fredag 16 november 2007

Dagen i kommentarer

Innan det kommer upp fler bilder så lite korta kommentarer om dagen.

Dagens man var utan tvekan Jon Persson. Hans glöd och kämpaanda lyfte taket på hallen när han vann mot i världen 35e rankade taipeiaren Chiang Peng-Lung med 4-3. Publiken mer eller mindre vrålade i kapp med unge Jon och det är svårt att säga vem som lyfte vem men det var dagens absolut roligaste match för mig och jag tror stora delar av publiken. I omgången efter var han inte riktigt nära även om siffrorna var ganska jämna i alla fyra set mot gammelmannen Mazunov.

Figge såg lite tung ut i sin första match men visade klass och rutin när han vände 1-3 underläge till vinst mot japanen Yokoyama. I nästa omgång fick han möta på en deffande korean och det passade honom bra men till sist så saknade han det där lilla extra som behövs för att vinna täta matcher och förlusten skrevs till 2-4 mot Joo Se Hyuk.

Fabian mötte den rutinerade Yang Min från italien som spelar penna med soft och då smashade sönder fabbes nabbar gång efter annan. Fabbe stretade dock emot väl och var uppe till 2-2 i set innan gamlingen visade att han var äldst. Matchen knäckte honom nog för i nästa omgång så orkade inte Yang hela matchen utan var tvungen att bryta mot J-M Saive.

Jens blev dagens stora besvikelse och då håller han nog med mig. Efter att ha vunnit de tre första med två bollar så tappade han fjärde jämnt och sedan sprang femte iväg från honom. Sjätte setet var verkligen Jens set men han tappade det till 14-16 och i skilje var han inte nära mot för mig okände Jover.

Axelqvist spelade tight som en inkamur och det passade bra mot Smirnov som spelar likadant. Tyvärr så räckte inte axels 3-2 ledning hela vägen och Smirnov smög hem matchen. Axel spelar bra i försvar och returspel men jag saknar ett vinnande slag.

Jörgen Persson vann lätt mot sin korean för att sedan möta hete Bastian Steger från Tyschkland. Steger som imponerat på sistone i Pro Tour var stundtals chanslös mot den svenske veteranen som med sitt försvarsspel höll undan för Stegers vassa backhand. Jörgen vann med 4-2 och det var dags för publiken att gå hem.

William Henzell spelade utmärkt pingis när han i fyra raka set vann mot deffen Matsushita. Henzell rullade och rullade för att sedan smälla när han fick läge. Begåvat spel med god koncentration och en vilja att verkligen göra något med varje boll förde honom till nästa omgång där Wang Liqin skulle bli för svår. Att bloggens egen deffdödare Jens Karlsson var coach påverkade säkert utgången av matchen.

Maze mot Kosowski var en grym match som passade Maze perfekt. Publikfrieri på hög nivå. Maze fortsatte sedan vidare mot Takakiwa som även han blev nedlagd av den mest populäre dansken på den här sidan sundet.

Kineserna då.. Chen Qi slog ut Qui Yike enkelt. Ma Long ser fruktansvärt stabil ut. Ma Lin lattjade sig fram och han har inte tappat set ännu samma sak för Wang Hao. Wang liqin däremot imponerar inte så mycket på mig som han borde göra i bägge sina matcher idag så var han ordentligt störd vilket inte denne fantom ska behöva vara så tidigt i en Pro Tour tävling.

mer om damer och U20 senare..

Inga kommentarer: