fredag 13 februari 2009

Ätrastaden, så kommer det att gå

Tabelläget är minst sagt besvärligt för Ätrastaden.

De ligger sjua vilket innebär nedflyttning och de har två poäng upp till Råå och Ajax. Mycket kan avgöras redan denna helg om ett lag vinner rätt match. Här är helgens matcher för de lag som är inblandade i bottenstriden.

Ätrastaden:
Frej
Lund

Ätrastaden måste slå Lund igen men denna gång är inte Franzén med och han tog två för Ätrastaden senast. Dessutom är det troligt att skånska distriktsmästaren Robert Eriksson spelar vilket gör att matchen kanske till och med väger över till jumbolagets fördel. Nu kan det i och för sig vara så att Pettersson spelar i denna match eller att Berner är med och då är det återigen fördel för falkenbergsgänget.

I matchen mot Frej så blev det smörj senast och utan Berner och/eller Pettersson blir det smörj igen. Simon Andersson och Martin Svensson leder laget även utan Wahlgren som lämnat för Linné.

Kan vara så illa att det blir 0poäng i helgen men man får nog vara glad för 2.

Råå:
Ajax
Lessebo

Råå kommer med starkt lag denna gång. Holm, Sunesson, kines och Karlsson. Detta kommer innebära att de troligen tar 4 poäng även om de på förhand är två ganska tuffa motståndare och då tänker jag främst på Lessebo som leder serien. Råå har haft en svänggäng denna säsong och det kan avgöra uppåt och nedåt för i vilka matcher du fick möta dom.

4poäng till Råå.

Ajax:
Råå
Höganäs

Som jag redan sagt tror jag att Råå vinner mot Ajax. I matchen mellan Ajax och Höganäs är det däremot helt öppet. Höganäs har skrivit ner Tomas Norberg i Kullen för at hjälpa dom upp i div 1.

Nu kan det kanske straffa sig om det blir så att såväl Ajax och Råå plockar poäng i helgen och att Ätrastaden samtidigt slår Lund. Det skulle då kräva att Höganäs slår Lund för att de inte ska dras ner i bottenstriden. Dahlgren är eventuellt borta för skada och Norberg borta i alla fall denna helg. Man får hoppas att Höganäs planer om två lag i div inte krusas (ursäkta ordvitsen men visst var den fyndig?) med detta.

2poäng till Ajax

*

Faller mina tips in så skulle det innebära att Råå drar ifrån lite grann och att statusen är oförändrad mellan Ätrastaden och Ajax men med Höganäs som en kandidat för nedflyttning. På lördag vet vi om hur det gick och nästa inlägg om Ätrastaden kommer behandla just hur det gick.

6 kommentarer:

Anonym sa...

tror att Ajax får det tufft, att träna en gång i veckan ger ju inte så mkt.. bara så ni vet så är det fredag idag, alltså den fredagen då det blir klart om elitserien kommer sändas på TV nästa år eller inte.. hoppas på ett positivt svart trotts att det är fredagen den 13onde..

Anonym sa...

Nu kan det vara så att Tomas Norberg skrivs som joker och därmed kan spela första matchen om dom vill. För att sen stå över andra och på så sätt kunna spela för Kullen.

Anonym sa...

vilken kanal skulle vilja sända pingis?

Anonym sa...

jag säger bara nooog att ätrastaden lägger mot Lund. Anthony kommer nog vara o superform. Pettersson kommer vispa. Andersson tar väl minst en iaf. Vem blir fjärdeman?

max sa...

tvsport

Anonym sa...

Fortfarande tufft för Ätrastaden....

blir nog tvåan nästa säsong