söndag 8 februari 2009

WO i finalen, anekdot av Förra årets ledare

Min berättelse utspelar sig 1979. Vi var en klubb i Mellanskåne som höll till i div 1 Skåne, ungefär som fyran idag. Klubben bestod av en fin blandning av halvlovande ungdomar och halvhyfsade seniorer. Men ingen satsade väl riktigt på pingisen. Några år senare kom det fram ett par bröder som sedan spelade några år i Eslöv och MFF och som proffs i Tyskland.

Vi brukade inte åka ut på så många tävlingar men detta år bestämdes det att vi skulle åka till Bornholm. Lagom långt tyckte några och förmodligen var det inte bara tävlingen som lockade.
På fredagskvällen var det färjan från Ystad till Rönne, minns det som en ganska lugn kväll. Trots sjögången kom vi fram i tid. Vi bodde i en gammal gympasal.

Att tävla i Danmark var en upplevelse för en 15-åring. Vi hade laddat med nyblandad Gatorade men danskarna hade definitivt annat i sina drickaflaskor om de nu hade hällt över eller om de drack direkt ut den mörka flaskan. Prisbordet bågnade av gammeldansk och vin. Priset jag vann denna helg är ett av de få jag har sparat, men vem vill kasta bort ett askfat!! som var första pris i Drenge Double som jag och en kompis vann.

I herrsingel mötte jag en 56-åring som inte slog en fh på hela tiden, vi kallade det slaget under flera år för en Bornholmare, numera vet jag att det kallas för färghandlare. Sista finalen på lördagen gick vid 23-tiden, cigarrröken låg tät och alla astmatiker hade gått hem för länge sedan.
Lördagskvällen var hård för flera av seniorerna, själv lyckades vi juniorer få tag i någon enstaka öl.

Minns speciellt ”Mangel” en av tre deffare i klubben, Mangel som pendlade mellan A- och B-lag. Han mådde inte bra på söndagen men spelade trots detta sitt livs pingis. Därmed vill jag inte uppmana till sådant beteende. (Det är väl därför jag höll mig ifrån Veteran-SM ;) Mangel gick fram som en furie men när han skulle spela sitt livs första final i en seniorklass tvingades han att lämna wo eftersom sista färjan gick från Rönne till Ystad 17.30. Han grät nästan hela vägen hem för han inte fick visa hur modig han var med sin spade och sin boll.

Häromåret var jag som ledare med min nuvarande klubb på Bornholm. Gissa om jag höll efter ungdomarna. Fast denna gång gick färjorna senare så jag fick spela klart och vinna min oldboysfinal!

/Förra årets ledare

*

Vem skickar du vidare till?

12 kommentarer:

Anonym sa...

lol to bad

Anonym sa...

sämsta anekdoten ...

Anonym sa...

Vem e personen som skriver???
Inga anonyma lirare!

Anonym sa...

det är nog Mats Lundström från Skurup som är "förra årets ledare"

Anonym sa...

Lämnar över till någon av bröderna Andersson i Eslöv./Mats

max sa...

Dåså..

Mattias eller Thomas. Vem av er känner sig manad?

Anonym sa...

http://www.forzaosterlen.se/bild.asp?AlbID=404&DivID=13 , kolla in bilderna och njut :D

Anonym sa...

Inte alls dåligt - tvärtom mycket välskrivet av Förra årets ledare!
Var var du idag Max - varför undviker du mig hela tiden? Men du visste kanske att jag skulle göra mitt bästa resultat i historien just idag.

Anonym sa...

Man garva ju inte läppen av sig direkt.

Anonym sa...

Speciellt kul var den ju inte....

boss sa...

Är det krav på att anekdoter ska vara roliga, eller?

Anonym sa...

Poängen med den den här anekdoten är svårfunnen.