onsdag 12 mars 2008

Kvaltider

Det ena av helgens 2 Superetta kval spelas i metropolen Kävlinge på lördag med start kl 11. Huvudmatchen är den direkt avgörande mellan Söderettan Kävlinge och Västerettan Mölndal. Vinnaren i denna match är direkt klara för nästa års Superetta medan förlorarna går ett ovisst öde till mötes med som mest 3 matcher till för att om möjligt nå uppflyttning.

De på bloggen numera ökända Kävlinge hade turen med sig att lottas till hemmalag och förväntas ställa upp med: Mattias Andersson, Mikael Mattiasson, Stefan Bringnert samt Sam Oddsheden. Vad gäller dansken Daniel Fynsk verkar det i dagsläget oklart om han kan spela på lörd p.g.a seriespel i Danmark. Kanske någon Bloggläsare med bättre insyn i ämnet kan informera?

Mölndals trupp består utav: Cyprian Asamoah, Kalle Relfsson,Marcus Svensson, Henrik Karlsson samt Mattias Albertsson. Lagledare Putte Anderssons son Sebastian är nyopererad och missar kvalet.

Kävlinge får ses som favoriter. Dels med tanke på Sebastian Anderssons frånvaro, dels med tanke på att de har 3 troligen säkra vinster i Mattias Andersson. Om dessutom nu Fynsk tillkommer känns det som om Mölndal får det lite för tufft.

Samtidigt möts på borden bredvid de två seriernas tvåor :

Ätrastaden med troliga truppen: Kim Nylander,Magnus Pettersson,Anthony Josefsson,Johan Karlsson samt Marcus Tillman.

Höganäs med truppen: Kristoffer Hermansson ,Jonas Permevik, Clas-Henric Wallgren,Fredrik Staerk samt Jacob Dahlgren.

Denna match är desto mer svårtippad även om Ätrastaden med bäste spelaren Nylander ändå måste ses som knappa favoriter till seger och fortsatt kvalspel. Eftermiddags-matchen kl 15 kan alltså bli en serierepris från Västra ettan med Mölndal mot Ätrastaden. En på pappret helt jämn match om ovannämnda laguppställningar nu stämmer in.

Men så här i kvaltider vet vi ju alla av erfarenhet att många överraskningar inträffar, speciellt vad gäller laguppställningar. Faktum är iaf att vinnaren i eftermiddags matchen går vidare till steg 2 lörd den 5 April i Karlstad där hemmalaget väntar tillsammans med ett utav de 4 kval-lagen från östra respektive norra ettan : Kalmar, Västers, Norrtulls BTK, Iron/Mälarsanering.

Bloggen siktar på att kunna bjuda på hyfsad live uppdatering nu på lördag för intresserade.

1 kommentar:

Anonym sa...

Newsflash säger att : Kävlinge kommer utan Daniel Fynsk och Ätrastaden utan Kim Nylander.