tisdag 10 februari 2009

Avgörs superettan i helgen?

Norrtull och Lyckeby har bara fem poäng vardera och jagar med detta Ängby och Kävlinge på sju respektive åtta poäng.

Just Kävlinge och Ängby möts i helgen och matchen är som ni alla förstår oerhört viktig för att skapa sig lite utrymme nedåt och för att till och med slippa ett riskabelt kvalande mot heta Mölndal (det blir dom).

Lyckeby och Norrtull möts de med och förloraren är nog körda så där kan man snacka om måstematch. Norrtull har ryckt upp sitt spel och är med bästa lag inte alls ofarliga. Lyckeby har däremot skadeproblem på Mattias Karlsson som bröt ett ben i foten för en tid sedan. En mycket spännande match att vänta!

I toppen så är det inte lika spännande även om rykten på stan gör gällande att Askim funderar på att kvala till Elitserien om de hamnar på kvalplats, alla som tror på det räcker upp en hand. Någon? Kom igen nu, någon måste väl tro att de kommer kvala? Ingen alls? Nåja, moving on.

Hägersten åker på två tuffa bortamatcher mot Kävlinge och Askim och matchen mellan Wang och Lindqvist är som vanligt den mest spännande singelmatchen. Ska bli kul att höra reaktioner från matchen mellan Hägersten och Kävlinge, det var ju en del diskussioner efter det första mötet.

Carlstad spelar mot Växjö och Lyckeby och har större chanser mot Lyckeby än mot Växjö, modigt tippat eller hur?

Mer tips och snack om matcherna kommer inför helgen när jag kollat upp lite mer.

17 kommentarer:

Anonym sa...

VAAAAAAA!!!!! Tänker fuskim kvala förlåt jag menar Askim!!

Anonym sa...

kan inte lasse norling svara på följande : enligt säkra källor är det klart att det blir 3-mannalag i elitserien nästa år .
er Wang måste väl kunna ses som svensk f.r.o.m nästa år och därmed kan ni spela med honom och huang + qvist eller nån som 3:e man. känns inte det intressant ? är det verkligen så att de pengar era kineser tjänar i danmark är så stora att ni inte kan motsvara dem för att få dem kvar ? då kan väl spela i näst högsta serierna i både danmark och norge istället och får hyffsad ersättning för det ? att skylla på förlorade arbetsinkomster för att de är tränare de vardagkvällar det är match är befängt ! går väl dessutom att flytta dessa träningar , eller hävdar ni att kineserna är tränare/tränar varje kväll ? så låter/ser det inte ut som // kg

Anonym sa...

max ska du inte göra en egen sthlm seniorranking, vore kul...

Anonym sa...

Hej.
Det var väl inte mer snack efter den matchen än alla andra matcher,det handlade ju om vem som var bäst på att kunna limma sina rack. Matchen jag skriver om är Hägersten-Kävlinge under matchen och efter va det mycket lugnt.Tror inte det blir några oklarheter,ha hört att det ev blir koll av spadarna från förbundet,uppskattningsvis 1% trovärdighet i det ryktet.
Bengt I

max sa...

Man måste från och med nästa säsong vara svensk medborgare för att räknas som svensk i pingissammanhang vilket innebär att Askim inte kan spela med Wang och Huang samtidigt men att tex Linné skulle kunna spela med Wang Qing och en kines samtidigt eftersom Wang Qing är svensk medborgare.

max sa...

Jag tycker stockholmsrankingen är bra som den är, dåligt uppdaterad bara.

max sa...

Bengt I,
Det var en hel del snack här på bloggen om den matchen. MM var inne här och skrev en del om jag inte missminner mig helt och det var en hel del diskussioner kring limning/boostring.

Men det kanske är som du säger. Att det inte var mer snack om den matchen än vad det är om andra Kävlinge-matcher?

Anonym sa...

Fundersam.
Skall Askim avgöra Superettan?
Lite konstigt att åka till Lyckeby med ett andralag om man nu vill kvala till Elitserien,kanske för att spetsa till serien lite extra,hela serien hänger på deras laguppställningar.

Anonym sa...

wang och huang är tränare varje kväll
/askimare

Anonym sa...

jag jobbar varje måndag,tisdag och torsdag ungefär halv 4 till halv 10,jobbar på pingisshoppen varje onsdag,fredag från 10 till 18.spelar eller coacha match på helg.huang jobbar varje måndag till torsdag som tränare från ungefär halv 4 till halv 10.spela eller coacha match på helg,vad tycker ni?askim har ungefär 300 ungdom,vi har 3,4 grupp träning varje dag,ska vi satsa a-lag till elitserian eller ska vi satsa på våra ungedom?

Anonym sa...

wang. så det handlar alltså enbart om att askim inte har råd med dig och huang om ni går upp i elitserien ?

Anonym sa...

Elitserielagen har har samma tränare för ungdomer och A-lag, så att det är därför Askim det håller inte.

Anonym sa...

svar till askim.
det är väl mycket positivt att ni satsar på ungdommar,det behövs för Svensk pingis där är ni mycket bra.
Men eran inställning på seniorsida är inte bra.Att mixtra så med lagen som ni gör är inget som främjar Svensk pingis men det kanske ni s----r i.Inget fel på era spelare,men styrelsen måste vara ganska fega,våga inte ta chansen som dyker upp varje år att få spela i Elitserien måste väl vara en sporre inte en belastning.
Askim i Elitserien

Anonym sa...

Askims lag borde få testa sina racketar !!!

Anonym sa...

Va fan, nu får ni väl ge er. Det känns som att Askim får orättvist mycket skit från alla håll och kanter.

Håller med er om att dom kunde vara tydligare i sin kommunikation gällande sina målsättningar, men att flytta spelare vilket reglerna tillåter måste väl snarare anses som smart än som fusk? Klart man gör det man anser vara bäst för klubben.

Att det finns olika åsikter för vad som är strategiskt rätt för Askim känns sunt, men jag förmodar att Askims-styrelse sitter på lite mer information om förutsättningarna än ett gäng Anonyma bloggare?

Puss på er!

Sumoklick sa...

askims styrlse verkar ha full koll, NOT!

Anonym sa...

Håller med om att Askim får mycket skit.
Finns faktiskt även en positiv sida med att de inte vill upp. De tillför med sina kineser ett par riktikt duktiga spelare som alla ungdomar i Superettan utvecklas av att få möta. Att sedan regelsystemet vad det gäller att gå upp är lite märkligt är en helt annan sak.