söndag 16 mars 2008

Ännu en vinst

Vladimir Samsonov vinner igen. Han vannidag sin andra titel för året när i Kuwait tog hem segern i finalen mot kinas Chen Qi.

Finalen avverkades relativt smärtfritt med 4-0 men vitryssens stora prövning var i semifinalen mot en annan kines, Ma Long. Ma Long ledde med såväl 2-0 och 3-2 innan långeman vann med 11-8 i skiljesetet.

Lundqvist åkte ut i första omgången i såväl singel (mot Choi trots två matchbollar) som i dubbel (i par med Trinko Keen) mot Ma Lin/Wang Hao. Klassen vanns av dessa herrar och Jens/Trinko hade faktiskt 3-1 i set. Nära nära..
I U21 så vann Liu från Singapore (20 i världen på u21listan) mot tjecken Jancarik (33a) med 4-1 i set. Inga svenskar med.
På damsidan så var det fyra kinesiskor och en av dem vann. Zhang Yining är etta i världen och de andra är rankade 2-4a. Bra klass på tävlingen och det är svårare att vinna denna tävling än OS för damerna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Riktigt bra gjort av Samsonov!! Att slå Wang hao, ma long och chen qi i samma tävling är en riktigt bra prestation. Kul för Europa me!

Anonym sa...

Vänta ni, snart gör axelqvist det också/BJ