söndag 1 februari 2009

Så slutar grundserien

Elitserien går mot slutspel och det är jämnt om alla platser förutom toppen och bottenplaceringen där det är klart att Eslöv vinner grundserien och Ärtemark åker ur.

Så här ser tabellen ut just nu med tre omgångar kvar att spela:


  1. Eslöv 27p
  2. Söderhamn 25p
  3. Halmstad 23p
  4. Spårvägen 16p
  5. Mariedal 14p
  6. Falkenberg 14p
  7. Warta 12p
  8. Gröstorp 9p
  9. Rekord 8p
  10. Ärtemark 2p

Jag börjar uppifrån och ner med mina kommentarer.

Eslöv:
Ärtemark (b), Lätta två poäng till Eslöv, knappt värt resan

Warta (h), göteborgarna spelar utan Nilsson på bortaplan och är därmed chanslösa

Söderhamn (b), kan vara avgörande för vilket lag som hamnar på andraplats. Första mötet var utan deras kineser och det gör matchen svårtippad. Tror dock att Eslövs andrabord blir för starkt och att de vinner matchen.

6p till Eslöv och totalt 33poäng

Söderhamn:
Falkenberg (h), storvinst på bortaplan borgar för seger även här. Förstabordet från Söderhamn dominerar Falkenbergs och kommer leda dom till vinst.

Halmstad (b), Söderhamns enda förlust denna säsong kom här men det var utan kineser och det är därmed svårtippat. Sondell och Rönningborn på andrabordet denna gång och sist slutade det med vinst för Rönningborn inbördes, detta möte kan bli helt avgörande precis som kinesmötet på förstabordet. Jag tippar oavgjort.

Eslöv (h), kan vara avgörande för vilket lag som hamnar på andraplats. Första mötet var utan deras kineser och det gör matchen svårtippad. Tror dock att Eslövs andrabord blir för starkt och att de vinner matchen.

3p till Söderhamn och totalt 28poäng

Halmstad
Mariedal (b), Halmstad låg i deras första möte under med 1-3 för att vända till seger med 5-3. Halmstads jämnhet och större stabilitet slår Mariedals ungdomliga entusiasm på andrabordet.

Söderhamn (h), Söderhamns enda förlust denna säsong kom här men det var utan kineser och det är därmed svårtippat. Sondell ochh Rönningborn på andrabordet denna gång och sist slutade det med vinst för Rönningborn inbördes, detta möte kan bli helt avgörande precis som kinesmötet på förstabordet. Jag tippar oavgjort.

Gröstorp (h), För att Gröstorp ska ha en chans måste Hindersson och Ohlsson spela riktigt bra för på förstabordet blir det tufft. Tror på Halmstad i denna match då de är starkare över lag.

5p till Halmstad och totalt 28poäng

Spårvägen
Rekord (b), Sen förra mötet har Rekord förstärkt med Monrad. Första mötet var stenhårt och slutade 5-3 till Spåret, alla Rekords vinster i skilje. Kristian Karlssons skada påverkar vinstmöjligheterna och jag tror på Spåret i denna match, oavgjort hänger dock i luften.

Ärtemark (h), Ärtemark har tappat typ hela laget och detta blir två enkla pinnar för Spårvägen.

Warta (b), Första mötet så spelade Warta utan sin kines och det är en förstärkning, de spelar säkert med Stefan Nilsson i denna match. Månsson brukar vinna mycket mot Spårvägen och allt detta talar för Warta. Warta vinner en jämn match men oavgjort hänger även här i luften.

4p till Spårvägen och totalt 20poäng för Spårvägen

Mariedal
Halmstad (h), Halmstad låg i deras första möte under med 1-3 för att vända till seger med 5-3. Halmstads jämnhet och större stabilitet slår Mariedals ungdomliga entusiasm på andrabordet.

Rekord (b), Mariedal känns hetare och det ska till en scenförändring från första mötet för att Rekord ska ha en chans, det är danskarna det hänger på, Monrad där uppe och Petersen där nere. Mariedal vinner.

Falkenberg (b), 5-3 i första mötet till boråsarna och då med alla vinsterna till Falkenberg efter skilje. Asmussen har sedan dess spelat upp sig och jag tror på en jämn match här då det dessutom i förstamötet var en skada under match på An shu. Oavgjort.

3p till Mariedal och totalt 17 poäng för Mariedal

Falkenberg
Söderhamn (b), storvinst på bortaplan för Söderhamn borgar för seger även här. Förstabordet från Söderhamn dominerar Falkenbergs och kommer leda dom till vinst.

Gröstorp (h), Falkenberg känns som starkare och trots att Hong är med i detta möte så kommer Falkenberg att vara favoriter. 5-0 till Falken i förra mötet tyder på seger även här och jag kan inte se något annat.

Mariedal (h), 5-3 i första mötet till boråsarna och då med alla vinsterna till Falkenberg efter skilje. Asmussen har sedan dess spelat upp sig och jag tror på en jämn match här då det dessutom i förstamötet var en skada under match på An shu. Oavgjort.

3p till Falkenberg och totalt 17 poäng

Warta
Gröstorp (h), Vinner lätt denna match.

Eslöv (b), göteborgarna spelar utan Nilsson på bortaplan och är därmed chanslösa

Spårvägen (h), Första mötet så spelade Warta utan sin kines och det är en förstärkning, de spelar säkert med Stefan Nilsson i denna match. Månsson brukar vinna mycket mot Spårvägen och allt detta talar för Warta. Warta vinner en jämn match men oavgjort hänger även här i luften.

4p till Warta och totalt 16poäng

Gröstorp
Warta (b), Får det riktigt svårt mot göteborgarna.

Falkenberg (h), Falkenberg känns som starkare och trots att Hong är med i detta möte så kommer Falkenberg att vara favoriter. 5-0 till Falken i förra mötet tyder på seger även här och jag kan inte se något annat.

Halmstad (b), För att Gröstorp ska ha en chans måste Hindersson och Ohlsson spela riktigt bra för på förstabordet blir det tufft. Tror på Halmstad i denna match då de är starkare över lag.

0p till Gröstorp och totalt 9poäng

Rekord
Spårvägen (h), Sen förra mötet har Rekord förstärkt med Monrad. Första mötet var stenhårt och slutade 5-3 till Spåret, alla Rekords vinster i skilje. Kristian Karlssons skada påverkar vinstmöjligheterna och jag tror på Spåret i denna match, oavgjort hänger dock i luften.

Mariedal (b), Mariedal känns hetare och det ska till en scenförändring från första mötet för att Rekord ska ha en chans, det är danskarna det hänger på, Monrad där uppe och Petersen där nere. Mariedal vinner.

Ärtemark (h), Ärtemark bjuder knappt till motstånd och Rekord vinner lätt.

2p till Rekord och totalt 10poäng

Ärtemark
Eslöv (h), Lätta två poäng till Eslöv, undrar om det kommer en tvåsiffrig publik?

Spårvägen (b), Ärtemark har tappat typ hela laget och detta blir två enkla pinnar för Spårvägen.
Rekord (b), Ärtemark bjuder knappt till motstånd och Rekord vinner lätt.

0p till Ärtemark och totalt 2poäng

Allt detta ger en sluttabell som ser ut så här:


  1. Eslöv 33 poäng
  2. Söderhamn 28 poäng
  3. Halmstad 28 poäng
  4. Spårvägen 20poäng
  5. Mariedal 17 poäng
  6. Falkenberg 17 poäng
  7. Warta 16 poäng
  8. Rekord 10 poäng
  9. Gröstorp 9 poäng
  10. Ärtemark 2 poäng


Eslöv och Söderhamn direkt till semifinal.

Halmstad och Spårvägen får fördelen av hemmaplan i kvartsfinalenerna och Halmstad är nog glada att slippa Spårvägen i semifinalen samtidigt som Eslöv gärna inte ser Halmstad redan i semifinal. Detta kan bli raffinerat!

Warta och Rekord har spelat färdigt för säsongen.

Gröstorp får kvala om någon i superettan vill kvala vilket är tveksamt.

Ärtemark åker ur och frågan är vad som händer med föreningen på herrsidan

5 kommentarer:

Anonym sa...

Klockan 16:30 ska Hampus möta Gazuy och ni kan se matchen live på sidan>>>>>> http://www.ettutv.com/ <<<<<<<<<

Anonym sa...

Kadetter, poäng är inte allt, inställning betyder en hel del!
Albin Wemmert, IFK Falköpings BTK 10 poäng, plats 186
Kim Nilsson, KFUM Kristianstads BTK 6 poäng, plats 221
Viktor Görman, Eslövs AI 21 poäng, plats 129
Jimmy Jin, Söderhamns UIF 67 poäng, plats 37

Några som har mer poäng
Mattias Översjö M-dal 302!!! poäng, plats 3!!!
Jesper Hedlund Linköping 206 poäng, plats 6
Fredrik Cöster BTK Enig 166 poäng, plats 8
Axel Abrahamsson S-tälje 161 poäng, plats 9
Simon Nilsson D-landa 152 poäng, plats 11
Martin Lovén KFUM Kristianstad poäng 134, plats 15

Anonym sa...

säger inte det en del om hur fel uttagningen är? varför inte ta med någon av de som du listar med mycket poäng, och se vad de går för?
det finns några som aldrig fått chansen men som gör bra ifrån sig och slår bra spelare i varje större tävling!

frågan är om man vill ta ut bästa spelarna eller om man ska ta ut de som kanske kommer bli något en dag. om dom är så bra som kaptenerna tycker så tycker i alla fall jag att dom få ta att bevisa det först... i rätt åldersklass!

Anonym sa...

Bra skrivet!

Anonym sa...

Hur kan förbunkaptenerna veta vilka som blir bra? dom sista 15 åren har dom misslyckas.