söndag 15 februari 2009

18-0

Askim demolerade Hägersten i superettan idag.

6-0 i matcher och 18-0 i set.

20åskådare hann inte mer än sätta sig innan det var klart.

Askim är nu klara för minst en kvalplats till Elitserien och ryktena på stan gör fortfarande gällande att de verkligen kommer att kvala denna gång.

37 kommentarer:

Anonym sa...

Spännande sistahelg i superettan! Alla lag har nåt att spela för utom Norrtull som åker ur!

Anonym sa...

Man kan lätt säga att det var en viss klasskillnad mellan lagen.

Anonym sa...

Kul att Askim kom till spel med 4 man i A-laget... Så var inte fallet i B och C-laget i helgen...Askim är kanske förespråkare för tremannalag?????

Anonym sa...

Ryktet säger att Askim avser att kvala. Ryktet säger även att Grezula spelar i div 1 fram till kvalet.

Anonym sa...

18-0
Imponerande av ASKIM.

Anonym sa...

hur gik de för ätrastaden?

Anonym sa...

Huang lämnar Askim för spel i Linnés...............B-lag?????

Anonym sa...

Ska Huang lämna Askim? Då får Linné ett bra lag.

Anonym sa...

Får Linné ha både Huang och Wang Qing nästa år? Trodde bara man fick ha en kines. Kanske är Wang Q svensk?

Anonym sa...

Ja, Det är härligt att konstatera. att intresset för Askim verkar stort med både positiv och negativ kritik. Helt Ok med kritik, men rena påhopp där "kärringen" gömmer sig bakom "anonym" är så fegt att det är pinsamt. Ja ryktena florerar hej vilt. Vår ambition är att spela elitserien och div 1 nästa år. Samma lag som i år med förhoppningsvis någon/några förstärkningar.

max sa...

Härligt med ett kommande kval!

jag älskar kval det är kanske mer spännande än slutspelet i elitserien.

Anonym sa...

Lasse Norling...Innebär en förstärkning att ni lånar Spelare från Linnes Farmalag då?
Jag hörde nämnligen att de har ett par spelare över med Huang i deras B-lag bla...

Anonym sa...

Att Linne´köper ihop ett a-lag som bara spelar matcher får stå för dem. Om pengarna styr så kan allt hända och det är detta som är så tråkigt. Wang och Huang är etablerade i Askim och jag är säker på att de är nöjda med klubbens uppbackning både ekonomiskt och socialt.

Anonym sa...

Grattis Askim till 2:a platsen i superettan. Klubben förtjänar beröm.Ni har sakta men säkert byggt upp en egen hall, många lag i seriesystemet, bra tränare med Wang, Huang och Samuel Norling, samt en av Sveriges största ungdomsverksamhet.
Jag håller med Askims starke man. Linne´har tidigare köpt in dyra spelare. När sponsorn hoppat av har spelarna flytt och klubben rasat. Om Linne´med sina pengar köper de bästa Askimsspelarna borde vi i Göteborg bojkotta laget.

Lycka till i kvalet! Tänk om vi kunde få 2 lag från Göteborg i elitserien.

Anonym sa...

Tja!.

jag kan bara svara på varför C-laget kom med tre man.

7 man med licens för Askims PK.
3. otillgängliga (två utlandssemestrar och en borta med familj.)
1. Skadad
3 som kunde spela

Anonym sa...

Missade att tillägga att våran åttonde kille ligger inne i lumpen.

Anonym sa...

Askim har haft chansen, iår är det ingen idé. Antingen blir det Rekord eller Gröstorp, bägge lagen är alldeles för bra för Askim, stor klass skillnad. Tyvärr Askim, ni är tyvärr lite för svaga iår. Men som GBG:are ser jag gärna ett lag till i Elitserien, men då får ni nog vinna superettan nästa år.

Anonym sa...

Jimmy höök och linus brännström har vart bäst i deras hall i minst två år, kul för dem att a-lagsspelarna aldrig träner?

Anonym sa...

Jag tror att vi (Askim) har stora möjligheter i kvalet eftersom gröstorpskines inte har varit så bra iår, huang tror jag vinner mot både gröstorps och rekords andrabord och grezula/kvist vinner två tillsammans, sen är wang och huang kungar i dubbel

Anonym sa...

Tror knappast Askim vinner superettan nästa år.

Anonym sa...

Är Linne och Askim i luven på varandra? Verkar så. Varför då?

max sa...

Det är ingen dubbel i kvalet. Man använder sig spelsystemet från den högre serien.

Anonym sa...

askim är chanslösa i kvalet. gröstorp eller rekord är klart bättre.

Anonym sa...

linne´har gjort exakt detta med tokvärvningar utifrån förut och var då inte populära på västkusten. många spelare som passerat ridå och cashat in checkar vid matcher.ungdomarna i klubben visste under tiden i gamla ullevis lokaler aldrig vilka som spelade i a-laget.styrelsen fick då väldigt mycket kritik för svarta pengar - speciellt till tränare - men även till spelare som hämtades hem enbart till matcherna. då sade linne´aldrig mer, nu händer det igen..

money talks heter det visst....

undrar mest hur ungdomarna under funderar. de som sliter i den nya fina träningslokalen utan ersättning och som hoppas ta över , om det finns några pengar kvar då vill säga...

Anonym sa...

askim har bättre förstabord än rekord o gröstorp men där emot får andrabordet det väldigt svårt!

Anonym sa...

Frågan är Kära Norling om ni har många av era 4 bästa spelare som är fostrade i ASKIM??? Sulan, Wang , Huang vet inte om jag kallar det en satsning utan pengar.. Att Man i år har köpt ihop ett lag i Linne kanske må vara korkat men vänta skall ni få se tills nästa år vad som kommer hända i denna Göteborgsklubb tror inom 3 år att det är sveriges starkaste klubb både på ungdomssidan (med undantag av spåret) och Senior sidan.
Tror inte att många klubbar skall klaga runt i sverige över att ett lag som linne stor satsar tycker det personligen är oerhört roligt då vi behöver lite stor satsande föreingar för att öka intresset till svensk pingis.
Svar til Anonym= Jag vet inte om ni har sett något av Linnes träningar det sista året men jag kan på rak arm säga tre spelare som är bättre under träning Anders Karlsson, Klang, Calle kanske någon mer ..
Det skall bli oerhört roligt med Huang i Linnes B-lag nästa år dessutom skall det bli roligt att kolla på träningarna nästa år på kviberg för Huang lär höja stämmningen i hallen med sin glädje..

Anonym sa...

Ta det lungt med penga snacket Mr Askim... Linne har vita pengar till skillnad mot många andra

Anonym sa...

när började klang träna ??

Anonym sa...

Hej Allihopa!

Framför allt till Roalnd Andersson, du måste vara ytterst främmande till bordtennisföreningen askim då deras starke man sedan flera år tillbaka heter JAN ROES. Kan denna Roland Andersson vara sjävlaste Lars Norlign som skriver under sevdonymen Roland Andersson?! -vem vet!?

Under tiden med lars som ordförande gick väl det åt helvete för askim om inte jag minns fel, har ingen insyn i klubben direkt men vad jag förstår från dem jag pratar med är herr norling mer ngn som tar åt sig all ära för andras arbete.

Personligen välkomnar jag Linnes storsatsning, då det skapar lite rivalitet inom bordtennis göteborg. Lite pengar inom bordtennisen har väl aldrig skadat heller. Det om att pengarna i linne är vita eller svarta spelar ju mindre roll i sammanhanget!

Anonym sa...

Insändare som hallunicerar har vi nu varit med om. Jag är en pingisförälder som ser frukterna av den fina ungdomsverksamhet som Askim har när jag är ute på tävlingar. Min syster har för några år sedan varit med i Askims styrelse så jag har god kännedom om dess historik och verksamhet.
Var en man och träd fram med ditt namn, kanske bloggägaren kan hjälpa till

max sa...

anonyma inlägg är tillåtna så länge de inte är personangrepp.

Anonym sa...

OJ OJ Vilken debatt!

Underbart med flera klubbar som via eget arbete och sponsorer kan driva pingisen framåt!
Göteborgpingisen som helhet kan tjäna rejält på att klubbarna ovan har möjligheter att satsa.
Visst - den som har mest sponsorer - pengar - regerar.
Många blir avundssjuka - men hur vore läget utan sponsorer?

Den som sponsrar kan ställa krav och verkar så göra.

Viktigast av allt är dock att ungdomsatsningarna - allt ifrån pingiskolor för 6-8 åringar och det andra ungdomsarbetet fungerar.

Här kan både Linne, Askim, Warta, Mölndal, Partille, Torslanda, Lindome, Kungälv etc öka ytterligare.

Inte fult att ha sponsorer - tvärtom!
Bredd föder topp
Topp föder bredd

Håkan Mild sa - det gäller att veta sin plats i näringskedjan.

Anonym sa...

Till Roland Andersson (pingisförälder).... Var det möjligtvis din syster som gick ur askims styrelse för att hon tyckte att den var ett skämt!?!?!


Denna donna/din syrra har tidigare lirat i falkenbergs damlag om jag inte har fel för mig...!

Glömde nog svara ang. askims starke man...!

Anonym sa...

Låt Linné eller vilket annat lag satsa som de själva vill. Lägg krutet på er egen klubb! Pengar till pingisen skadar sällan. Problemet är väl snarare bristen på pengar när stora satsningar slår snett, som t.ex. Ärtemarks. Att satsa på två elitserielag i en sådan ort är näst intill omöjligt. Hade de fortsatt satsa enbart på tjejerna hade de fortfarade varit en frisk fläkt i pingissverige. Men det måste vara upp till varje styrlese att bestämma hur klubben skall satsa. Vi får hoppas att Linnes styrelse sköter det bättre än Ärtemarks har gjort senaste året. Det luktar mest avudsjuka när klubbar snackar skit om andra som har pengar. Utan storsatsande klubbar lär vi inte få så mycket tv-tid som vi så gärna vill ha i framtiden!

Anonym sa...

Askim och Warta får det tufft nu när Linné storsatsar. Både på senior- och ungdomssidan. Linné är framtiden i Göteborg. På kort och även på lång sikt denna gången. Luftslottet byggdes på 90-talet. Det är andra tider nu. Linné lärde sig en läxa den gången.

Anonym sa...

22:48
Blir så arg så jag skakar när jag läser ditt inlägg. Att sprida så mycket dynga (och rena lögner!) i ett och samma inlägg trodde jag inte gick. Nåväl, ska sansa mig lite och försöka kommentera den skit du skriver:

1) "Starke man", var nånstans är en ordförande i en klubb synonymt med det? Lars är den som företräder A-laget och skall därför ses som klubbens ansikte utåt när det gäller detta. Dessutom är han vice ordförande i klubben och har nog mer att säga till om än vad du kan tro.

2)Att anklaga någon för att skriva under någon annans namn utan att ha synbara bevis för det är så lågt att jag bara kan skratta åt det.

3)När Lars tog över som ordförande i klubben säsongen 1993/1994 var det en klubb som var påväg att gå under. A-laget låg i div 4. Klubben drogs med stora ekonomiska problem. När Lars slutade som ordförande var ekonomin mycket stabil. Klubben hade 2 lag som låg i en högre div än vad A-laget gjorde 1994 - och med en ungdomsverksamhet som var störst i Göteborg. Såklart var det inte Lars ensamma ansvar, men givetvis har en klubbs ordförande en stor roll i den uppryckningen.

Vem du är (för att det är samma person tvivlar jag inte på) som sprider så mycket skit om Askim på den här bloggen kan man förstås bara spekulera i. Jag har dock mina aningar.

Ni som undrar hur det verkligen ligger till får gärna maila mig på sweedy811@hotmail.com så kan vi kanske reda ut saker och ting. Då har man iaf ett namn på personen man diskuterar med. Låt mig sätta ett fyrsiffrigt belopp på att personen bakom 22:48 inte vågar. Någon som sätter emot?

Anonym sa...

Bra rutet Fredrik!!
Att skriva sitt namn i den här bloggen verkar livsfarligt. Därför använder jag lite fegt anonymknappen. Utan eldsjälar stannar föreningslivet i Sverige. Fattar inte att ni orkar. Kämpa på Lasse, vi är många som vet vilket fint arbete som du lägger ner i Askim under alla år. Tänk på att personer som slänger skit är misslyckade personer oftast med taskig bakgrund som inte klarar av andra som är framgångsrika.