måndag 26 november 2007

Everybody hurts

Jag var i Eslöv idag under dagen på ett möte, efter mötet så träffade jag en föredetta Eslövspelare. Vårt möte om ett framtida samarbete sammanfattar REM så mycket bättre än jag.

"When the day is long and the night, the night is yours alone,
When you're sure you've had enough of this life, well hang on
Don't let yourself go, 'cause everybody cries and everybody hurts sometimes"

18 kommentarer:

Anonym sa...

Rem, betyder rapid eye movement och det är då vi drömmer och har "syner". Oftast drömmer vi om saker vi inte kan applicera på "det verkliga livet", men drömmen associerar till vardagslivet. Utan smärta - hur uppleva glädje? Eller, som någon sa: "Om det inte vore för oturen, hade jag inte haft någon tur alls".
"Man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke"!

max sa...

shit vad djupt.. jag är inte tillräckligt filosofiskt för att hänga med dig där ägget

Anonym sa...

Poeten har talat!

Anonym sa...

shit mannen!!!

Anonym sa...

Spelarna lär sig just nu att låta sig styras av bilder istället för att ”ta i”. Ofta när vi tar i, t ex när vi vill somna på kvällen, så blir resultatet det motsatta. Men att låta sig styras av bilder och låta kroppen sköta jobbet så blir man inte bara mer effektiv utan man spar mycket energi.

De första veckorna ägnas nu åt att lära sig slappna av. Omedvetet går vi med en för hög grundspänning, d v s den spänningen vi har i kroppen utan att vi anstränger oss. Genom att sänka den genom avslappningsträning kan man prestera bättre eftersom man lär kroppen att använda rätt muskler vid t ex olika slag. Med för hög grundspänning blir man stel när man blir nervös vilket hämmar spelet.

Efter veckor av träning kommer sedan det ”magiska” med mental träning – skapandet av ett mentalt rum, en inre arbetsplats. Mentalt rum är ett självhypnotisk tillstånd (liknande sömn, med skillnaden att du har kontrollen) där du kan vila och påverka dig med målbilder du vill ska hända i framtiden.

För att demonstrerar att det omedvetna, som styrs av bilder, vinner över viljan så lät Magoo visa ett experiment med sin kollega Thomas Ahlstrand. Thomas som är bodybuilder och mycket stark i armen skulle Magoo visa att man behöver inte alltid vara bodybuilder för att vara starkast. Övningen gick ut på att Magoo skulle böja Thomas arm från utsträckt läge där Thomas skulle hindra Magoo från att det skulle hända genom att ta i allt han hade. Det gick sådär… Därefter fick Thomas skapa en mental bild att armen är oböjlig, att den är gjord av svenskt stål, en järnarm fast i en punkt i vägen längre bort så ska vi se vad som händer. Fullständigt oböjlig! Det omedvetnas seger över viljan utan att ta i. Det är så BT ska spelas – låta kroppen styras av bilder.

Det är i kontroll rummet som du har en unik möjlighet att påverka dig själv med bilder du vill ska hända i framtiden. Ca 90% av vardagen sköts av autopiloten som är förprogrammerad med bilder vad som ska göras – det sköts automatiskt. Genom att i det mentala rummet programmera autopiloten med positiva framtidsbilder som du vill ska hända så ställs kroppen in och du slipper fundera så mycket – kroppen jobbar framåt mot det som du önskar.

Självbilden, som är ett samlingsnamn för självförtroende, självkänsla, självrespekt och självtillit, får du träna efter att du har hittat ditt eget mentala rum. Självbilden är grunden för att kunna lyckas i livet och därmed också i BT-hagen. Självbilden kan du inte ändra genom logiska resonemang utan måste ändras inifrån. I det mentala rummet får du matat positiv information som startar en process som sakta men säkert bygger upp din självbild. Många kanske tycker att det skulle vara egoistiskt att träna sin självbild, men det är snarare tvärtom – hela din omgivning har nytta av det. En dålig självbild leder ofta till att man försöker hävda sig på annat sätt som t ex självhävdelse.

Därefter börjar en spännande resa. Målprogrammering där du väljer attraktiva framtidsbilder och lär dig programmera dem i djup avkoppling. Du börjar sakta styra automatiken i kroppen mot dina bilder. Detta sker på ett omedvetet plan. Du har tagit kontrollen av ditt liv – självkontroll genom det omedvetna.

Anonym sa...

Sov gott!

max sa...

nu går jag också och lägger mig.. och jag kommer inte att behöva t aför att lyckas somna.

Anonym sa...

Kul att "anonym" nappade på betet!
Föredrar du abborre eller gädda? Torsk eller lax? Alla gillar att fiska!

Anonym sa...

Max, det är inte djupt - det är basic! Men, "filosofiskt" är väl att fiska. Det blir en bjudbira på Tennstopet! Ett paket smör!
Kul blogg! Ännu mer smör!
Till "anonym" rekommenderar jag att läsa "Konsten att läsa och skriva" av Olof Lagerkrantz. Om det nu var "V" eller "F". Och efternamnet? Var det "S" eller "Z"?
"Anonym", du skriver bra! "Konsten att läsa och skriva" handlar konstigt nog om annat! Så ta den med ro!Jag tror du pratar om TAI-SHI? Att omsätta andras energi till din egen? Att utnyttja motståndarens energi till din egen?
Jag vet att du förstår frågan! Utveckla det hela!

Anonym sa...

Pelle spelar du nå pingis fortfarande? skulle va roligt att lira nån gång, se om jag fr över sitt serven, en SL hallen klassiker.. Mvh Owe

Anonym sa...

nån gång måste man ha tur....

annars så funkar det inte, ingen kan driva allt själv, alltid

Anonym sa...

Vi har alla tur, men vet vi när?

Anonym sa...

har alla tur, nej, jag vet inte,

nån sa att jag hade tur, men vad vet dom om det.

det finns ju vissa saker som är viktigare än en andra..

då är det kanske inte pingis man tänker på i första hand

Anonym sa...

pELLE hägglund e så rolig! min idol

Anonym sa...

Tackar, men idoldyrkan undanbedes!
Ta hand om dej själv!

max sa...

bloggen märkligaste men skönaste kommentarer.

Anonym sa...

Det anonym menar i det långa utlägget är att kroppen går över i alfaläge. Alfaläge är sånt som vi gör utan att vi behöver anstränga oss så mycket. T.ex. att vi per automatik inte går in i varandra på trottoaren. Vi kör bil obehindrat om man övat mycket. Mao vi låter ryggmärgen styra.

Anonym sa...

Herr Anonym, menar att JANNE var en
"Alfahanne" när han vann VM -97 mot Samsonov i finalen?
Jo, unge Herr Waldner hade "flow".
Det stämmer! Jag såg en annan kille på SOC, Ma Long. Fram till 7-2, i andra set hade han kontakt med både alfa, beta och gamma. Det är det bästa, värsta jag sett på många år! Lira med ryggmärgen, tänk inte så mycket!
James Joyce, en halvkänd författare jobbade på liknande sätt. Han kallade det "STREAM OF CONCIOUSNESS". Flow!!! Ryggmärgspingis!!!