onsdag 10 september 2008

Lagrankingarna i Superettan

Superettans lagrankingar då, hittar vi något lustigt där?

Askim mönstar ett av seriens bästa lag och jag hade gärna sett att de antingen spelade Kvist och Sundström hela tiden eller att de faktiskt tog steget upp i elitserien om de fick chansen. År efter år tackar de nej till kval då de inte anser sig ha råd men år efter råd så har de råd att betala pengar för Grezula som inte ens tränar på orten. Kom igen nu Askim och ta chansen!

Kävlinges lagranking är inte OK. De har fått Mattiasson rankad före såväl Fynsk som framförallt Ramstrand. Ramstrand är solklar tvåa bakom Andersson och det finns en hel del kvoter att syna de två senaste säsongerna för att leda detta i bevis. Dessutom var Ramstrand med på en sverigeranking förra året vilket Mattiasson inte ens var nära. Fel, fel, fel.

Carlstad spelar med Sjöstedt som etta och lite mer oväntat så får de precis som de ville Arvid som tvåa. Tao, Lundeteg och Bergman slåss om två platser. Förresten, la ni märke till hur sent Tao blev spelklar? Helt plötsligt var han bara där, den dispansen gick väldigt snabbt genom TK. Nästan så att man tror att Carlstad har kontakter på förbundet.

Hägerstens uppställning ser korrekt ut även oom man kan orda om vem som är bäst av Harald Andersson och Mats Sandell. Annars ser den bra ut.

Lyckeby har bara fyra spelare och de är korrekt rankade enligt mig.

Norrtulls BTK har en mycket intressant lagranking. De smäller in en kines som jag inte vet hur bra han är (kan någon söderhamnare inte maila och berätta vad han håller för standard?), de har sedan storebror Lundquist på plats i laget och det skulle ju vara ett jättelyft för laget då de annars får svårt att hänga kvar.

Växjös lagranking är korrekt så vitt jag kan läsa av den, de har två kineser i truppen och hur bra de är vet jag inte. Ett lag som satsar på elitserien! Bred trupp och med stora ambitioner hos de unga spelarna. Dessutom en relativt ung huvudtränare i Marcus Sjöberg. Ska bli kul att följa Växjö.

Ängbys lagranking är helt Ok i sin helhet fram tills att de rankar Ekdahl som nummer elva (???) i laget. Ekdahl konkurrerar om att spela fyra. Gurra står som två och Singh som trea, kanske borde vara tvärtom men det är svårt att säga.

9 kommentarer:

Anonym sa...

vilket skämt Ekdahl 11:a, Killen är något bättre en så.....

Anonym sa...

carlstad har kontakter på förbundet ja

Anonym sa...

han kanske är bättre än 11a. men nog fan överskattar ni killen ganska rejält

Anonym sa...

Kommentar till rankingen i Superettan.
Fynsk spelar kanske inte alls.(Ev vid skador eller annat.
Ramstrand satsar på skolan och kommer inte att träna som förr.
Kanske denna ranking är den som är rätt om man tittar framåt.
Allt enl rykten

Anonym sa...

Grezula spelar för den goda gemenskapens skull?????

Anonym sa...

Rankingen gäller för 2008/09 inte tillbaka i tiden.Se frammåt du har för stora backspeglar att titta i.
Lev i nuet!

Anonym sa...

Nisse hade nog ingen koll när listan lämnades in för ganska länge sedan och Mattias precis kommit igång. Självklart borde Mattias vara högre rankad. I praktiken spelar det nog ingen roll då det bara blir aktuellt att upp en eller 2 spelare och det lär inte vara rankingen som avgör utan formen./Fladder

Anonym sa...

Nä just det fladder Nisse har aldrig haft någon som helst koll på spelstyrka, utvecklings möjligheter, utan den gamla räven går bara på lite på eget tycke mm, Sen kanske han e bra med vissa yngre i klubben då och då när han masar ut sina pengar det är en sak men att påstå att Nisse Sandberg kan pingis är ungefär som att säga Mona Sahlin e landslagspelare i pingis!! En gubbe med sämre koll en Nisse får man leta efter...

//Gammal Ängby lirare

Anonym sa...

Gammal Ängby spelare = Roslund?