söndag 15 februari 2009

Superettan söndag

Vill bara börja med att göra reklam för Coca-Cola denna fantastiska dryck. Jag har precis lirat fotboll och hur gott är det då inte med ett stort glas cola och en hel massa is så att det blir riktigt kallt i strupen när man bäljar, jo, sjukt gott. Varsågod Coca-Cola Company jag bjuder på den reklamen!

Nu till superettan:
Jag har redan berättat hur Askim krossade Hägersten och det är märkligt då det i första mötet var absolut stenhårt och Hägersten som var det bättre laget. Denna gång saknades Jamie Lindqvist vilket givetvis påverkade men inte till den grad att de inte tar ett set.

Utskåpning sa Bull.

*

Ett annat stockholmslag som hade det tufft denna helg var Ängby som av Kävlinge fick med sig 0 poäng.

Vid ställningen 3-2 till Kävlinge så hade Rasmussen Mattiasson på gaffeln men lyckades inte knyta till säcken. Mattiasson vände och vann och gav med det Kävlnge en stabil 4-2 ledningen.

Aguirre är borta och spelar internationella tävlingar på juniorsidan och det kan kosta då man nu får chansa lite med sin fjärdeman. Idag fick Jesper Berglund göra debut i sueperettan sammanhang och det räckte inte riktigt till denna dag.

Bra gjort av Gustaf Ericson att slå Mattias Andersson efter underläge med 0-2. Samma Mattias Andersson har dessutom inte skickat in sin Anekdot förresten om ni undrar varför ingen blivit publicerad idag...

Förlust för Ängby med 2-6 efter 1-4 i femsetarna, inga vinnarskallar idag inte. Ängby är nu farligt nära div 1 i och med att Lyckeby sprattlade till i botten idag.

*

Lyckeby vinner mot Karlstad med 6-4. Det hade inte många trott på förhand.

Mattias Karlsson vinner bägge sina matcher och Pereira slår Sjöstedt vilket ger 3-1 på förstabordet. När sedan Möller slår Tao så skapar det oreda och totalt spelar Lyckebys andrabord 2-2 och tar med det ledningen med 5-3 inför dubblarna.

Där sker något märkligt. Lundeteg som spelat singel och som tillsammans med Arvidsson är ett gediget dubbelpar får inte spela vidare efter sitt singelspel utan in med Bergman. Nu förlorar Bergman Arvidsson sin match som hade gett Carlstad en poäng efter Tao och Sjöstedt vann sin match. Jag hade spelat Bergman i singel och Lundeteg i dubbeln.

*

Nu ska det mycket till om inte Växjö vinner superettan. Att Norrtull (snälla byt namn) åker ur är nu också klart. Idag slutade mötet med klara 6-0 till topplaget Växjö.

Shang Liu har ryckt upp sitt singelspel betydligt och är numera farlig på förstabordet, sedan tidigare vet vi ju att Törnqvist vinner det mesta där uppe. Bachstätter fortsätter att vinna nästan allt på andrabordet.

Växjö har tre poäng fler än Askim som ligger tvåa. Norrtull måste vinna med ungefär 6-0x2 samtidigt som Ängby och Lyckeby båda två förlorar med 0-6x2 och det blir ju svårt då de möts.

Resten av lagen i serien har verkligen något att spela för, snart avgörs det!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kommer Aguirre tillbaka till sista omgången?

Anonym sa...

Lundeteg hade ont i ryggen därför han inte spelade dubbel :P

Anonym sa...

Aguirre kom tvåa på junior pro touren. Starkt av en första års junior. Slog Omar 4-1 i semi. Torsk mot Iraniern Alamiyan Noshad med 12-14 i skilje.

Anonym sa...

Kommer Aguirre tillbaka till sista omgången? eller spelar ängby med samma lag som nu, vet du nåt max?

max sa...

Har för mig att han är borta då med.

Tillbaka till ett eventuellt kval dock.