lördag 21 februari 2009

Resten av slutspelet i Safir

Waldner mot Törnqvist blev en sevärd uppvisning av gammalt och nytt. Törna körde över Waldner i första set med 11-3 och spelade mer eller mindre felfritt. I andra set var Waldner bättre och vann setet. Waldner tog kommandot i tredje men började tapp några poäbg och tog då timeout och avgjorde sedan setet till sin fördel. Fjärde set enkelt till Törna som storspelade men i skilje visade Waldner att han fortfarande är minst ett nummer för stort för de nya gardet.

Gou Kai körde över Aguirre och var med det klar för kvartsfinal mot ovan nämnda Waldner. Jag trodde att det skulle passa Waldner bra men där fick jag fel. Waldner hade problem med Kais servar och returnerade riktigt dåligt stundtals, Waldner kom inte riktigt upp i standard utan förlorade med 11-9 i skilje till den stora publikens besvikelse. Det är oerhört påtagligt hur stor Waldner är.

Waldner och Jörgen Persson kommer till SM och det är bara att gratulera Rekord som med det garanterar mycket mediauppmärksamhet. Som pingsifan så hoppas jag och önskar att man gör allt på förbundsnovå att få med Waldner på SOC i höst. Hemmaplan och en fantastsisk möjlighet att marknadsföra pingisen. Allt annat än att göra allt för detta är tjänstefel!

Jiang från Warta vann sedan tre jämna set över Jon Persson bröt med det sin Söderhamnssjuka. Jiang mötte sedan Gou Kai i semifinal och vann där ganska enkelt med 3-1. Wartas kines spelar publikfriande med stenhårda slag från bägge hörn och jag hoppas att ha spelar i elitserien nästa år. Jiang klar för final!

PÅ den andra halvan så visade Kasahara återigen upp sin fina klass och vann över Liu Shan i kvartsfinalen med 3-1. Innan dess hade han haft en holmgång med Sun Jian från Söderhamn som han vann i skilje. Kasahara född 1989 och inte i närheten av japanska landslaget och helt okänd för alla i pingissverige var plötsligt klar för semifinal mot Jens Lundquist!

Jens Lundquist som i sin kvartsfinal möta Huang från Askim vann den matchen ganska lätt och ställdes därmed mot den okände Kasahara. Huang vann i matchen innan över Månsson med 3-2 i göteborgsderbyt och visade att han verkligen har i den högsta serien att göra.

I semifinal så möttes alltså Lundquist Kasahara och han dominerade det första setet men tappade fokus och setet. Mattan som ej var tejpad ordentligt störde Lundquist gång efter annan och hans kroppspråk uttryckte ilska mer och mer innan det blev helt uppgivet. 3-0 till Kasahara och en finalplats.

Finalen spelades alltså mellan Jiang från Warta och den totalt okända 19-åringen från Japan som idag spelat klass1. En av de största skrällarna i tävlingens historia var på väg att hända.

Kasahara tog första setet innan Jiang tog kontroll över spelet och dominerade matchen. Ledning med 2-1 och klart spelövertag när Jiang spelar mer och mer ängsligt för att förlora det fjärde setet. Ännu en gång ändrades spelbilden och nu var det Kasahara som körde och Jiang som satt i baksätet och bara åkte med.

Kasahara upp till ledning med 3-2 och en fantastisk start i sjätte set med 5-0 när Jiang började äta upp ledningen. 3-5 och en vacker duell där Kasahara vänder på spelet och tar poängen till 6-3.

Vid 6-3 händer något märkligt.

Kasahara servar och markerar att det var nätserve. Jiang sträcker upp handen men lägger samtidigt in bollen utom räckhåll för Kasahara. Direkt efter bollen så hänvisar han till att domarna inte sett nätserven och tar därmed poängen. 6-4 Kasahara och jag undrade då om det kanske skulle vända på hela matchen. Men Kasahara höll sig lugn och returnerade Jiangs serve med en dödande nätrullare och ossade kinesen rakt i ansiktet direkt efteråt. Härligt!

De efterföljande bollarna dominerades totalt av Kasahara och han vann alla duellerna som följde och vann som första japan någonsin Safirs Internationella! 11-5 i sjätte set mot Jiang och en värdig mästare som var tvungen att kvala sig genom gruppspelet och slita in 9 vinster på en dag för att stå som segrare.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hur gick det i klass 1?

Anonym sa...

Japan i topp och vinnaren i elit Kasahara 2a....:-)

Anonym sa...

ossa betyyder pann på japanska haha

Anonym sa...

Golvet var inte Safirs fel. Det var andra som har haft mattan innan som har gjort fel.