torsdag 15 november 2007

Sex stycken svenskar i huvudturneringen

Jörgen, Figge och Jens var alla direktkvalificerade.

Idag så såg jag först Fabian Åkerström vinna 4-3 mot Sereda. Fabbe var helt överlägsen i de tre första och hade tre matchbollar i det fjärde setet men han tappade det och sen gick det fort till skilje. Väl i skilje så kom Fabbe i underläge och en time-out behövdes för att vända på steken. Fabbe gjorde ett par underbara blockar och vändningar och vann med 11-9. Sereda är rankad 97a i världen medan Fabbe inte är bättre än 436a. Grattis till första gången i huvudtävlingen.

Axelqvist vann sin avgörande match på men behövde kvalspela vidare ännu en match och denna gång mot Lebesson från Frankrike. Då Axel var så dålig igår så tippade jag att fransmannen skulle vinna men som tur var hade jag fel. Axel spelade övertygande och vann enkelt med 4-1.

JP som har blivit lite av en personlig favorit spelade mycket bra när han vann mot Adam Robertson med 11-9 i skilje. Robertsons backhand är galet snabb och bra men JP jobbade på och vann till sist rättvist. JP skulle sedan få kvala och det mot Paul Drinkhall från England. Drinkhallen är bara 17år men också en av världens bästa i den åldern. JP fortsatte i samma fina stil och när skilje startade så fanns det bara en man som ossade och en enig publik som jublade när JP seglade upp till en 8-0 ledning för att sedan vinna komfortabelt.

(läs mer här)

Kommer att lägga upp en del videos och bilder från detta under kvällen.

Vidare så gick sverigebekantingen William Henzell till huvudtävlingen på ett relativt enkelt sätt. Hans backhand och kluriga returer gjorde det svårt för motståndarna och imorgon så ska det bli kul att se vad han kan åstadkomma.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tycker vi ska samla hela pingissverige och ställa upp med en riktigt stor, fet och högljud klack till svenskarna i helgen;)
eller vad säger ni:D??
sprid detta rykte och forza pingpong Vikings;)