén på förstabordet och An Shu på andrabordet nu börjar de tvärtom och det är nog rätt bra för Falkenberg.

Eslövs lagranking är inget att snacka om.

Gröstorp har en underlig lagranking där de har fyra kineser på sin lagranking och som jag inte har en aning om hur bra de är (förutom Hong som är skadad) sen har de Rumgay, så långt inga konstigheter förutom att de har halva kina i laget. Men sen så lyckas de återigen ranka Nilsson före Hindersson och Ohlsson. Filosofin är väl att det är bättre att offra honom däruppe om de behövs.

Spårvägen får Wall före Äpplet vilket känns som en bra ranking och det kan visa sig viktigt om Hajen inte är med mot Warta. Äpplet kan inte slå Månsson och Wall har vunnit de senaste mot nämnde Magnus. Ännu en gång bra rankat.

Wang, Dawei, Rönningborn, Olsson. Inga konstigheter med Halmstads lagranking heller.

Mrkvicka är etta före Liao och sedan så kommer Oja och Översjö på andrabordet. Johan Björklund ska inte satsa i år men jag tror att vi får se honom i elitserien någon gång under året i Mariedalströjan.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Max,

Du kanske skulle ha haft med Frasse i Falkenberg.
Tänk nu om vi hade haft dataranking istället undrar då hur många poäng Frasse skulle ha fått för sin vinst emot Allan B.

Jag Allan nu!

Anonym sa...

Grezula spelar för den goda gemenskapens skull?????

Anonym sa...

I Norge tjener/taper man maksimalt 20p i pluss pr kamp. (30 i GP, 40 i NM). Da skal man slå en som er 300p over. Nr 1 i Norge har 3000p, beste 95 ca 1900.

Man får bra utdeling for en skrell, men man må prestere over tid for å klatre. (Man blir ikke norgesetta ved å vinne en enkelt match).

Oppstillingen av 4-mannslag følger rankingen. Nr 1 og 4 kan kun spille første/andrebord. Nr 2 og 3 kan velge. Man tjener/taper poeng også i lagserien.

Man tjener/taper poeng i en og samme ranking, uavhengig av alder. Alle klasser fra 13 år og opp teller. En del yngre spillere kan få en litt for høy seniorranking i perioder, men det jevner seg ut.

Det er et bra system!

kb