tisdag 3 februari 2009

Sa jag att det var en svår omgång?

Vi börjar med Rekord mot Spåevägen eftersom jag var på plats, ja tamejfan det är min tredje elitseriematch i år utanför Stockholm.

Matchen var mycket jämnare än vad siffrorna 1-5 visar på. Det kändes lite som matchen mellan Spårvägen och Mariedal där Mariedal vann alla jämna set.

Monrad krossade He Haijion i två set men trots matchbollar efter underläge (6-10) i tredje så föll han mot den stekhete kinesen. 9-6 i skilje till Monrad räckte ingenstans och förlusten skrevs till 9-11.

Moldovan hade fin träff som vanligt mot Appelgren men efter första set så var han inte riktigt med, han var förvisso med i tredje men det kändes som Appelgrens match. Moldovan var alldeles för passiv och Äpplet fick styra honom, sådana matcher förlorar inte spårvägsveteranen. 3-1 til Äpplet och 2-0 i lagmatchen.

Zöögling satte inte en boll i de två första seten mot Gao Wei och räddade precis som Hajen matchbollar i tredje för att vända till skiljeset. Väl i skilje så dominerade Zögge med sin backhand och tog ledningen med 9-6. Från det var det inte en normal träff från Gao Wei som hade kantträffar och kixträffar om vartannat men Zögge vann till sist med 10-12 efter att ha räddat matchbollar i såväl tredje som i femte.

Petersen gick sedan ut med press på sig mot Wall och Wall var helt klart den bättre av de två efter en tam start med 0-4. I andra set var det tvärtom, Wall ledde med 6-2 men förlorade det andra setet. Den som ledde förlorade verkade vara melodin för kvällen. Wall tog sedan tredje och hade ledningen i fjärde vilket han då enligt kvällens symptomatiska logik förlorade. I skiljeset bröts dock detta.

Wall ledde 6-1 oc tappade till 6-4 för att sedan ge Spåret ledningen med 4-0 efter 11-6.

Hajen var sedan i total kontroll mot Gao Wei och vann i raka set, samtidigt förlorade Zöögling mot Monrad även om han slängde ett getöga mot det andra bordet hela tiden.

5-1 till Spårvägen och ett steg närmare hemmaplansfördel i kvartsfinalerna.

*

Mariedal mot Halmstad.

Jag trodde verkligen inte på Liao här men han höll boråsarna kvar i matchen med sina två matcher. 3-0 mot Dawei är imponerande och jag måste nog sluta underskatta denna kines. Men trots att Mariedal tog 3-1 på Halmstads förstauppställning (0-4 på Lille-Wang senaste två matcherna) så förlorade de matchen. Sebastian Andersson och Jimmy Ojakangas fick bara två set tillsammans på sina fyra matcher mot Henrik Olsson och Niklas Rönningborn.

Översjö och Söderlund spelade inte och varför vet jag inte.

*

Söderhamn hemma mot Falkenberg och en viktig match för bägge lag. Tyvärr för Söderhamn så levererade inte Jon Persson i denna match. Två förluster för den svenska landslagsmannen och det mot två spelare han faktiskt borde slå.

Tre skiljematcher och alla dessa till Falkenberg.

Peter Nilsson slog Sun jian trots att han knappt kunde ta en serve.

Andrabordet för Falkenberg spelade 2-1 (Varsinn för Asmussen och Rydén) vilket betydde bakvända siffror för Söderhamn (1-0 Sondell, 0-2 för Nordberg).

Totalt en meriterande seger för Falkenberg med hela 2-5.

*

Ärtemark hemma mot Eslöv och det är helt otroligt men jag överskattade faktiskt Ärtemark denna gång.

Jag trodde på 13 åskådare men det kom bara 11.

Vidare så får vi gratulera Lukas Eriksson-Törnqvist till sin elitseriedebut och sina tolv bollar mot Sternberg.

5-0 och endast två setförluster, bägge för Gou Kai mot Andreas Johansson. Värt att tilläggas är att Ciorans svit fortsätter och snart är det fyra månader utan setvinst i elitserien.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Är Översjö sjuk eller skadad? Kommentar tack!

Anonym sa...

Kristian karlsson petad :O?

Anonym sa...

Slang artemark i soporna!

Anonym sa...

om ni tycker att engelsmännen i ärtemark är dåliga vill ni ionte se lukas lira. han skulle inte kunna ta ett enda sett på någon av engelsmännen! herregud han är 17 och kommer inte ens med till JSM!!!

Anonym sa...

vem fan är Lukas Eriksson-Törnqvist ? 91a och klass 3.. :S

max sa...

Finns ingen anledning att klaga på Lukas spelstandard det är knappast hans "fel" att han får spela i Elitserien.

Så sluta och gnäll på honom och gnäll på Ärtemark istället som faktiskt är dom som gjort allt fel denna säsong.