tisdag 25 mars 2008

Appropå Warta

Många i Warta som håller på med Racketlon och jag känner också en del killar som sysslar med denna nobla sport. Vi har pingisspelare som Robert Nilsson, Peter Hedram, David Gustafsson, Martin Björkryd, Jamie Lindqvist, Mika Hasmats, Kristoffer Ziegler, Fredrik Qvistberg, Mats Källberg mfl som sysslar med detta.

Racketlon är alltså en sport som kombinerar fyra racketsporter. Pingis, Badminton, Squash och Tennis. Spelarna möter varandra i ett set först till 21 poäng. Den som har den högsta totalpoängen vinner. Enkelt sätt att spela på men svårt att bemästra.

Varje månad så anordnas det en tävling i Göteborg där man kan testa på denna roliga sport. Det finns där tre olika klasser och man får garanterat spela minst tre matcher i varje deltävling.

Ett kul initiativ och en kul sport.

Läs mer på http://www.gothenburgracketlon.com/ om ni är intresserade av att testa.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Glöm inte bort monstercoachen i Warta, Fredrik Westlund. Han säger att han är grym i racketlon. Fast han säger att han grym i pingis också.......

Anonym sa...

räknar du inte upp källberg? han är väl den bästa?

Anonym sa...

Jo-waldner skulle nog inte vara dålig i rackelon hehe han kan göra i princip precis vad han vill med en rund boll...eller ..fyrkantig.

Anonym sa...

Håller med att J-O Waldner kan göra nästan precis vad han vill med en boll men tror inte hans fysik håller för badminton och squash som är konditionskrävande idrotter.

max sa...

Missade Källberg..

Anonym sa...

Har för mig att Mats Källberg vann DM i tennis och bordtennis i Dalarna, för inte allt för många år sedan? Ja, detta skedde samma år!

Anonym sa...

Jag har hört att Källberg har bar a förlorat en ända riktig tennismatch . Eller jag kanske har fel bara hört det.

Anonym sa...

All respekt för Källberg, eftersom han har en grym bollkänsla. Men i tennis kanske han inte har utsatt sig för så särskilt höga risker för att få stryk?

Anonym sa...

Allt handlar inte om Fysiken Janne, om han kan spela i tyska bundesliga så skulle han nog hålla ut en racktetlon turnering ut..Han behöver inte springa så mkt han vinner ju bollen så fort han står rätt..

Anonym sa...

Håller med J-O hade nog klarat sig rätt bra, har hört att han e hyfsad i tennis också ?

Det som pingisspelare brukar ha svårast för är squashen.

Anonym sa...

Källberg är bra i tennis, men det finns många som slår honom i tennis på racketlontouren. Däremot tror jag att han är obesegrad i pingis, jag minns Källberg-Hedram 21-18.

Hörde dock nåt om att han hade lagt mot Kärkkinen (världsmästaren) i pingis när han kom till en tävling i Finland direkt från färjan ouppvärmd, men det är oklara uppgifter, nån som kan konfirmera ?