lördag 24 november 2007

En sjuk händelse

För ett par år sedan så möttes Pelle Törnberg och Mats Sandell i en tävling i Tyresö.

Mats tog ledningen med 2-0 i sett och hade typ 4-2 i tredje när PT hamnade på fisken, Mats la en stoppboll som PT rusade ifatt framme vid bordskanten.

PT hann upp bollen men insåg i slaget att han aldrig skulle kunna undvika att ramma bordet.

En vanlig person hade då bromsat sig mot bordet så att det flyttade på sig men inte PT inte. Han drog upp benen och vred sig så att han i luften hamnade med ryggen nedåt glidandes mot bordets mitt i full fart.

För alla som någonsin ställt fram ett pingisbord så vet ni att de flesta är vikbara. Dessa bord vara sådana.

Så när Pelle närmar sig bordets mitt så får hans tyngd bordshalvorna som är separerade (inte ett komplett bord utan två halvor) att vika sig inåt och fälla upp sig själva. Detta innebär att Pelle hamnar på golvet mellan bordshalvorna och bordshalvorna står färdiga att köra ut då de är uppfällda.

Hela hallen bröt samman i ett garv och Mats Sandell återhämtade sig aldrig från den matchen utan förlorade såväl seten som de nästkommande och då även matchen.

Mikas kommentar i mikrofonen till hallen var enkel och solklar:
"Grattis till Pelle som ännu en gång lyckats med den mest minnesvärda händelsen på en tävling"

Pelle. En pingiskrigare bloggen gillar!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vann han bollen? :P

Sjukt roligt iaf.

max sa...

han förlorade bollen då han rubbade spelytan.. :)

Anonym sa...

Han borde ha fått två poängs avdrag då han rubbade hela hallen:)

Anonym sa...

Hahaha, det skulle man sett! Inte i närheten men trots allt minnesvärt när Johan Nicklasson i Lessebo BTK blev arg och sprang mot bordet för att ge det en hoppspark. Han kom inte upp tillräckligt högt med benet så han gav bordskanten en spark med full kraft användandes sitt smalben.

Anonym sa...

En viss Halmstadfödd 76:a på UEM i Paris sparkar till bordet i vredesmod. Hans dubbelpartner,motståndare och blir lätt överraskade när bordet, med hjul på mitten, rullar/glider ut ur hallen på det polerade parkettgolvet :)