lördag 14 februari 2009

Östermalm till div I

Seriefinal idag för Östermalm mot Bele och därefter ett möte mellan Östermalm och nedflyttningskandidaten Djurgården.

I det första mötet mot Bele så vann järfällalaget och nu var det dags för revansch. Bele kom med Gustaf Zetterström, PJ, Nissinen och Kusin Singh. Östermalm ställde upp med Waldenström, Laupa, Rönblom och Karlsson.

Vid vinst så var serieledningen hela fyra poäng, vid förlust så var det helt jämnt. Matchen blev hård men inte så hård som man kunnat tro på förhand. Innan dubblarna så hade Zetterström vunnit sina två och Nissinen tagit en av sina två. Kusinen och PJ nollade.

Dubblarna föll bägge två Östermalms väg och sedan slog Jens Karlsson Zetterström i skilje med 11-8 efter underläge med 7-3. Zetterströms första förlust för säsongen. Vinst med 8-3 och seriesegern var nära.

*

Efter lunch så väntade Djurgården och eftersom vi kom tillbaka något sena efter firandet av den förra segern så väntade endast 8 minuters inslagning och med en kebabtallrik i magen så fick djurgården den start vi i Östermalm inte ville ha. Björkryd slog Waldenström och Rosengren slog Karlsson. 0-2, vart skulle detta barka?

Ja, inte åt helvete för Östermalm i alla fall.

Rosengren och Björkryd tog fullt inför dubblarna medan Wallenberg och Wankowich förlorade sina och därmed var det jämnt igen.

Varsinn dubbel efter att Björkryd/Wallenberg slagit Karlsson/Rönblom och att Waldenström/Laupa slagit Rosengren/Peter Jonsson.

5-5 och så nära kommer aldrig Djurgården vara Östermalm i en pingishage någonsin igen. Björkryd åkte på 1-3 mot Karlsson, Wankowich hade inte en chans mot Rönblom och sedan orkade inte Rosengren att stå emot Waldenströms bombardemang och segern blev klara 3-0.

8-5 i lagmatchen och om Bele eller Eskilstunas b-lag skulle förlora poäng så var seriesegern klar för Östermalm då man inför matchen hade 4 poäng fler än dessa med bara två omgångar kvar att spela efter denna helg. Bele mot Tyresö och det blev så hårt som vi i Östermalm hoppades på och när sedan Back pressade Eskilstuna så var det nära. Se hur det gick:

Två omgångar kvar och fem poäng före närmasta motståndare. Imorgon avgör vi nästa div II med Norrtull.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha, kantbollen symboliserar faktiskt det osedvanliga flyt vi haft den här säsongen.
Men ett bra lag ska ha tur! :-)

Man gläds över seriesegern och det ska bli stimulerande att för första gången ha två lag i division 1.

Vad det gäller den här serien hade jag tippat Djurgården etta, men i och med att Jamie lämnade laget samtidigt som Peter Jonsson skadade ryggen så blev så klart laget kraftigt försvagat.

Jag får önska er lycka till i trean nästa år grabbar! ;-)

//JÖ

Anonym sa...

Grattis

Anonym sa...

Micke Larsson är kung..

Anonym sa...

Askim gjorde en Wartaiterna x 2 idag. Ställde upp med 3 man i både div 1 och div 3. Stor skandal!!!! Sluta klaga på andra när ni inte kan leverera själva. Ni ska ju vara "Sveriges bästa ungdomsklubb"...fyll på med dessa istället för att köpa spelare. Fast det gör ni ju inte....????

max sa...

Tack till anonym!

max sa...

Micke Larsson är kung och om han inte hittar sin kavaj som han tappade bort i Norrköping på veteran-sm så kan vi fixa en från Norrtull, vi har kontakter kan jag lova.

Anonym sa...

Grattis Östermalm!

Känns bra att ett lag som vill gå upp gör allt för serieseger och även vågar visa glädje över det. Vi andra är glada över att få vinna några matcher i tvåan....

Måste säga att detta är en av de bästa serier jag spelat i genom alla år. "Bästa" utifrån det perspektivet att nästan alla lag samt dess spelare kan slå varandra.

Riktigt kul!

Mattsson, Bele

max sa...

Tack Mattsson!

Synd att du var tvungen att jobba men hoppas att semestern var bra.

Anonym sa...

Tack Mattsson!

Håller med dig om att det förmodligen är den bästa tvåan genom tiderna. 95% av alla spelarna i serien håller bra klass 1 nivå och alla lag kan slå alla.

Östermalm har haft marginalerna på sin sida men samtidigt varit det lag som har haft den jämnaste spelstyrkan spelarna emellan.
Och det är detta faktum som varit avgörande i kombination med en satans vilja och laganda.

Nu ser vi fram emot nästa säsong, och där har vi en stor utmaning att hålla oss kvar.

Men vi har som alltid några äss i rockärmen....

//JÖ

Pelle sa...

Linné kom inte med bästa lag i varken div 1 eller div 2. och i div. 3 var vi bara tre. anledningen var en osannolik mängd skador, sjukdomar och resor som inträffade på en och samma gång. vi försökte pussla ihop det så gott det gick.

Anonym sa...

.... och som väntat även Norrtull

Anonym sa...

Eskilstunakillen på bilden har väl inte vunnit en enda match i serien?

Anonym sa...

Tack för utmärkelserna, men ni vet lika väl som jag att det är Calle Gurra som är Kung.

Kavajen är numera i säkert förvar, men en pilsner den 4:e april bangar man ju inte :-)

Som ni såg själva så vinner jag mina matcher bara på tur, oavsett motståndskvalitet!

Grattis till Seriesegern. Hojta till var segermiddagen den 4:e april håller hus så att man kan komma dit o skåla!

/Larsson