söndag 25 november 2007

Konflikten växer

Den som följt bloggen har ju kunnat läsa att konflikten mellan Donic och svenska bordtennisförbundet växer då de stämmer varandra fram och tillbaka.

Senast så stämde ju förbundet rumpan av DonicJ-O spelat i donic dräkt på någon tävling.
Inför SOC så använde förbundet sig av J-O i marknadsföringen av tävlingen med bilder på honom i STIGA-dräkt. Eftersom J-O inte spelat i landslaget på över ett och ett halvt år så får de inte göra detta. Stämning på gång.

Vidare så skriver aftonbladet att J-O inte ens blivit inbjuden till SOC och att förbundet skyllt på hans klubb för att han inte skulle kunna medverka.

"Förbundet har inte ens frågat mig om jag ville spela SOC. Ingen har ringt".

Enligt aftonbladet så har Fulda till och med försökt att flytta sin ligamatch för att kunna få med J-O till SOC, så allt förbundets snack om att det är Fulda som är boven i dramat är bara en rökridå för sitt eget tillkortakommande. Tjänstefel tjänstefel tjänstefel!

Om det stämmer att man inte ens har försökt att få pingisens största spelare genom alla tider att avsluta sin karriär på internationell nivå på hemmaplan i sin egen stad så är det så dåligt att jag skiter på mig.

Ingen på hela jorden kan vara så fruktansvärt korkad att man inte använder sig av Jan-Ove Waldner när man arrangerar en pingistävling i Stockholm. Jörgen Persson i all ära men han är inte en tumnagel av så popälär som J-O är. När Jörgen spelade så var intresset stort men med Janne så hade det växt till en annan nivå. Eriksdalshallens tak hade hamnat på Ringens köpcenter av ljudnivån när han fiskat ut valfri motståndare.

Hoppas att denna artikel har fel för annars är jag besviken på en helt ny nivå på denna organistaion som inte ser att svensk pingis gamla starka slagskepp tar in vatten kraftigt och håller på att sjunka.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vet inte vad som stämmer men jag har en stark känsla av att Aftonbladet överdriver en del. JO var med och tittade under SOC i början av tävlingen och jag har personligen svårt att se att han skulle dyka om han var rosenrasande på Sbtf.
Sen att det säkert har gjorts fel någonstanns är en annan sak. Men Aftonblandet är Aftonbladet.

Dålig publicitet för pingisn..

Anonym sa...

problemet är ju att dom gjorde en soc-affisch på honom med ett hobbymärke på tröjan.han spelar ju inte i landslaget längre, han var inte anmäld till tävlingen, då ska han inte vara på bild med nått annat märke än sin egen sponsor.klart att Donic och J-O inte e glada på förbundet då.

Btw, helt sjukt att landslagspelarna måste spela i stiga-kläder på pro-tour tävlingarna när förbundet inte betalar en krona för dom. ofta är deet ju deras egna sponsorer som hjälper spelarna att betala flyg,startavgift o boende på pro touren,helt idiotiskt då att de inte får spela i sina egna kläder.
i de flesta andra länder,tyskland etc. får de betalt men får ändå spela i egna kläder

max sa...

i Finlandia open så spelar spelarna i egna klubbkläder.

Anonym sa...

det e mycket möjligt men nu snackar jag alla de pro tour tävlingar där robban,jon,fabian,axel mfl måste spela i förbundets kläder trots att de själva eller deras egna sponsorer betalar.

max sa...

jag håller med om att det är märkligt, ville bara visa på ett annat exempel.

Anonym sa...

ok nice

Anonym sa...

Aftonbladet är rätt ute, ni fick ju en chans att gissa varför inte J-O var med på SOC i ett tidigare inlägg på denna blogg, men inte många nappade på det.

Anonym sa...

Hur kan förbundet motivera att spelarna i Finland kan ha på sig vad dem vill men inte på Pro Touren? Det är ju ITTF's regel att spelarna måste spela i

"Players competing in a World or Olympic title competition or Open International Championships shall wear shirt and shorts or skirt of types authorised by their Association."

max sa...

ja med den är ju godkänd av svenska denna gång..

sen är frågan varför det är OK denna gång men inte andra?