lördag 21 februari 2009

Safirs Elitklass, 1337

Jag var på plats hela dagen igår och kom hem först i natt så det blev inte mycket skrivande utan mer tittande igår.

Snart så kommer mina intryck från gårdagen. En hel del skrällar och några spelare som visade prov på fantastisk kapacitet.

*

Mängder av asiater på plats och då främst japaner och kineser. Många av de japanska spelarna hördes tydligt i hallen med sina vilda ossningar, aldrig osportsliga däremot och det är viktigt att påpeka.

Den som snabbast fångade mitt öga var den lille kvicke Masataka Morizono som med sina 141cm och fina teknik dominerade a-hallen med sin karisma. I sin första gruppspelsmatch mötte han elitseriespelaren Hampus Nordberg och det syntes direkt att Nordberg inte var helt komfortabel i denna situation. Han såg mest ut att tänka "jag får inte förlora, jag får inte förlora". Nordberg tog ledningen med 2-0 men helt plötsligt fick han gren i forehand-spelet och Morizono med sina Kenta Matsudiara-servar skakade Nordberg. Väl i skilje tog Nordberg kommandot med sitt fina backhand-spel och vann enkelt men Morizono hade vunnit publiken.

Morizono förlorade sedan mot jätten Doran från England på en kantboll men inga sura miner där inte. Tack och bock mellan 202cm korte Doran och 141cm långe Morizono. I den sista matchen i gruppspelet slog Morizono Kalle Relfsson, inte illa och jag hoppas på att den lille store spelaren kommer tillbaka nästa år.

Andra gruppspelsresultat som jag reagerade på (43grupper):
Bergman förlorade mot Stonor från Danmark i kampen om en slutspelsplats bakom Pereira. Slarvigt av Bergman som ägde matchen mot Pereira och sedan borde ha slagit dansken.

Omar Assar vann sin grupp före Kim Nylander och jag tycker det vore kul om en svensk klubb försökte kontraktera den unge egyptiern istället för någon tråkig asiat till nästa års elitserie.

Kasahara som var oseedad var inte nära att släppa set i gruppspelet mot Sunesson, Kjellström eller Lebeda.

Sorin kom tvåa bakom eskilstunas kines Yan. Kul för Sorin!

Arsakulasooriya hade det bästa efternamnet i startfältet men det räckte inte mot Harald Andersson i gruppspelet.

Anthony Tran utklassade Fredrik Berner, släppte bara 15 bollar.

Slutspelet:
Waldner till åttondelen efter en tuff match mot Liao, skiljeset fick avgöra men det kändes som om Waldner hade det mesta under kontroll. Dessförinnan hade legenden vunnit över Robert Nilsson Warta i raka set.

Törnqvist avancerade även han till åttondel efter en tuff match Johan Sondell som Törna vann först i skilje efter underläge med 1-2 i set.

Marcello Aguirre som spelar för Ängby och som detta år tagit stora steg utvecklingsmässigt vann ganska klart över Hampus Nordberg, starkt av den unge talangen. Idogt tävlande och en bra inställning kommer tillsammans med hans talang att kunna ta honom långt.

Gou Kai vann över Omar Assar men det först i skilje och Assar är en annan ung spelare som verkligen kommer att synas med i större sammanhang längre fram, afrikas bästa spelare inom kort. Assar slog bland annat ut Cazacu i raka set innan Gou Kai vann över honom i åttondelen.

Jon Persson tog sig till åttondel via en vinst över Gao Wei som kändes klar på förhand men som blev ganska hård även om skiljeset bara hade Jon Persson i hagen.

Appelgren hade stora problem med en vilt smashande japan och försvann sedan mot Wartaspelaren Jiang med 3-1.

På den andra halvan så skrällde det direkt då Zhao Peng i en mycket bra match förlorade mot dubbelspecialisten Liu Shan från Växjö. Samma kines som Växjö inte var så nöjda med i början satte helt fantastiska slag och var i skiljesetet sagolikt bra. En av mina favoriter till slutsegern ut direkt.

Gröstorps Hong vann över Tao Feng för att komma till åttondelen. Tao Feng från Carlstad hade innan dess vunnit över Kristian Karlsson och det märks att Kristian inte riktigt är tillbaka efter sin skada.

Jamie Lindqvist vann över Sorin med 3-1 innan han manglade jätten Doran med 3-0. Sen var det stopp för Lindqvist då han ställdes mot japanen Kasahara. Lindqvist knep första set och hade ledningen med 6-3 i andra då han tappade koncentrationen och Kasahara behövde inte mer för att vinna. Lindqvist var först helt knäckt över detta men mest knäckt över att trots två vinster i slutespelet inte ens ha fått spela i a-hallen. Desto längre Kasahara spelade desto mindre ångest fick Lindqvist för sin förlust.

Johan Axelqvist mötte Huang från Askim och precis som jag trodde på förhand var det en spännande match och intressant då askimspelaren fortfarande är gravt underskattad i sverige och jag hoppas verkligen på att pingissverige får se honom i elitserien. Detta år är han mindre smärt (bu är jag snäll) än tidigare men med sitt spel så skulle han vara bra på förstabordet i elitserien. Huang vann denna match med med 3-2 efter att ha dominerat i de två sista seten, 2x11-5.

Månsson tog sig vidare till åttondel via en vinst i jämna set mot He Haijin från Spårvägen.

Unge Jin Ueda från Japan vann först över Lau från Danmark innan han i en stenhård match besegrade Lille-Wang från Halmstad. I sin åttondel var han med till viss del mot Lundquist men räckte inte riktigt hela vägen. Ännu en ung spelare från Japan som vi kommer får höra mer ifrån i framtiden var så säkra.

Jens Lundquist hade två av Sveriges bästa 91:or mot sig innan han slog Ueda. Först så slog han Mattias Karlsson med 3-1 för att sedan besegra Harald Andersson med samma siffror. Harald hade dessförinnan vunnit över Wang Qing.

*

Puh... orkar ni med mer? Resten kommer om ett tag, ok?

11 kommentarer:

Anonym sa...

jag orkar mer!!!!!!!!!! mer xD

Anonym sa...

Ja mer!

Max, kan inte du någon gång skriva lite vad du läser för andra bloggar. Vore kul för oss pingisintresserade att hitta mer! Typ, vilka du läser varje dag, ibland, sällan osv.

max sa...

Angående bloggar så ska jag skriva något om det imorgon..

Anonym sa...

Vann 50 kr på Växjö kinesen!! 5*10=50 :) när han vann mot Z Peng

Anonym sa...

Var funktionär på tävlingen i Safir. Jag och min kompis blev så till oss så vi köpte fika till Masataka Morizono och försökte prata med honom på vårann dåliga japanska. Så fick vi ta kort på honom.. vi blev väll lite som jobbiga fans kanske. ;) Men glad och trevlig var han.

Anonym sa...

Var funktionär på tävlingen i Safir. Jag och min kompis blev så till oss så vi köpte fika till Masataka Morizono och försökte prata med honom på vårann dåliga japanska. Så fick vi ta kort på honom.. vi blev väll lite som jobbiga fans kanske. ;) Men glad och trevlig verkade han.

Anonym sa...

okej, vi blev rätt galna i alla japaner, men dom var ju sjukt bra. ^_^

inte för o skryta men, (eller vad man nu ska säga) Så gav dom oss blommor. :)

Anonym sa...

Jag och mina kompisar fick blommer av dom ;o, det var kul.
Fast Masatka kom 4:a i killarnas singel.
Och fick inga blommer, en medalj fick han :)
Jag fick av ueda Jin 8)
Dom andra fick av Misaki, Ayuka ;)¨

Anonym sa...

Jin är min man, han gav mig vackra blommor. det var ett frieri. Jag minns hur han såg på mig. han log. Masataka stod brevid. men han sket jag i. Mina kompisar puttade mig nedför läktaren och jag hamnade fram för honom. öga mot öga. blom buketten med tulpaner som han gav mig var underbar. fina minnen, fina minnen.

Anonym sa...

Hej, på tävlingen i örebro var jag där jag och några av mina kompisar.
Den sissta dagen, kännde jag på mig att jag var förälskad i Asuka Machi, han var så söt. Med sin stora näsa, samma dag så gav jag honom bakelser och såg honom öga mot öga. Nästa gång hoppas jag få uppleva samma upplevelse.
Han var så underbar.
Det var också en underbar kännsla att stå dör öga mot öga.
Han log så sött. han och hans stora näsa ^^
Jag hade lust att skrika:JAG ÄLSKAR DIG! fast tyvär förstår han inte svenska ): men jag får väll plugga så jag kan säga det nästa år. p.s jag älskar asuka machi <3<3<3<3<3<3

Anonym sa...

Okej, nu blir jag jävligt less på tjejen som låtsass vara mig -.-'