måndag 16 februari 2009

Ma Long räcker långt

Kuwait var platsen och segraren var än en gång Ma Long. Ännu en seger för världens just nu bästa pingisspelare. Han vann denna tävling redan för två år sedan och återtog nu titeln efter att ha förlorat i semi förra året mot Samosonov.

Första matchen som skapade problem för honom var i sextondelen där Gardos hade ledningen med 2-1. Ma Long vände dock på matchen och vann med 4-2. I åttondelen fick Hao Shuai storstryk med 4-0.

I kvartsfinal väntade tävlingens överraskning, Igor Rubtsov som på vägen slagit ut Süss och Ovtcharov. Süss hade dessförinnan vunnit över en allt sämre Ryu Seung Min. Rubtsov hade inte en suck utan förlorade även han med klara 4-0.

I semifinal så fick Ma Lin spö, 4-2 men med stora siffror i vinstseten. Finalen mot sin tredje landsman, Wang Hao och ännu en vinst.

4-1 i finalen vittnar om hur bra denna unge toppspelare är. Wang Hao och han har möts ett antal gånger och Wang Hao har grym plusstatistik, deras tolv första möten vanns av Wang Hao men nu har Ma Long vunnit de tre senaste och det övertygande dessutom.

En blivande världsetta!

1 kommentar:

Anonym sa...

är lite skeptiskt till att du säger att man long är världens just nu bästa spelare.. Han har ju vunnit två
P.T men endå har han lagt mot en europe 3 senaste? (Boll) ingen annan kines gör ju det..