lördag 15 mars 2008

Regeln avgjorde

Peter Blomqvist avgjorde matchen mellan Norrtull och Kalmar.

Norrtulls BTK är i och med vinsten med 8-6 över Kalmar även de klara för superettan precis som Kävlinge.

Blomman slog bland annat Rosvall och denne är inte helt nöjd med regelverket som det ser ut idag. Gästblogg att vänta om denna match.

48 kommentarer:

Anonym sa...

Pinsam regel.
Någon som vet vilka stolpskott som har beslutat om detta?
Samt var finns regeln nedskriven?

Kan man spela i hur många lag som helst under en sesong.

Konstigt att lag vill använda sig av denna regel när de uppenbarligen inte kan upfylla sina målsättningar med det spelarmaterial som de har.

Anonym sa...

Nu är det ju bevisat att pingis är ett skämt på riktigt. Inte ens i korpfotboll är det tillåtet att byta klubbar på det här sättet. Nu har vi grisat runt ett helt år och spelat pingis för att sen ställas mot ett påhittat lag i en avgörande kvalmatch. Givetvis borde vi klarat ut det ändå men man kan ju inte bortse från att det känns som fusk. Självklart kommer vi att lämna in en protest och ställa frågor till ansvariga för denna regeln. Skulle vara mycket intressant och höra hur tankegångarna gick.

Anonym sa...

Har hört rykten om att Blomman ska spela ännu ett kval för en anna klubb. Stämmer detta?

Hoppas inte detta stämmer för då är det bevisat att de som har beslutat om denna regel är lobotimerade för länge sedan.

Ska bli intressant att följa utvecklingen i denna fars som kallas pingis.

/HasseDeff

Anonym sa...

Jag tycker att man kan skönja en viss bitterhet i inläggen.

Man får träna och komma igen nästa säsong.

Anonym sa...

Rossi och Hasse!
Jag håller med er och lider med er för att detta blir för dumt.
Blomman har fortfarande en mycket hög kapacitet och är en avgörande faktor för de flesta lag i Sverige.
Han höll kvar Häggenås i div.1 och hjälpte "sin" klubb SUIF upp i superettan pga. förbundets patetiska regler. Det är inte Blommans fel rent formellt men man kan ifrågasätta det etiska i detta.
Blomman är anställd i SBTF som förbundskapten och SUIF har många spelare som är aktuella för hans landslag och därför är det attraktivt för upcoming spelare att komma till Söderhamn där han är tränare nu när Norrlulls BTK spelar i superettan.
Så Rossi och Hasse, vi lever dessvärre i en orättvis värld och jag vet med största säkerhet att ni i Kalmar så intensivt önskade er upp i superettan för ni har gått den långa vägen och ni har ambisioner om elitserie på sikt.
Kontentan av detta är att det går att "fuska" sej till omedelbar framgång medan de som genuint jobbar och har en konsistent och ärlig spelartrupp genom en hel säsong blir förlorarna.
Så kör på KBTK, och nästa år kan ni ju alltid värva Källèn ;)

Anonym sa...

spårvägen brukar göra på samma sett! skrev över anders eriksson o harald andersson förra året i kvalet mot bele o östermalm! i år spela brännkyrka utan harald o anders i serien o va jätte stort jävla skämt! solklart så åkte dom ner haha

Anonym sa...

Klarar man inte av att slå en " Blomman " som jobbar dygnet runt och har familj oxå, då har man inte i Superettan att göra...

Anonym sa...

tycker att norrtull ska skämmas:)
peter blomkvist med för den delen hur fan kan man låta detta hända? svenska bordtennisförbundet borde kallas källarpingisförbundet lr nått liknande kalmar är bättre än norrtull punkt slut:) parodi med dom här reglerna! nu ska ni se att blomman spelar i häggenås till hösten pinsamt!

Anonym sa...

Vill man upp så får man se till att ha bästa laget, svårare är det ju inte...

Anonym sa...

Vill man upp så får man se till att ha bästa laget, svårare är det ju inte...

Anonym sa...

Regeln är inte endast till för ett lag. Regeln kan användas av alla. Kalmar kunde gjort samma sak, men utnyttjade inte möjligheten. Istället för att skylla ifrån sig så ska kanske Kalmar tänka till innan.

Anonym sa...

Fast det är en sorglig regel som borde tas bort

Anonym sa...

ähh lägg ner det där snacket små klubbar har inte råd o värva spelare! men det lär väl storklubbarn ha lr hur! så det e stora klubbar som söderhamn o spårvägen osv som tjänar på den här skitdåliga regeln! spela med ett lag hela säsongen då e det rättvisst o gå upp annars e det inte rättvisst! men det e inte lagens fel lr klubbarnas utan dom som bestämmer reglerna o dom har inte alla hästar i hagen alla gånger!

Anonym sa...

Att det inte skulle vara klubbarnas eller spelarnas fel om man väljer att utnyttja den här väldigt moraliskt tveksamma regel, det var en lustig kommentar.

Var och en får ju stå för sina egna beslut.

Anonym sa...

Ingen har sagt att detta är Blommans fel utan det är en förkastlig regel. Självklart ska man om man kan göra allt för att vinna. Men ingen sund tänkande människa kan försvara denna regel och de som har kommit på detta måste vara lobotimerade som jag skrev i ett tidigare inlägg.

Blomman har inte spelat en enda match för Nortull BTK förutom idag.

Anonym sa att om man inte kan slå Blomman har man inte i Superettan att göra. Ganska skrattretande kommentar. Nortull kommer med ett lag som är påhittat och klarar uppenbarligen inte kvalet utan Blomman. Bör de spela i superettan då Herr Anonym.

/HasseDeff

Anonym sa...

En sak till är dt någon som vet om Blomman ska byta klubb igen?

Anonym sa...

Troligtvis spelar blomman i Häggenås nästa säsong. Varför är det en massa gnäll? Om blomman vill hjälpa Norrtull till superettan är det väl inget konstigt med det? Btw är Blomman bäst i världen!!!

Anonym sa...

¨tycker blomman e en pajas! man byter fan inte en klubb för en match sopa!

Anonym sa...

Hoppas han fick bra betalt iallafall

Anonym sa...

Men era jävla idioter! Bara för ni är avundsjuka på att Söderhamn är smarta som uttnyttjar regler som finns och Blomman som är shysst och ställer upp och hjälper oss... Tycker alla anonyma kebabskallar kan dra åt helvete som inte vågar stå för vem de är... Jag tror knappast att SBTF kommer att ändra regeln bara för att det är en massa rövhål som grinar om att de inte har ett lag i Superettan och Elitserien...

Anonym sa...

Patrik Ohlsson du mår säkert inte så bra rent psykiskt. Hoppas du inte är så gammal för då kan jag förstå dina formuleringar.

Söderhamn är en framgångsrik klubb och det är kul för er.

Så lyssna på din mamma nu och gå och lägg dig, lilla gubben.

/HasseDeff

Anonym sa...

patrik olsson lägg ner trashsnacket folk får väl tycka va dom vill det e ju inte så att nån hänger ut er utan det e reglerna som suger

Anonym sa...

Hehe okey, glöm inte att byta blöja innan du går och lägger dig gammelgubbe...

Anonym sa...

Jag menade inte att folk inte får tycka som dem vill, men jag tycker bara att det är idiotiska åsikter...

Anonym sa...

Hur gick kvalet i övrigt?
Ställde Västers upp?
Hur gick det för Kalmar i andra matchen?

Anonym sa...

Vi vann den andra och västers ställde inte upp.

/HasseDeff

Anonym sa...

patrik så farligt kan det inte vara att ni får lite skit om det hela! fan ja som person har fått mer skit på den här bloggen en hela eran klubb tillsammans haha ganska roligt ändå:) o ja har varit både sportslig o trevlig o inte värvat spelare lite hur som helst! ja har kört med 4 spelare hela säsongen o vi gick upp ändå!
jaja ja e inte bitter ja klara mina mål i år vinna serien o bli elit igen o ni klara era:) men frågan ligger i luften ska peter blomkvist spela nästa år i norrtull godtar ja det hela men går han tillbaka till häggenås så e det lite osportsligt i mina ögon! en fråga till var har han klubbkänslan häggenås lr i söderhamn? va tycker häggenås va tycker söderhamn? ja skulle typ aldrig skriva på för tex eskilstuna för o spela kval till 1an o sen gå tillbaka va fan skulle mina lagpolare tycka om det! take care boys pierre backhand lönn

Anonym sa...

ja vad tror du klubbkänsln sitter? efter ca 10 år som elitseriespelare och 7 år som tränare i söderhamn. svår fråga. hmm

Anonym sa...

Patrik olsson fin kille med sitt vårdande språk i hagen inga könsord där inte .Det enda han kan tror jag väldigt osympatisk spelare ock väldigt blöj fixerad heheh

Anonym sa...

vem e patrik olsson vet inte vem det är:) pierre

Anonym sa...

om jag inte kommer ihåg fel så gick växjö upp förra året med hjälp av kadiri, klass2 som också bara spelade kval.

Anonym sa...

Han spelar i div 3 för söderhamn en sopa

Anonym sa...

hasse! såg du fick 3,3,4 mot blomkvist. då är du inte riktigtnära superettan enligt tidigare insändare. bra koll på den.

Anonym sa...

hmm kanske dumt o säga att en ung spelare e en sopa! om några år kanske han e bra mkt bättre än dom flesta av oss ödmjukhet killar kom igen fast det e en sen lördagkväll:) pierre

Anonym sa...

ÖDMJUKHET BOYS

Anonym sa...

kadiri spelade ett sammandrag också

Anonym sa...

Hehe Anonym.
Jag skulle inte spela i år var i asien i 7 månader. Jag hade inte direkt räknat med att jag skulle spela superettan. Tomas Dalström som hade tagit minst 2 mot Nortull bröt tyvärr foten så jag ar tvungen.

Men du har rätt jag är ingen super deff just nu :)

/HasseDeff

Anonym sa...

Käns som alla kan hålla med om att denna regeln inte hör hemma i svensk bordtennis. Plus att de klubbar som använder sig utav denna regel för att vinna ett par extra matcher borde tänka om.

Det ska bli väldigt intressant att höra vad SBTF säger om vår överklagan. Hoppas att de inte bara underkänner överklagan utan även svarar hur de tänkte när de införde denna regeln.

Bra att media inte bryrs sig om oos för om vi de hade det hade Svensk Bordtennis blit en Kalon på TV4, om de hade kvar kanon och kalkon.

/HasseDeff

Anonym sa...

Regeländringar planeras - men ändringarna täcker ej upp fallet Blomqvist.
Endast 2 klubbbyten per säsong är förslaget. Se mer under tråden klass 2.

Anonym sa...

gnäll, blomman spelade nog för att Brodd var skadad och de ville ha ett likvärdigt lag att spela med.

Anonym sa...

Mycke blöjsnack från söderhamn......

kontentan är att man utnyttjat en regel för att få upp ett lag i superettan som definitivt inte har där att göra.

Detta på bekostnad av ett annat vältränat lag som spelat tillsammans hela säsongen, lite tragiskt tycker jag.

Men om man bara har klass 2 spelare så kan man kanske ha flera lag uppe i seriesystemet och samma spelare kan hoppa emellan. Det var väl ett fint tips till elitklubbarna.

Anonym sa...

Regeln är inte bra för svensk pingis idag.Men det som bekymrar mest är att Svensk Pingis blöder och att Förbundstränare utnyttjar regeln för egen vinning på kort sikt.Det kommer ett nästa år !! Vilka spelare vill spela i seriespel då?Vilka företag vill sponsrar pingis ? Det krävs ett nytt tänkande. Värdera ordet Moral.Vi vill alla att Svensk Pingis skall nå internationell topp igen.

Anonym sa...

Vad är Moral när man vill klättra i seriesystemet.....

Anonym sa...

just regeln att klass 2 spelare får byta klubb är väl en bra regel, kan ju vara spelare som flyttar etc å därför måste byta klubb. däremot borde det finnas nån regel som går ut på att en spelare måste ha deltagit ett visst antal matcher i serien för att få spela ett kval.

Anonym sa...

Tidigare var det en regel som sa att man skulle vara spelklar den 1/1 för att spela seriespel.

Vad tycker ni om den?

Anonym sa...

Fattar inte varför vi inte skulle dra fördel av denna regel då det inte är olagligt att göra på detta sätt. Jag tycker att det va starkt gjort att hjäpa söderhamn upp till superettan då han själv är tränare i klubben och självklart vill ha ett lag i söderhamn.

Att ens kommentera att han är förbundskapten..., det har ju inte ens med saken att göra i detta fall så ville han bara få upp laget i en högre serien.

Anonym sa...

ursäkta stavfel..

Anonym sa...

börjar bli rätt tröttsamt detta eviga klagande. som sagt blomman la ner för 8 år sedan, borde inte ett sådant "superlag" som kalmar då slå honom lätt? Om Kalmar nu tycker att regeln r orättvis är en sak, men låt inte blomman få ut för detta. Regeln nyttjades och SUIF vann, fair and scere. Jag anser att de som inte kan acceptera att SUIF segrade, får svälja stoltheten och se sig besegrade.